RooKiE - Açtığın mezar sonun oldu! (Last-Diss to Soulker)

Konu sahibi son olarak 36 gün önce görüldü
hi bro! @RooKiE

öncellikle, dissten sonra yönetime rahatça rapor edebilmen için, forumdakinin dışında çeşit çeşit rapor et butonları hazırladım sana. istediğini kullan :emo:^12^12

Ekli dosyayı görüntüle 125232

(intro)
+ alo?

- rookie sana diss atmış lan
+ ne-ne dissi?

- gönderiyorum linki...

(verse)
soulker
lafla değil bak mikrofonla
...
umrumda değil sözlerin hacım
kim benle baş edebilir?
inan ki bir kaç satıra bakar
olmayan rapçilik kariyerin

göster kendini rookie boy
fark attım sana 5 boy
lafla değil bak sesli mesaj bu
istediğini aldın vaziyet bu

daha dün bulaştın bu işlere ama
kendini zannediyorsun bitirim
rapte kendini geliştirebil diye sana
vermem lazım bir kaç prim

raplerin vitrinlik içi boş manken
benimki arşivlik modası geçmez
sözlerin geçici instagram story
bir kaç saatlik ömrü var

laf sokup laf sokup yine bana geliyon
demans bi element yeri yok periyod
idiot rapin artık kulağımı deliyo
haterlarıma da, kol gibi giriyom

artık susmamam icap ediyo
yaptığın şeye rap denmiyo kardo
o yüzden çek elini ayağını bırak
farklı alanlara yönelmeye bak

(outro)
git başka hobiler edin bence,
mesela tabak çanak boya kanka
ahahaha! rookie boooy
biraz daha gayret, biraz daha hırs (hıoaaa)
duhanın da sana selamı var
enjoy!

prod. by soulker c6 (elazulreal)

Ekli dosyayı görüntüle 125233

Mikrofonum yok ama sözlerimle varım
Senle baş etmek için bana 5 dakika lazım
Kariyerim yeni ama sana bin basarım
Senin bu sözlerine biraz kafiye lazım

Boyum 1.90, sana tepeden bakarım
Zamanla gelişir rapim sana yok ihtiyacım
Emeklerin boşa gitmiş üzgünüm hacım
Daha iyisini yaparsın ben buna inanırım

Söz konusunda bana sakın laf atma
Arşivdeki sözlerini yedi kara Fatma
Kendini bu kadar ucuza da satma
Yetmiyorsa bırak daha fazla uzatma

Selamını aldım, ama sana biraz daha yardım
Tavayı sana çarpmadan önce üzerini boyardım
Kefenini sarmadan önce üzerindekileri soyardım
Açıp gittiğin mezara seni kendim koyardım

Söz: RooKiE
Altyapı Beat: Anonim​

kral sen olayı çok yanlış anlamışsın.
ben sana lafla değil mikrofonla diyorum, sen mikrofonum yok lafım var diyorsun dkljsd
bu yaptığın şey diss değil, adına diss diyemezsin whatsapptan ses kaydetmekle.
ya benim gibi yap, ya da git şiir yaz. yazdığın şiirlere de diss deme. en azından arkaya saz falan koy bari de benim tarzım bu falan dersin aşık atışması hesabı xd

ben sana lafla değil mikrofonla diyorum, sen mikrofonum yok lafım var diyorsun dkljsd
ya benim gibi yap, ya da git şiir yaz. yazdığın şiirlere de diss deme. en azından arkaya saz falan koy bari de benim tarzım bu falan dersin aşık atışması hesabı xd
Yoo yanlış anlamadım. Kaydı nereden nasıl yaptığımın ne önemi var? sen sözlere bak ;s5 Sen diss ustası mısın ki karar veriyorsun? Daha önce de dediğim gibi, herkesin tarzı farklıdır, herkes de kendi tarzıyla istediği şekilde diss atabilir. Şiir de yazarım mani de yazarım arkaya saz da koyarım çok da güzel olur. Sendeki altyapı ve ses (sesimin kötü olduğunu en başından söylüyorum zaten) bende olsa ben şuan buralarda olmazdım zaten.
Madem artık diss atmıcaksın bana, disslerime de bok atamazsın.
Ya sessiz kalacaksın, ya da Diss'e Dissssssss

Kadikoy acilin selo-g si gibi offbeat okuyor adam nandnjdhdhhd

Derken?

Yok ben kavga etmem. Sözler gereken cevabı veriyor zaten :emo:

Dediğin veleti tanımam. offbeat de değil nerenle dinliyosun
Offbeat okudugun tarzin ismi , adam 50 yasinda zaten. Merak etme kotu birsey demedim guzel kardesim.

