Ruh 21 gram ağırlığında ve 300.000 km hızındaymış

Konu sahibi son olarak 3475 gün önce görüldü
uhun ağırlığının 21 gram olduğu tesbit edilmişti. Şimdi de Alman Bilim adamları insan ruhunun saatte 300 bin kilometre hızla hareket ettiğini belirtiler.

Almanya'nın yüksek tirajlı Bild Gazetesi’nde çıkan bir haberde bilim adamlarının insan ruhunun saatte 300 bin kilometre hızla hareket ettiğini tespit ettikleri belirtildi. Bu ışık hızına yakın bir değer. Yani ruh bir çeşit enerjiye benziyor...

Habere göre 'Ölürken neler oluyor' sorusuna cevap arayan Alman bilim adamları araştırmalarını ölümle burun buruna gelen insanların ifadelerine dayandırdı. Ölmelerine saniyeden bile daha az zaman varken kurtulan bu insanların 'karanlık bir tünel' gördüklerini anlattıkları belirtildi. Alman fizikçiler böyle karanlık bir tünelin gerçekten var olduğunu ruhun vücuttan çıkarken böylesi fiziksel bir durumun oluşabileceğini açıkladılar. Daha önceki araştırmalarda da ruhun ağırlığının '21 gram' olduğu iddia edilmişti.

Bunu filmi de var hatta ama şehir efsanesi olduğunu düşünüyorum.
Ölünce vücudumuzda ki fizyolojik değişimler yüzünden 21 gram kaybetmiş olmak Ruh gibi soyut bir şeyin ölçütü olabilir mi?

Bu bana saçma geliyor.

Sanat yaratıyor yol açıyor bilim arkasına düşüyor.

Delinin kuyuya taş atması gibi.

21 gram ruhun ağırlığını anlatan film aklıma geldi ilk.

Ve beni bu boyut ilgilendiriyor, gerisi bilime kalmış.

ne kadar saçma bişey başka duygularımızdan dolayı kaybedeceğimiz gram sayısına göre onlara ağırlık vermek falan haah komik geliyor bana ya soyut şeylere böyle şeyler biçmek gerçekten komik

bununla ilgili bir belgesel de vardı, tam ölüm anında insanların ağırlığındaki değişimler üzerineydi, işte enerjinin yoktan var olamaması veya varolan enerjinin yok olmaması gibi şeyler, tabi ama bütün bu tezleri, kanunları, yasaları saçma diyerek çürütebiliriz :p

ne zamandan beri biilim adamları metafizikle ilgili çalışmalar yapıyor ya. tutarsız geldi bana, birazdaha üstünde durulmasi lazim

Geri