Roblox'a erişim engeli getirildi

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
herkesin kendi bahanesine göre bir tarafından desteklediği, makul zemine oturttuğu yasaklamaların tam olarak bu sonuçlara varacağı çok açıktı, öyle oldu ve öyle olmaya devam edecek. içerik olarak kötü şeylere özendiren yazılar olduğu gerekçesiyle wattpadi kapattılar, türlü bahanelerle instagramı kapattılar, canları her istediğinde tivitırı kısıtlıyorlar, şimdi de çocuklara karşı ''çok hassas''larmış gibi roblox'u kapatıyorlar, sağda solda bir sonraki hedefin youtube olduğu söyleniyor ki bunları da yaşadık, bu ülkede wikipedia bile kapatıldı ama hangisi çözüm oldu? hiçbiri. herhangi bir platformun açıkça bir zararı varsa ve bunu çok sıkı takip edebiliyorsanız platformları kapatmak yerine bu istismara sebep olan, herhangi bir suça teşvik eden kişileri bulur, onlar hakkında işlem başlatırsınız. bu ülkede çocuklara tecavüz edildiğinde mecliste güle oynaya birbirlerini tebrik ederek suçluları aklayan zihniyet bunlar değilmiş gibi, her platforma ya da her yasağa çok umurlarındaymış gibi çocuk, kadın, genç ve toplum hassasiyeti geliştiriyorlar. bunu öne sürdüklerinde de ''oh iyi oldu'' diyenler çoğalıyor. bu kafaya göre o zaman forumda herhangi bir üye hoşunuza gitmeyen bir şey yapsa, suç işlese bir yerlerde ve bu sebeple forum kapatılsa, hiç itiraz etmeyecek, merak etmeyecek, sorgulamayacak kenara çekileceksiniz. sık kullandığımız bir yer olduğu için örneği buradan verdim ama fark etmez, örnekler çoğaltılabilir. sizin keyif aldığınız herhangi bir şey hiç yasaklanmayacak sanıyorsanız da o sizin ütopyanız.

Neden site kendini kullanıcılarını denetlemiyor?
Forumda biz yanlış yapan üyeye müdahale etmiyor muyuz?
Bu tarz sitelerde çocuk kullanıcı çok sayıda var olduğuna göre ya bir önlem almalı ya da çocuklara siteyi yasaklamalılar.

Sorun zaten şikayet edilmedikleri için her şeyi yapabileceğini sanan kitlede ve site de bu duruma tedbir almıyorsa erişim engeli bence olmalıdır.

Hangi ülkede yaşarsam yaşayayım, bu tarz sitelerin kendi güvenliğini sağlama sorumluluğu olduğunu düşünüyorum, kullanıcı hatası başka bir konu.

Bankalarda güvenlik nasıl sağlanıyorsa bu siteler de kullanıcı güvenliğini sağlamaya mecbur ya da 18 yaş altı üyelik kabul etmeyecek, olanları da silecekler.
Forumun 1 milyon üyesi olsa ve hepsi aynı anda forumumda aktif olsa hangi birine müdahale edebilecektik ancak görebildiklerimiz ama muhakkak ki münfetit vakalar gözden kaçardı.

O yüzden kontrol edilebilecek şeyler kontrol edilemeyecek şeyler var.

Ayrıca hayır, ebeveynler ayda 30 TL’ye Türk telekom’dan güvenli internet paketi satın alıp internetten çocuğunun hangi sitelere giremeyeceğini belirleyebilir. Bu kadar basit bir yöntem. Bunu devlet değil ebeveynler yapmalı devlet yapmaya başlarsa sonu gelmez. Yarın WhatsApp öbür gün internet komple kapatılır bu adım adım Kuzey Kore olmanın ilk adımları.

Forumun 1 milyon üyesi olsa ve hepsi aynı anda forumumda aktif olsa hangi birine müdahale edebilecektik ancak görebildiklerimiz ama muhakkak ki münfetit vakalar gözden kaçardı.

