Rise of Empires: Ottoman & Netflix

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
Netflix’in Yeni Belgesel Dizisi Rise of Empires: Ottoman’dan İlk Fragman Yayınlandı

rise-of-empires-ottoman-3-filmloverss.jpg

Netflix, Fatih Sultan Mehmet’in hayatını konu alan Rise of Empires: Ottoman’dan ilk fragmanı yayınladı. Tuba Büyüküstün, Cem Yiğit Üzümoğlu, Selim Bayraktar, Birkan Sokullu, Damla Sönmez gibi isimlerin rol aldığı belgesel dizisi, 24 Ocak’ta ekranlara gelecek.

Bir yandan Hakan: Muhafız, Atiye, Aşk 101 gibi Türkiye yapımı dizilere imza atan Netflix, bir yandan da Türkiye’deki izleyicilerin ilgisini çekebilecek yeni bir belgesel dizisini izleyicilerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor. Osmanlı Devleti’nin yükselme dönemini ve Fatih Sultan Mehmet’in hayatını konu alacak belgesel dizisi Rise of Empires: Ottoman, bu ay izleyici ile buluşacak. Duyurulduğu ilk dönemde Ottoman Rising olarak anılan proje için tanıtım çalışmalarına hız veren Netflix, merakla beklenen diziden ilk fragmanı yayınladı.

Prof.Dr. A.M Celal Şengör ve Dr. Emrah Safa Gürkan danışmanlığında kaleme alınan, yapımcılığını Karga Seven ile birlikte STX Entertainment’in üstlendiği belgesel dizisinin yönetmen koltuğunda, 40 ve Takım: Mahalle Aşkına! gibi filmlere imza atan Emre Şahin oturuyor. Çekimleri İstanbul’da gerçekleşen dizi, altı bölümden oluşuyor.

Netflix’in Yeni Belgesel Dizisi Rise of Empires: Ottoman, 24 Ocak’ta Yayınlanacak

rise-of-empires-ottoman-8-filmloverss.jpg

Dizi, tarihe damgasını vuran padişahlardan Fatih Sultan Mehmet’in yükselişini ve İstanbul’un fethini konu alırken dönemin Osmanlı İmparatorluğu’nu farklı bir açıdan ele alıyor.

Fatih Sultan Mehmet’in hikâyesini ekranlara taşımak için belgesel ve kurmaca türlerini harmanlayacak olan dizinin başrollerinde Tuba Büyüküstün, Cem Yiğit Üzümoğlu, Selim Bayraktar, Birkan Sokullu, Osman Sonant, Tolga Tekin, Ushan Çakır, Damla Sönmez gibi isimler yer alıyor. Dizide Fatih Sultan Mehmet’e Cem Yigit Uzümoglu hayat veriyor.

https://www.youtube.com/watch?v=t3ISUY0l0WQ

https://www.filmloverss.com/netflix...of-empires-ottomandan-ilk-fragman-yayinlandi/

• Beğen
Tepkiler: X
Fatih Sultan Mehmet Bizim en büyük değerlerimizden,bu konu çok hassas umarım saçma birşey yapmamışlardır.daha önce Türk kanallarında yapılanlar bile tutmadı beceremediler ki iyi oyuncularda oynadı.bakalım

Netflix’in Yeni Belgesel Dizisi Rise of Empires: Ottoman’dan Fragman ve Afiş Yayınlandı

Netflix, merakla beklenen yeni belgesel dizisi Rise of Empires: Ottoman’ın resmi fragmanını ve afişini paylaştı.

Başrollerini Tuba Büyüküstün, Cem Yiğit Üzümoğlu, Selim Bayraktar, Birkan Sokullu, Osman Sonant, Tolga Tekin, Ushan Çakır, Damla Sönmez’in paylaştığı belgesel dizi 24 Ocak 2020’de tüm dünya ile aynı anda Netflix’te yayınlanacak.

rise-of-empires-ottoman-819x1024.jpg

Türkçe Anlatımını Halit Ergenç Seslendiriyor

Prof.Dr. A.M Celal Şengör ve Dr. Emrah Safa Gürkan danışmanlığında kaleme alınan belgesel dizinin Türkçe anlatımını Halit Ergenç seslendiriyor. Yapımcılığını Karga Seven ile birlikte STX Entertainment’in üstlendiği yapımın yönetmen koltuğunda ise Emre Şahin oturuyor.