Söyleyiş tarzın kötü bişey diyor gibiydi, o yüzden. Kusura bakma o zaman yanlış anlamışım.
offbeat, bilerek ritm kaçırarak icra edilen bi stil, sadece rap müziğe özgü değil ayrıca. offbeat kick ve snare üzerine değil önüne arkasına vokal edilir, bu bi tarzdır.
sen bilerek mi yapıyorsun orası şüpheli...

bu arada gerçek olan diss'i bekliyorum bunu kaale almadım :emo::emo::emo::emo1::emo1::emo1:

offbeat, bilerek ritm kaçırarak icra edilen bi stil, sadece rap müziğe özgü değil ayrıca. offbeat kick ve snare üzerine değil önüne arkasına vokal edilir, bu bi tarzdır.
sen bilerek mi yapıyorsun orası şüpheli...

bu arada gerçek olan diss'i bekliyorum bunu kaale almadım :emo::emo::emo::emo1::emo1::emo1:
Offbeat anlamını bilmesem de ingilizcem var, anladım yani ne olduğunu. O yüzden offbeat söylemiyorum ben demiştim. Ritim kaçırdığımı da düşünmüyorum açıkçası. Kaçıyorsa da evet bilerek değil.

Sana son diss'im budur. kaale alırsın almazsın senin bileceğin iş. @Onurcan'a saldıracam ben biraz :emo1:

Off aile faciası çıkmasa bari:D
Söz konusu bile olamaz ^10

Offbeat anlamını bilmesem de ingilizcem var, anladım yani ne olduğunu. O yüzden offbeat söylemiyorum ben demiştim. Ritim kaçırdığımı da düşünmüyorum açıkçası. Kaçıyorsa da evet bilerek değil.

Sana son diss'im budur. kaale alırsın almazsın senin bileceğin iş. @Onurcan'a saldıracam ben biraz :emo1:

Söz konusu bile olamaz ^10
Sade ve xasturu üzerinden espiri yaptım sad ve :)

hala diss diyorsun ya. anlamanı bekliyorum anlamıyorsun da. illa sayfa sayfa yazdıracaksın.

herkesin kendi doğruları olabilir, buna lafım yok. ama yaptığın bir şeyi kalıp altına sokacaksan da onun belli standartları vardır!
diss söz yazmak değildir, diss denilen şey müzik üzerine icra edilir. senin yazdığın sözler müziğe oturmuyorsa yaptığın şey diss olamıyor. anlatabiliyor muyum?

"Selamını aldım, ama sana biraz daha yardım"

mesela bu söz müziğe oturmuyorsa bana caka satamazsın diss attım diye. ben ne yapmışım bir kez daha dinle. kaçmış bir ritm veya nota var mı? mesele söz yazmak ise flowu akışı göz ardı edip emin ol sana her gün 64 bar söz yazarım ben. 20 yıldır rap yapıyorum senin yazdığın 2 tane dörtlükle beni ters düz edemezsin.

sözlerini müziğe uydur, akış içerisine al. rap tabiriyle "flow" yapabil, sonra analiz kısmına geçeriz. produksiyonu tamamen geçtim zaten sadece sözlerin müzikle bütünlük sağlasın yeter.

seni ciddiye alıyorum, prodüksiyon kasıyorum sen aklına gelen sözü ses kaydetten kaydet gönder, oldu canım. biraz saygı adamım..

hala diss diyorsun ya. anlamanı bekliyorum anlamıyorsun da. illa sayfa sayfa yazdıracaksın.

herkesin kendi doğruları olabilir, buna lafım yok. ama yaptığın bir şeyi kalıp altına sokacaksan da onun belli standartları vardır!
diss söz yazmak değildir, diss denilen şey müzik üzerine icra edilir. senin yazdığın sözler müziğe oturmuyorsa yaptığın şey diss olamıyor. anlatabiliyor muyum?

"Selamını aldım, ama sana biraz daha yardım"

mesela bu söz müziğe oturmuyorsa bana caka satamazsın diss attım diye. ben ne yapmışım bir kez daha dinle. kaçmış bir ritm veya nota var mı? mesele söz yazmak ise flowu akışı göz ardı edip emin ol sana her gün 64 bar söz yazarım ben. 20 yıldır rap yapıyorum senin yazdığın 2 tane dörtlükle beni ters düz edemezsin.

sözlerini müziğe uydur, akış içerisine al. rap tabiriyle "flow" yapabil, sonra analiz kısmına geçeriz. produksiyonu tamamen geçtim zaten sadece sözlerin müzikle bütünlük sağlasın yeter.

seni ciddiye alıyorum, prodüksiyon kasıyorum sen aklına gelen sözü ses kaydetten kaydet gönder, oldu canım. biraz saygı adamım..
Diss, rap müziğinde rapçilerin birbirlerini yermek için söyledikleri parçalar.
Fakat gerçek anlamıyla "Diss" karşı tarafı sözcüklerin ve kaleminin gücüyle yenmektir.

Kaynak: Vikipedi

Başka bişey yazmıcam, sen de yazmazsan sevinirim. Zira konu p.ç oldu

Geri