Ruh Adam

Konu sahibi son olarak 4376 gün önce görüldü
1948202_10152092510492740_1496030226_n.jpg

Vefatının 39. yıl dönümünde, Atsız Ata'nın kardeşi büyük Türkçü Nejdet Sançar'ı hasret ve minnet ile anıyoruz.

Bütün ömrünce onun tuttuğu yol
Buzlu bir dağ, kavuran bir çöldü
Nice haksızlığa, kin darbesine
Feleğin kahrına yalınız güldü
Tüketip Türklük için varlığını
En metin ruh ile sessiz öldü..

Atsız

[YOUTUBE]gWFh3c3tll8[/YOUTUBE]

:hi:

TÜRK KIZI

Pınar başına geldi
Bir elinde güğümü;
Çattı yay kaşlarını

Görünce güldüğümü,
Bağlamıştı gönlümü
Saçlarını düğümü.
Bilmiyordum bu örgü
Acaba bir büğümü?

Sordum: nerdedir yerin?
Nedir senin değerin?
Yedi kral vurulmuş,
Ne bu ceylan gözlerin?
Hangisine varırsın
Bu yedi ünlü erin?
Şöyle dedi bakarak
Göklere derin derin:

Kıralların taçları
Beni bağlar büğü mü?
Orduları açamaz
Gönlümdeki düğümü.
saraylarda süremem
Dağlarda sürdüğümü.
Bin cihana değişmem
Şu öksüz Türklüğümü.
..

1800404_727962807234501_1884821720_n.jpg

"İslâmiyet’ten önceki Türkler evli kadına taarruz edeni ve büyük hırsızlık yapanları idam ederlerdi. Bugün bu işler kolektif olarak yapılıyor.Yakalananlar suçu birbirine atıyor. Çaresiz kalan hâkim, birine ağırca bir ceza verdikten sonra ötekilerini, delil kifayetsizliğinden ya beraat ettiriyor, ya da bir iki yılla işin içinden çıkıyor. Sık sık gördüğümüz, üç beş yaşındaki çocuklara tecavüz edenlerin yaşatılması insaniyet midir? Şunu asla unutmamalı ki, ahlâksızlar ve hainler sertlik karşısında sinerler."

1979097_727463683951080_443022312_o.jpg

Atilla 452 yılında yüz bin kişilik ordusu ile İtalya'ya saldırıyor. Roma İmparatoru Atilla'nın Roma'ya saldırısının önlemek için Papa I Leo'yu Atilla ile müzakere için gönderir.

Papa I Leo: "Ey yoksulların himayesinde duran ve zalimlere karşı çarpışan ey büyük Atilla ben tüm Hristiyanların temsilcisi Papa Leo, önünüzde diz çökerek yalvarıyorum. Roma'ya girmeyin. Dünya Hristiyanlarının adına sesleniyorum, bize acıyın!"

Atilla: "Kalkın Papa hazretleri. Bir dinin büyük bir kişiliğinin karşımızda diz çökmesini kabul edemeyiz. Lütfen kalkın. Roma'yı ve sizi bağışlıyorum. Barış ve kardeşlik içerisinde yaşadığınız süreçte benden size zarar gelmeyecek.

İmparatorunuz Roma'yı adaletle yönettiği sürede ben uzaklarda olacağım. Aksi durumda ise çok yakınınızdayım. Selam söyleyin sizi bana gönderen imparatorunuza!"

1655821_727225983974850_211306172_o.jpg

Geri