rock gruplarına saçma isimler koymak

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Anlam veremediğim bir modadır. "Son feci bisiklet", "yüzyüzeyken konuşuruz", "büyük ev ablukada" ilk aklıma gelen örneklerdir. "cool" olma çabalarıdır. Ergenliktir.

grup ballıses mi koysalardı

bu ileti düdüklü tenceremden Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Yuzyuzeyken konusuruz dagildi zaten "kaan bosnak" solo devam edio , ve rock muzik degil turleri aslinda "alternatif muzik" gibi bisi ..
son feci bisikletin gayet guzel protest parcalari mevcut mesela bknz:gaffola
Yuzyuzeyken konusuruz un gezi parki icin besteledigi efsane bir parcasi var mesela bknz:sen tastan biz agactan taraf olucaz

Ayrica bu adamlar gunumuz popculari,demet alkalinpil(akalin) yada hande yener gibi abuk subuk sozleri olan parcalarla prim yapma pesinde insanlar degiller...

Tabi her grubun her tarzi sevilcek diye bi dayatma yok,ama sirf populer olmamak grup ismi ile sukse yapmak yerine parcalariyla taninmak isteyen sen ben gibi avcilarda ,beylikduzunde yada sirinevlerde oturan insanlar

Buyuk ev ablukada grubu ise "yalan dunya" da oynayan orçunun kurdugu grup bu akimin yaraticilarindan aslinda , tabi pek sevmem tarzlarini ve muziklerini

Toparlarsak mevzuyu bu akimi gruplar en azindan "son feci bisiklet" organik muzik olarak adlandiriyor..
gayette saglam calip saglam yaziyorlar..

Grup isminin anlamli bisi olmasina gerek yok mesela "allahin kulu" yada "sert muslumanlar" yada "allahsiz kopekler"

Zaten bu tarz taninmasin , sonra cikip bok edicek piyasada yiginla kolpa grup var ,eline gitari bateriyi alip arka fonu pcde yaptiktan sonra klip ceken..

Bknz:Grup Kolpa - gurur benim neyime

feat kelimesinden daha cok sıkıldık gibime geliyor.

Bana kalırsa örneklerinizin hiçbiri rock grubu değil ama yine de siz bilirsiniz.

Forum nicki gibi, twitter kullanıcı adı gibi olmuş. xd

Bence hoş seçimler olmuş ilgi çekici :p

Abi adamlar müzik yapıyor.
Grup adını niye takıyoruz, siz açın da bir dinleyin, pişman olmazsınız. Kaan Boşnak candır. ♡

images

XasthuR önermişti Yüz Yüzeyken Konuşuruz grubunu aşırı sevmiştim ilk dinlediğimde sonra youtube da öneri kısmında Son Feci Bisiklet grubuna denk gelmiştim çok kaliteli ve çok güzel sözler barındıran şarkılar yapıyorlar. Ayrıca grup adları da çok sempatik

Ergenlikten değildir, ergenlikten olsaydı ya rock ya ölüm olurdu.
İsimleri inceleyince kelimeler arası anlamsal ilişkinin olmaması, çağrışım çeşitliliği ve absürtlük göze çarpıyor.
Kitlesel her şeyde nedensellik vardır, örneğin 60lı yıllar rock gruplarının ismi biraz daha geleneksel motiflere atıf niteliğindeyken yakın zamandaki grup isimlerindeki ortak pay gitgide daha boktan ve tek tipleştirilmiş bir sistemin içerisinde olmamızdan kaynaklı olabilir. İnsanların çoğalarak birbirine benzeyen kitleler haline gelmesiyle, içsel olarak farklı olduğunu dışavurma ve kitle içinde fark edilme isteğiyle kurulmuş absürt isimlerde marjinal kaygı gözlemliyoruz. Zaten bahsedilen gruplar daha ziyade şu an çok yoğun ve her gün bir yenisini üreten, ürettiği gün tüketen internette ünlü olan gruplar.
Paylaşım Savaşları dönemi sanatçıların tarzı ve ilkesi mantıksızlık, kuralsızlık olan "dadaizm" akımı gibi...

the hewegies aralarından sıyrılmayı başarmış en efsanelerdendir.
adı da çok orijin ve jantidir. :dd

su içsem yarıyor diye grup kuruyorum, katılanlar gelsin katılsın...

Geri