Ruh Hastası

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Bazen bana diyorlar bu kelimeye gülüyorum istemdışı.d

Sayıları az değil :emoji_older_man:

Ben bile olabilirim :emoji_sunglasses:

Benim çok kullandığım bir söz, ve bu işin doktorasını yapmış biriyim. Koyduğum teşhis hiç şaşmaz.
ruh sağlığı bozulmasının en karizma hastalığı.
- şizofreni

• Beğen
Tepkiler: ne
Çok az bir kısmı bunun farkındadır yani bir ruh hastasinin hasta olduğunun farkında olması enderdir. Bu sebeple psikiyatri polikliniklerine esas ruh hastalarından ziyade mağdurları gider. Gerek psikolojik gerek medikal yaklaşımlar denenir fakat hastalığın esas kaynağı kurutulamadigindan tam bir tedavi söz konusu olamaz. Değiştirilen ilaçların,psikiyatristlerin sonu gelmez.
En iyisi siz olaya çevrenizi terk etmekle-değiştirmekle başlayın, kaynak aileniz ise onlar da dahil.

türk toplumunun yüzde yetmişi kendi ruhsal durumunun farkında değil ve en kötüsü kendisini normal bir birey sanıyor.
tşk ama değiller.
hem burası hem başka platformda olan insanlarla yaptığımız muhabbetlerin sonucunda insanlar kendi duygu durumlarının aslında normal olduğunu ancak çevrelerinin bunu çok abarttığını düşünürler. kendileri normal tepkiler veriyordur ya da çevreleri bu tepkileri aşırı uç buluyordur, nihayetinde kimse sorunun kendisinde olduğunu kabullenmez ya da bunun için aksiyon almakta çok geç kalırlar.

türkiye sınırlarında, iş konuları siyaset konuları ve çevresel koşullar da göz önüne alındığında normall kalabilmek çok güç.
tavsiyem kendinizin bilincinde olun, bir çok şey basit duygu geçişleriyle açıklanamaz.

Şuan herkes ruh hastası bence öfke sorunu yaşıyor insanlar :)

Herkes de psikolog.:)
Ruh hastalıklarını çocuklara derste anlatırken dikkat çektiğim ilk şey günlük yaşamda işin uzmanı gibi veya eğitimini almış kişi gibi iddiada bulunmanın ve bilgi sahibi olmadan insanlara etiket koymanın yanlışlığı. Bilimsel bilgi ile gündelik bilgi ayrımı önemli.
Çok çeşitleri olsa da bilgi ile amel daha önemli.

Son düzenleme:
  • Kalp Gözler
Tepkiler: ne
irvin Yalom'un Nietzsche Ağladığında adli eserin acikadigi durum.

Tasavvufdaki karsligi "kabz-i bast" halidir.Yani ruh daralmasi.Kisinin ayni zaman da manasini yitirip,hakikatten uzaklastigi an olarak telakki edilir.Tevekkul edilerek gecirilmesi tavsiye edilir.

Ruh hastalari ayni zaman da,hafiften deli oluyor sanirim. : )

Son düzenleme:
severek kullandığımız bir tabir.... en çok ağustos ayında kullanmışız sdlkjj şimdilerde seyrelmiş.... ilaçlarını düzenli almaya başladılarsa demek ki.....

yeniii.jpg

Geri