Roma - Paris

Konu sahibi son olarak 1032 gün önce görüldü
Aşırı pahalı olması ve emanet gibi duran (ki öyle de) Eyfel'i dışında bir esprisi yok bence Paris'in.
Kendi halkını bile ötekileştiriyor Parisli olanlar/olmayanlar diye ve büyük olasılıkla orada da İngilizce konuşamamışsındır konuştuysan da Fransızca cevap almışsındır :D kaba milliyetçilikleri var.
Roma çok güzel ama ya tarihi dokusu yeter gitmeyi umuyorum bir gün :rolleyes:

Aşırı pahalı olması ve emanet gibi duran (ki öyle de) Eyfel'i dışında bir esprisi yok bence Paris'in.
Kendi halkını bile ötekileştiriyor Parisli olanlar/olmayanlar diye ve büyük olasılıkla orada da İngilizce konuşamamışsındır konuştuysan da Fransızca cevap almışsındır :D kaba milliyetçilikleri var.
Roma çok güzel ama ya tarihi dokusu yeter gitmeyi umuyorum bir gün :rolleyes:

Murat Roma muhteşem. Gidilecek yerlerden

seni en çok etkileyen ne oldu?

seni en çok etkileyen ne oldu?

Mimarisi. Fransa da Gotik, Barok tarzı mimariye daha çok rastlanıyor, benim fotoğraf çektirdiğim yerin arkası.

İtalya ise Rönesans ın doğduğu yer olduğu için Barok dışında rokoko tarzı, daha hümanist doğa motiflerini alan yapıları karşılaştırmak için bol gözlem ortamı.

Şehir tarih gibi zaten.

Kültürlerine sahipler, burda yapımı restorasyon u tamamlanan her binayı kullanıyorlar. Boş bina yok. Yapılar birbirine çok benziyor, bizim ülke gibi rengarenk değil.

Ben Fransa ya çok gittim , İtalya da , Milano ya gelmiştim. Milano Roma dan farklı çok lüks mesela. Orda sokaklarda insanlar , vitrinler arabalar herşey gösterişli. Roma daha tarihi.

@Jandark bu senin için, benimle küsmen biterse tamamını gönderecek :)

daha foto çok foto vatsaptan şeyttir :pp

Mücellâ ve ulu Roma'nın en iyi korunmuş yapısı olan 8. foti diyor ki Agrippa Panteon'u yaptı, fakat asıl yaptırdığı şu an ayakta olan değildi yamulmuyorsam da yine de çok güzel :galp:​

Enfes çekimler. Tarihi dokuyu birebir hissedebilmek güzel olsa gerek.

Binalar ne kadar eski olsa da koruyorlar hocam boş da durdurmuyor değerlendiriyorlar. Şehirde farklı renk çıkıntı bir yapı göremiyorsun çünkü yasak. Tarihi dokuyu koruyorlar.

Çok keyif alarak gezmiştim.

Bunları da ait olduğu yere koyayım.

Paris gerçekten muhteşem bir yerdi benim için. Umarım en kısa sürede romaya da gitmek kısmet olur..

Geri