Ruh Adam

Konu sahibi son olarak 4377 gün önce görüldü
1010236_479527908802839_1679867703_n.jpg

3 Mayıs, Türk milliyetçiliğine karşı o kahbe haçlı seferinin açılmasına vesile yapılan gün olduğu için de önemlidir.

Türk gençliğinin o günkü şahlanışı; hainlerle gafillerin, ahmakların, korkakların, dalkavukların, çıkarcıların ve bunlar seviyesindeki başka yaratıkların el ele verip Türk milliyetçiliğini ezmeye yeltenmeleri için en büyük koz olmuştu.
Fakat, ne ahlakî hiçbir sınır dinlemeyen tek taraflı söz ve yazı saldırıları, ne yurt üzerine kıpkızıl bir kabus gibi çökertilen şiddet ve zorbalı havası ve ne de zulüm ve işkence gibi kahbece davranışlar Türk milliyetçiliğinin kökünü kazıyamadı.
Aksine, Türk milliyetçiliği çetin bir sınavı başarı ile vererek, orakla biçilmiş otların daha gür, daha sık yeşermesi gibi, eskisinden de güçlü bir hal aldı.

Nejdet Sançar

17771_440207959401501_351401989_n.jpg

Moğolistan'da Ulan Batur'daki Cengiz Han heykeli. Yaklaşık 50 metre yüksekliğinde.

488024_431240053631625_1626458384_n.jpg

"Ermeniler'e söyledim gelin Türkler size soykırımı nerede yaptıysa toplu mezarlarınızı kazalım çıkan kemikleri uluslararası labaratuvarlarda inceletelim.Ama 2003 yılından beri hiç toplu mezar göstermediler.Buna rağmen İsveç parlementosunda Mardin'de bir toplu mezar olduğunu iddia ettiler.Üsteledim ve İsveç'ten Ermeni asıllı bir parlementer geldi yanında da süryani bir şahıs var..Gittik Mardin'de iddia edilen yerde bir delik var ama bardaktan boşalırcasına yağmur yapıyor.Adama... gir delikten içeri dedim girmem üstüm pislenir dedi.Sana elbise alırım gir dedim bu kez savcı izni lazım dedi.Allah'tan hem savcı hem kaymakam vardı yanımızda savcı bey izin verdi ve girdik beraber.İçerideki kemiklerden inceletmek için numune al dedim almam dedi işi yokuşa sürdü.Ben numuneler aldım ve uluslararası labaratuvarlarda incelettim kemikler 2200 yıllık çıktı.Biz Ermenileri 2200 yıl önce mi katlettik.İyi de biz o zamanlar anadolu'da değildik ki!.. Roma'dan kalma toplu mezarlardı onlar.Türkler tarihin hiç bir döneminde soykırım yapmamıştır"

-Prof Dr. Yusuf Halaçoğlu (Hocalı Katliamı Paneli/Kars - 17.02.2013)

Geri Gelen Mektup

Ruhun mu ateş, yoksa o gözler mi alevden?
Bilmem bu yanardağ ne biçim korla tutuştu?
Pervane olan kendini gizler mi hiç alevden?
Sen istedin ondan bu gönül zorla tutuştu.

Gün, senden ışık alsa da bir renge bürünse;
Ay, secde edip çehrene, yerlerde sürünse;
Herşey silinip kayboluyorken nazarımdan,
Yalnız o yeşil gözlerinin nuru görünse...

Ey sen ki kül ettin beni onmaz yakışınla,
Ey sen ki gönüller tutuşur her bakışınla!
Hançer gibi keskin ve çiçekler gibi ince
Çehren bana uğrunda ölüm hazzı verince
Gönlümdeki azgın devi rüzgarlara attım;
Gözlerle günah işlemenin zevkini tattım.
Gözler ki birer parçasıdır sende İlahın,
Gözler ki senin en katı zulmün ve silahın,
Vur şanlı silahınla gönül mülkü düzelsin;
Sen öldürüyorken de vururken de güzelsin!

Bir başka füsun fışkırıyor sanki yüzünden,
Bir yüz ki yapılmış dişi kaplanla hüzünden...
Hasret sana ey yirmi yılın taze baharı,
Vaslınla da dinmez yine bağrıdaki ağrı.
Dinmez! Gönülün, tapmanın, aşkın sesidir bu!
Dinmez! Ebedi özleyişin bestesidir bu!
Hasret çekerek uğruna ölmek de kolaydı,
Görmek seni ukbadan eğer mümkün olaydı.

Dünyayı boğup mahşere döndürse denizler,
Tek bendeki volkanları söndürse denizler!
Hala yaşıyor gizlenerek ruhuma 'Kaabil'
İmkanı bulunsaydı bütün ömre mukabil
Sırretmeye elden seni bir perde olurdum.
Toprak gibi her çiğnediğin yerde olurdum.

Mehtaplı yüzün Tanrı'yı kıskandırıyordur.
En hisli şiirden de örülmez bu güzellik.
Yaklaşması güç, senden uzaklaşması zordur;
Kalbin işidir, gözle görülmez bu güzellik...

Hüseyin Nihal Atsız

Çin kulelerinde nöbet tutan Çinli bir asker koşarak komutanın yanına gelir:

– Komutanım Türkler geliyor!
Komutan korkudan titremeye başlar ve kaşlarını çatarak:

– Nerden anladın Türk olduklarını?
diye sorar.. Çinli askerin ağzından şu cümle duyulur titrek bir sesle:

– Komutanım Kurtbaşlı Tuğlar görüyorum!

1521978_665405053521938_1499267238_n.jpg

Mussolini bizden İzmir'i istiyordu. Rodos'a 40 bin asker yığmıştı. İtalyan sefiri Povli Çankaya'ya geldi.

Başbuğ Atatürk`ten Sefir`e: "Söyle o koca herife; o 40 bin askerle İzmir'i alamaz ama ben 4 bin Mehmetçik`le Roma'ya girerim !" Diye cevap verdi.

1 Münir Hayri Egeli, Atatürk’ten Bilinmeyen Hatıralar, Ankara 1959, s. 74–75

68433_665049180224192_949074_n.jpg

"Kurtuluş Savaşı’nın iki milli kahramanı, en karanlık günlerde bile bu işin başarılacağına inanan Kazım Karabekir ve Mustafa Kemal Paşa’lardır. Biri iyi silahlı Ermeni ordusunu onun yarısı kadar bir kuvvetle bozguna uğratarak, öteki bir destan savaşı olan Sakarya’yı ve imha savaşının en güzel örneği Dumlupınar’ı kazanarak bu payeyi almışlardır. Bu savaşların Türk ve cihan hayatındaki tesirleri hala devam etmektedir."

- Hüseyin Nihal Atsız (Ötüken, 11 Mart 1974, Sayı: 3)

1014061_664851163577327_1732453437_n.jpg

1512770_663354273727016_526222408_n.jpg

Kımız besin olarak da, içecek olarak da Türk‘e atadan kalmış bir ilaçtır..

Geri