O yüzden kontrol edilebilecek şeyler kontrol edilemeyecek şeyler var.

Ayrıca hayır, ebeveynler ayda 30 TL’ye Türk telekom’dan güvenli internet paketi satın alıp internetten çocuğunun hangi sitelere giremeyeceğini belirleyebilir. Bu kadar basit bir yöntem. Bunu devlet değil ebeveynler yapmalı devlet yapmaya başlarsa sonu gelmez. Yarın WhatsApp öbür gün internet komple kapatılır bu adım adım Kuzey Kore olmanın ilk adımları.
Senin ne söylemeye çalıştığını anlıyorum ancak sen de biliyorsun ki yapay zeka teknolojisi ve özel yazılımlarla bu sorunları çözmek artık çok kolaylaştı.

Kendi adıma bazı sitelerin bu tarz durumlara bilinçli izin verdiği kanaatindeyim ve erişim engelini İngiltere'de yaşıyor olsaydım da normal karşılardım.

Senin vurgu yaptığın noktanın farkındayım fakat sorunu farklı açılardan ele alıyoruz.

İstismarın en büyüğü internetin kendisinde var. Uygunsuz çok site var. Komple internet yasaklansın madem. Hatta internet yasaklansa nineleriniz, dedelerimiz, yaşlı kesim yerinde bir karar der. Anlayacağınız herkes kendi doğrusuyla bütün ülkeye, kendisi gibi düşünmeyene yasak getiriyor. Gün gelecek sizin doğrularınız da yasaklanacak bu gidişle...

Bir ebeveyn olarak içgüdüsel yaklaşmış olabilirim roblox yasağına lakin hha görüşlerine de katılmıyor değilim yasak değil de kısıtlamalar olabilirdi

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bir dönemler Kürtçe de yasaktı ama hiç bir etkisi olmadı sonunda pes etti bizim her b*ku iyi bilen yöneticiler Yasaklar yerine kendisinden emin ve güvenilir nesiller ve ebeveynler yetiştirmek doğru olandır ama bizimkiler devamlı ișin kolayına kaçıyorlar. Tarikatları yasaklamıyorlar ama. Demek ki olay sırf çocuklarımızı korumak değil sadece bir bahane.

Bir dönemler Kürtçe de yasaktı ama hiç bir etkisi olmadı sonunda pes etti bizim her b*ku iyi bilen yöneticiler Yasaklar yerine kendisinden emin ve güvenilir nesiller ve ebeveynler yetiştirmek doğru olandır ama bizimkiler devamlı ișin kolayına kaçıyorlar. Tarikatları yasaklamıyorlar ama. Demek ki olay sırf çocuklarımızı korumak değil sadece bir bahane.
Sevgili melnur bunu Kürtçe yasağı ile bağdaştırmak bana göre çok saçma ikisi çok faklı şeyler çünkü bir tarafta bu ülkede yaşayan milyonlarca insanın anadili bir tarafta ucube bir oyun

Sevgili melnur bunu Kürtçe yasağı ile bağdaştırmak bana göre çok saçma ikisi çok faklı şeyler çünkü bir tarafta bu ülkede yaşayan milyonlarca insanın anadili bir tarafta ucube bir oyun
Ben çözümü yasaklarda arayan zümreye atıfta bulundum. Konu gerçekten çocuklarımızı korumak ise bunun yolları var ama yasaklarla değil. Çocuklarımızı Tarikatlara teslim edenlerin buradaki amacı farklı bence ve gerçek niyeti göremiyorsunuz aynen bir zamanlar yetmez ama evetcilerin göremediği gibi.
İzleyin sıra hangi yasağa gelecek ve argümanlar hep benzer.

