RooKiE - Bir Ayrılık Ritmi

Konu sahibi son olarak 24 gün önce görüldü

Bir Ayrılık Ritmi

Yaptıklarım neden hep görmezden gelindi?
Oysa ki ne kadar da mutlu bir gelindi
Sevgi saygı kalmadı, bütün kurallar delindi
Kimse dayanamadı artık bu noktaya gelindi

Sebep bulmaya gerek yok, yoktu zaten ortak nokta
Günü kurtarmak amaçtı, sevmiyorduk sanki çokta
Bekleniyordu zaten, artık kimse değil şokta
Yolları ayırmak zaten moda olmuş bu kuşakta

Uzatmaya gerek kalmaz artık kıymet bilinmiyorsa
Gelecekten umut kalmaz yaşananlar silinmiyorsa
Doğru zamanı beklemeli artık yolda gitmiyorsa
Bazen ilerisi gelmez, geriye dönüp gidilmiyorsa

Ayrılık ne getirir bunu yaşayıp görmeli
Çok bi derde düşmeden sade hayat sürmeli
Doğru yanlış farkını çok yakından görmeli
Artık günler bizimdir, çünkü hayat sürmeli!

Söz: RooKiE
Altyapı: Anonim​

Güzel olmuş ancak bir dinleyici olarak, duraklama olan bölümlere biraz daha özen gerekiyor diye düşünüyorum. @Slash yorumlasa keşke, ben çok anlamıyorum.

Güzel olmuş ancak bir dinleyici olarak, duraklama olan bölümlere biraz daha özen gerekiyor diye düşünüyorum. @Slash yorumlasa keşke, ben çok anlamıyorum.
Teşekkür ederim.
Aslında ben de sonradan dinleyince, araya bir kadın sesi gerektiğini düşündüm. Bir nakarat yazılarak kadın söylerse bence tamamlanır gibi.

Teşekkür ederim.
Aslında ben de sonradan dinleyince, araya bir kadın sesi gerektiğini düşündüm. Bir nakarat yazılarak kadın söylerse bence tamamlanır gibi.
O zaman @ne olabilir belki çünkü onun bir ara niyeti vardı.

Sözler fazla melankoli ritim güzel ama daha sert vuruşlar ister rap emeğine sağlık

Rica ederim de hayatının akmasina izin ver ne olacaksa olacak bazen iyilesmesi için önce bozulmasi gerekiyor ya )
Hayatın akması için yaşanan her türlü sorunlar sayesinde rap, arabesk vs. müzik türleri çıktı zaten. Bir polyanna rap yazamaz :)

• Alkış
Tepkiler: ne

Bir Ayrılık Ritmi

Yaptıklarım neden hep görmezden gelindi?
Oysa ki ne kadar da mutlu bir gelindi
Sevgi saygı kalmadı, bütün kurallar delindi
Kimse dayanamadı artık bu noktaya gelindi

Sebep bulmaya gerek yok, yoktu zaten ortak nokta
Günü kurtarmak amaçtı, sevmiyorduk sanki çokta
Bekleniyordu zaten, artık kimse değil şokta
Yolları ayırmak zaten moda olmuş bu kuşakta

Uzatmaya gerek kalmaz artık kıymet bilinmiyorsa
Gelecekten umut kalmaz yaşananlar silinmiyorsa
Doğru zamanı beklemeli artık yolda gitmiyorsa
Bazen ilerisi gelmez, geriye dönüp gidilmiyorsa

Ayrılık ne getirir bunu yaşayıp görmeli
Çok bi derde düşmeden sade hayat sürmeli
Doğru yanlış farkını çok yakından görmeli
Artık günler bizimdir, çünkü hayat sürmeli!

Söz: RooKiE
Altyapı: Anonim​

Sözler güzel, sesin uygun ancak beat yanlış. Söze beat koymaktansa beate söz yazman vurguları ve tonlamaları daha oturaklı kılacak. Böyle ritim de kaçırmamış olacaksın. Verdiğin esler de örgüyü bozuyor gibi. Barlar arasında yarım saniye kaybın var. Bu da ritmi kaçırıyor. Bu arada bu sözleri beate oturtursun yine ama “bence” beate söz yazman daha iyi olur.
Ben diksiyonumu beğenmem. Harf yutarım hatta bazen kelimeyi komple yutuyorum ahshsjs dolanıyor ağzımda kelimeler. Bunun bi kaç sebebi var. Nefesim yetmeyecek refleksi ile gereğinden fazla hızlanmam, bi an önce diyim gitsin telaşım ve ağzım kapalı konuşmam… Evde kendimce bi şeyler mırıldanmak istediğimde dahi önce diyafram egzersizi yapıyorum. Metronom ile ön hazırlık yapıyorum ve ağzımı açarak çalışıyorum. Bayağı böyle 1 kg bifteği tekte ağzıma sokmaya çalışır gibi açıyorum ama. Bunu bana oyunculuk kursundaki hocamız öğretmişti. Neden anlattım? Sende de var bi tık benim kadar olmasa da.
Yanlış anlama, bilerek eksileri öne koydum. Çünkü artılarının farkındasın. İyi bir söz yazarısın, sesin rape uygun, heveslisin. Bence yaparsın. Ağzına emeğine sağlık.

