Haber Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: Büyük Ölçekli Savaşa Dönüşme İhtimali Var

Konu sahibi son olarak 15 gün önce görüldü
BFHgCKl.md.jpg

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Orta Doğu'da yaşananlara ilişkin açıklamasında "Bugün olanların büyük ölçekli savaşa dönüşme ihtimali var. Bazıları, bunu yeni dünya savaşı olarak tanımlıyor. Rusya, ABD ile İsrail'in İran'a karşı saldırganlığının derhal durdurulmasından yana." ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Orta Doğu'da yaşananların büyük ölçekli savaşa dönüşme ihtimali olduğunu belirterek, "Rusya, ABD ile İsrail'in İran'a karşı saldırganlığının derhal durdurulmasından yana." dedi.

Lavrov, Rusya Uluslararası İlişkiler Konseyi Genel Kurulu toplantısında konuştu.

Rusya ile Batı arasındaki ilişkilerin derin kriz yaşadığını ve Rusya'nın çıkarlarını savunduklarını belirten Lavrov, "Elbette, eşit diyalog ve olası anlaşmalar için kapıyı açık bırakıyoruz. Ancak kimsenin de peşinden koşmayacağız." şeklinde konuştu.

Lavrov, Orta Doğu'daki duruma ilişkin ise "Bugün olanların büyük ölçekli savaşa dönüşme ihtimali var. Bazıları, bunu yeni dünya savaşı olarak tanımlıyor. Rusya, ABD ile İsrail'in İran'a karşı saldırganlığının derhal durdurulmasından yana. Askeri gücün, nerede olursa olsun sivillere ve sivil altyapısına yönelik kullanılması kabul edilemez." değerlendirmesini yaptı.

Çatışmanın taraflarına, siyasi diplomatik çözümlerin bulunması konusunda arabuluculuk desteği sağlamaya hazır olduklarını dile getiren Lavrov, daha önce Orta Doğu'da güvenlik konseptini teklif ettiklerini anımsattı.

ABD ile İsrail'in eylemlerini eleştiren Lavrov, müzakerelerin saldırıları örtbas için kullanılmaması gerektiğini vurgulayarak, "Bu doğru değil ve kabul edilemez. ABD ve İsrail, İran ve komşu ülkeler arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi sürecini engellemeye, hatta Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) üyelerini İran'a karşı kışkırtmaya çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak

bu rusyanın işine gelir alttan alttan irana verdiği destek sayesinde amerikan ekonomisine ciddi zararları olur.

Savaşa dair bir haber var sanırım. Piyasalar tersine döndü az önce. Ne oldu bilemiyorum. Bir şeyin beklentisi olmalı zira hala füzeler devam ediyor

gönül ister ki ortadoğuda savaş çığırtkanlığı sona ersin ama bu pek mümkün görünmüyor. trump'ın pozitif haber pompalaması iranın yalanlaması bombardımanların devam etmesi pozitif bir haber olduğuna dair bir şey görmedim kaynaklarda ama bazen piyasaların olumlu fiyatlamasından sonra düşebiliyor haberler

@No Pasaran şimdi düştü

*İran’dan güvence şartıyla barış sinyali: Piyasalar yükselişe geçti

*İran Cumhurbaşkanı Pezeshkian, İran'ın ABD ile savaşı sona erdirmeye hazır olduğunu ancak güvenceler istediğini söyledi. Benzer saatlerde Trump ise, New York Post'a verdiği demeçte, "Görevim İran'ın nükleer silaha sahip olmasını engellemekti ve bunu başardım" dedi.

Üç kuruş paranız var, dünya savaşını Bloomberg gözlüğü ile izliyorsunuz.
Bu arada sergey boş konuşmaz.

Trump'ın söylemleri dakika başına değişiyor. Yarın yine devam ederler.

Savaşa dair bir haber var sanırım. Piyasalar tersine döndü az önce. Ne oldu bilemiyorum. Bir şeyin beklentisi olmalı zira hala füzeler devam ediyor

Viop tarafına iyi alım gelmiş de kriptoda pek hareket yok.
Bu haberin olumlu havası kaybolmadan yarınki yükselişte küçük bir satış yapıp zararımı hafiften azaltmalıyım.

İran tarafı tazminat, garanti ve garantör istiyor.
Karşı taraf buna yanaşmaz zaten.
Söylemler değişir tabi dengesiz Trump varken.