Son düzenleme:
Hükümet Malatya kayısısını yasaklasa; Efendim Peygamber efendimiz kayısı yemezdi, caiz değildir diyecek din adamları, Malatya kayısısı İsrail projesidir, yemek vatana ihanettir diyecek gazeteciler, Kayısı yemek sağlıklı değildir, ishal yapar diyecek bilim adamları, Malatya kayısısı yiyenin homoseksüel yönelim gösterdiği ve Malatyalıların top olduğunu söyleyecek yandaşlar ve Malatyalı vatandaşı gördüğü yerde taşlayacak trol ordusu var. Kime ne anlatacağız?

Gerçekten ben de karşıt görüşler olmasına rağmen yorumların hepsinin farklı yönlerine hak verdim. Yasaklamalar konusunda birçoğumuz aynı fikirdeyiz, çocuklar konusunda hassas olduğumuz için bu oyunla alakalı duraksıyoruz hepimiz. O yüzden karşılıklı argümanların her birinde isabetli bulduğum noktalar var.

Abi bizim ulkenin insani ne bilsin uygulama indirmeyi. Dolayisi ile 2006 da cikmis oyunu hukumet de dahil yeni farkediyorlar enteresan.
Simdi oyunu hic oynadiniz mi? Oyun nedir diye baktiniz mi? Bilmiyorum..
Oyunu mobil de indireceginiz zaman (ki artik cocugun eline verdikleri zaman onlar bile biliyor playstore'dan oyun indirmeyi)
Su uyariyi veriyor;
Screenshot_20240808-204606.jpg
Tabi ki cocuk aglamasin sussun diye eline veriyorlar. Elinden de alamiyorlar cunku alirsalar kendileriyle bas basa kalicak cocuk.

Roblox aslinda icerik acisindan guzel bir oyun. Zaten bir sure sonra yetiskinlerinde oynadigi gorulunce farkli platformlarada geldi.
Maalesef kanser bir kitle var icerisinde fakat oyunun ana unsuru mustehcenlik degil.

Roblox bu kisimda sadece bir kac denetimsizligin bedelini oduyor ki zaten kendileride bu durumu duzeltmek icin turkiyenin isteklerini yapmaya hazir olduklarini ve cocuklar ile ilgili degerler konusunda hassas olduklarini bildirmisler. Dedigim gibi size gosterilen mustehcen kisim %10 luk bir kisim ve kendini bilmez salaklar yuzunden.

Artik ulke de bir seylerin yasaklanmasina hissizlestik abi. Insanlar bir sey yasaklandigi zaman "aaaa mk ulke de boyle bir sey mi varmis" Bile diyor. Neden yasaklanmamasi gerektigini anlatiyorsun , duyuyorlar , dinliyorlar..
Fakat anlamiyorlar.

Yurt disi alisveris neredeyse imkansiz hale geldi. Instagram yasaklandi. Sirada discord olur , sonra steam olur , sonra twitch , sonra kick
Artik youtube'a kadar gelir.
Youtube'a geldiginde de zaten hissizlesmis oldugumuzdan alisip he normal deriz.
En sonunda herkes alistiginda bi yasaklarin yanlis oldugunu soyleyecek insan kalmaz.
Adam nasilsa ne oldugunu bilmiyor yasaklanan seyin.

Youtube’un da erişime engellendiği bir dönem vardı hatta, vikipedinin de öyle.

Alın buradan yakın siz hala siyasal islamcı iktidarın çocuklarımızı koruduğuna inanın.

CHP, Roblox’a erişim engeli sonrası tarikatlardaki vahim olayları hatırlattı: 'Çocukları alet etmeyin'​

CHP, Roblox’a erişim engeli sonrası tarikatlardaki vahim olayları hatırlattı: 'Çocukları alet etmeyin'

Abone Olgoogle-news

Sosyal medya platformu Instagram’ın ardından önceki gün bilgisayar oyunu Roblox, Adana 6. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından erişime kapatıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, engelin gerekçesi olarak “Çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması”nı gösterdi. Ancak Roblox’a hızla erişim engeli getiren iktidar, tarikatların çocuk istismarıyla gündeme geldiğinde bu kadar hızlı davranmadı.​

Geri