@Lefty beni onore ettin teşekkür ederim ancak bu kulvarda @SOULKER ’ın bi şeyler söylemesi daha doğru olur. Şayet işi profesyonel şekilde icra eden o ve bu işlerden daha iyi anlıyor. Teşekkür ederim yine de:)

Sözler güzel, sesin uygun ancak beat yanlış. Söze beat koymaktansa beate söz yazman vurguları ve tonlamaları daha oturaklı kılacak. Böyle ritim de kaçırmamış olacaksın. Verdiğin esler de örgüyü bozuyor gibi. Barlar arasında yarım saniye kaybın var. Bu da ritmi kaçırıyor. Bu arada bu sözleri beate oturtursun yine ama “bence” beate söz yazman daha iyi olur.
Ben diksiyonumu beğenmem. Harf yutarım hatta bazen kelimeyi komple yutuyorum ahshsjs dolanıyor ağzımda kelimeler. Bunun bi kaç sebebi var. Nefesim yetmeyecek refleksi ile gereğinden fazla hızlanmam, bi an önce diyim gitsin telaşım ve ağzım kapalı konuşmam… Evde kendimce bi şeyler mırıldanmak istediğimde dahi önce diyafram egzersizi yapıyorum. Metronom ile ön hazırlık yapıyorum ve ağzımı açarak çalışıyorum. Bayağı böyle 1 kg bifteği tekte ağzıma sokmaya çalışır gibi açıyorum ama. Bunu bana oyunculuk kursundaki hocamız öğretmişti. Neden anlattım? Sende de var bi tık benim kadar olmasa da.
Yanlış anlama, bilerek eksileri öne koydum. Çünkü artılarının farkındasın. İyi bir söz yazarısın, sesin rape uygun, heveslisin. Bence yaparsın. Ağzına emeğine sağlık.

@Lefty beni onore ettin teşekkür ederim ancak bu kulvarda @SOULKER ’ın bi şeyler söylemesi daha doğru olur. Şayet işi profesyonel şekilde icra eden o ve bu işlerden daha iyi anlıyor. Teşekkür ederim yine de:)
Çok teşekkür ederim önerilerin, övgülerin ve değerlendirmen için.
Şuan bu kayıtları nasıl yaptığımı görseniz kahkahalarla gülersiniz :)
Sadece telefon var ekipman olarak bir de kulaklık. Mixleme için de en dandik android uygulamalarından biri. Ve işyerinde yapıyorum kayıtları, kimsecikler duymasın diye de köşe bucak kaçıyorum :)
Evet dediğin gibi sözleri yazıp beat'i uydurmaya çalışıyorum ama aşırı zor oluyor bu yöntem. Önerini dikkate alıcam.
Yakın zamanda eve ufak bir stüdyo kurmayı düşünüyorum, en azından mikrofon, kaliteli bir program ve pc üzerinden kayıt.
Biliyorsunuz ki ben zaten rap söyleyen biri değildim, sadece söz yazardım, sonradan seslendirme cesaretinde bulunarak birşeyler yapmaya çalıştım amatörce. Bunlara da vaaaoooww süper harika ötesi olmuş falan gibi yorumlar hiç bir zaman beklemedim çünkü değiller :) Farkında olmak da güzel bence.
Keyif almaya devam ettiğim sürece denemeye devam edeceğim, teşekkürler tekrar :)

sen gereken her şeyi söylemişsin bana birşey kalmamış :p sadece altına imza atabilirim.

@RooKiE bu müzik işlerine profesyonel yaklaşmıyor ve biraz daha ciddiye alması gerek. yorumlarından bu anlaşılabiliyor gayet. mesela yorumlarında görürsünüz, telefondan kayıt alıyorum diyor, şartlarım müzik yapımına uygun değil diyor, sesim iyi değil diyor. bunları söyleyerek "elimden gelen bu, idare edin" mesajı veriyor. mesela bunu bırakması lazım ve eğer gerçekten müzik yapmaya hevesliyse işi biraz daha profesyonelleştirmeli. en azından bilgisayar ve mikrofon kullanarak müzik yapma işlerine girişmeli. hevesli olduğuna ve söz yazma becerilerine ben de katılıyorum. ama müzikte sadece ses, sadece söz, sadece müzik ve sadece produksiyon iş yapmıyor. hepsinden bir karma olmalı. ve o heves rookie'de var müziğini daha da ileriye taşıyabilecek potansiyeli olduğunu düşünüyorum. :emoji_muscle:

Geri