Rusya bu savaşın kazananı gibi ilerliyor zaten de Ukrayna tarafında takıldı kaldı.
Rusya'nın savaş gücü Ukrayna'da erirken Abd'nin de İran karşısında eriyor.
Son gülen Çin mi olur bilemiyorum
Çünkü yüzyıllardır Dünya'nın askeri tarihinde yoklar.

Viop tarafına iyi alım gelmiş de kriptoda pek hareket yok.
Bu haberin olumlu havası kaybolmadan yarınki yükselişte küçük bir satış yapıp zararımı hafiften azaltmalıyım.

İran tarafı tazminat, garanti ve garantör istiyor.
Karşı taraf buna yanaşmaz zaten.
Söylemler değişir tabi dengesiz Trump varken.

Rusya bu savaşın kazananı gibi ilerliyor zaten de Ukrayna tarafında takıldı kaldı.
Rusya'nın savaş gücü Ukrayna'da erirken Abd'nin de İran karşısında eriyor.
Son gülen Çin mi olur bilemiyorum
Çünkü yüzyıllardır Dünya'nın askeri tarihinde yoklar.
Ons’da yükseldi ama esas mesele Brent’in düşmesi. Şu an 102.90 . 100’ün üstü psikolojik olarak korku pompalıyor. Ben de seans sonu kapanışa yakın spottan hisse senedi aldım. Yarın sabah coşkusuyla veririm. Şu süreçte her yükseliş satış fırsatı. Nakit krallığını sürdürüyor.

Üç kuruş paranız var, dünya savaşını Bloomberg gözlüğü ile izliyorsunuz.
Bu arada sergey boş konuşmaz.
Yapacak bir şey yok doktor. Adamlar saniyesinde hatta öncesinde fiyatlıyor. İnsiderlar çok önceden satıyor yada satın alıyor haberi. Biz de orada bir anormallik görürsek bir halt oldu yada olacak diyoruz :emoji_sweat:

Yapacak bir şey yok doktor. Adamlar saniyesinde hatta öncesinde fiyatlıyor. İnsiderlar çok önceden satıyor yada satın alıyor haberi. Biz de orada bir anormallik görürsek bir halt oldu yada olacak diyoruz :emoji_sweat:

Geçen haziranda Toaso bile içeriden haberle dipten kalktı. Bizim borsada dışarıya haber hep çıkıyor.

Her an bir haber gelir de tekrar düşer diye doğru düzgün kar yapamıyorum ya Kzbgy'yi erken sattım bu yüzden bugün.
Umarım tekrar düşer
Döndüğüm birkaç hisse var bakalım.

Geçen haziranda Toaso bile içeriden haberle dipten kalktı. Bizim borsada dışarıya haber hep çıkıyor.

Her an bir haber gelir de tekrar düşer diye doğru düzgün kar yapamıyorum ya Kzbgy'yi erken sattım bu yüzden bugün.
Umarım tekrar düşer
Döndüğüm birkaç hisse var bakalım.
Teorik eşleşme yapılıyor şu an. Bayaa coşku görünüyor. İlk 10-15 dk verdin verdin : dd

Rusya Ukrayna savaşındaki tüm ekonomik kayıpları misliyle geri kazanabileceği bir fırsat ile karşı karşıya.
Çin de kazançlı.
Çin ve Rusya'nın garip gelecek olsa da avantajlarından biri de (şuanki konjonktürde) otokratik olmaları. (Çin'e diktatör de diyebiliriz).
Bir kriz anında halkını konsolide etme konusunda avantajlılar ki kriz de yok.
Savaşlarda demokratik toplumlar daha dezavantajlı olur. (Militarist bilinçten yoksun olmaları da etkili)
ABD askerinin psikolojisi de bu açıdan dezavantajlı. Ne kadar para olursa olsun. Para ile asker olunamaz; bir kültür gerekli, ulus bilinci gerekli ve sen bir ulus değilsin.

Teorik eşleşme yapılıyor şu an. Bayaa coşku görünüyor. İlk 10-15 dk verdin verdin : dd

Küçük bir karla çıkabildim ya çok oynaktı. İki tane satıp geri aldım yattım pusuya yine. Akşama kadar satabilirim umarım gece Trump konuşma yapacakmış riske girmemek lazım

Geri