halit-ergenc-719x1024.jpg

6 bölümden oluşan Rise of Empires: Ottoman, tarihe damgasını vuran padişahlardan Fatih Sultan Mehmet’in yükselişini ve İstanbul’un fethini konu alırken dönemin Osmanlı İmparatorluğu’nu farklı bir açıdan ele alıyor.

https://frpnet.net/video-galeri/net...empires-ottomandan-fragman-ve-afis-yayinlandi

Tarihi, kisa dizilerde fena değil netfilx. bakalim bunu becerebilmişler mi

Belgesel tarzında fena değil.ama ben biraz ilginç buldum anlatımlar farklı gibi idare eder.oyunculuk ve görüntüler baya iyi.

İzleyen var mı? Nasıl.
Listeye aldım ama henüz bakamadım.

İngilizce orijinal izlemek intihar gibi bir şey türkçe dublaj izleyin

Guzeldi ama okculari ile meşhur osmanli da buna pek yer verilmemesi garipti.

ingilizce olmasaymış keşke, gerçekten çok anlamsız ve gereksiz olmuş. babasına mehtup yazıp tahta çağırma hadisesi, şahi toplarının çizimi bizim bildiğimizden farklı şekillerde işlenmiş. dizi belgesel niteliğinde olduğu için izlediklerimizin doğru olduğunu düşünüyorum. fena bulmadım ama fetih gibi bir konuyu gerektiği gibi coşkulu veremediklerini düşünüyorum. muhteşem yüzyıl'la kıyaslanıyor ister istemez ve o çok daha etkileyici bi yapımdı bence. tuba büyüküstün de tıpkı beren saat gibi çok çok kötü bir oyuncu ayrıca.

İzledim fena değildi ama Osmanlıdan çok Bizanslıları daha ön planda tutmuşlar bence

Bizans imparatorununun böylesi onurlu bir adam olduğunu ya dizide uydurmuşlar ya da bizim tarih yanlı. Bir de notaras baya ****muş he.

Giustiniani çok çok ön plana çıkmış resmen kahraman olarak göstermişler ayrıca Uluabatlı Hasan hiç yok.tarih kayıtlarında Hasan gerçekten aslında yok diye gösterenler var fakat bizim Fetih 1453 filmine bakarsak orda da Hasan var.ilginç ve zor bir konu.iyi okumak lazım tarihi.

Giustiniani çok çok ön plana çıkmış resmen kahraman olarak göstermişler ayrıca Uluabatlı Hasan hiç yok.tarih kayıtlarında Hasan gerçekten aslında yok diye gösterenler var fakat bizim Fetih 1453 filmine bakarsak orda da Hasan var.ilginç ve zor bir konu.iyi okumak lazım tarihi.

Belgesel dizideki papyonlu kişi Emrah Safa Gürkan. İyi bir tarihçidir. Dizinin bir bölümünün danışmanlığını da üstlenmiş birisi. Youtube'da Olmaz Öyle Saçma Tarih serisi var bu seriyi izlemeni tavsiye ederim bir de son günlerde Bunu Herkes Bilir adıyla bir popüler tarih kitabı çıktı. Kitap Ulubatlı Hasan gibi birçok tarihi yanlışları veya yaşanmamış efsaneleri anlatıyor.

4 gemiye karşı koyamamamız ve ordular arası rakamsal farklar çok yüksek olmasına rağmen fetihte zorlanılması ne kadar kabul etmek istemesek de doğru ancak bu sur dışına çıkan cenevizlilerin hiç kayıp vermemesi biraz abartı geldi. Ayrıca ulubatlı hasan’dan daha çok akşemseddin’e değinilmemesi beni şaşırttı.

Heh bir de bu fatih’e yardım eden bizanslı anna’nın fatih’in hanımlarından olan anna hatun olduğunu düşünüyordum sanırım yanılmışım.

Son düzenleme:
Belgesel dizideki papyonlu kişi Emrah Safa Gürkan. İyi bir tarihçidir. Dizinin bir bölümünün danışmanlığını da üstlenmiş birisi. Youtube'da Olmaz Öyle Saçma Tarih serisi var bu seriyi izlemeni tavsiye ederim bir de son günlerde Bunu Herkes Bilir adıyla bir popüler tarih kitabı çıktı. Kitap Ulubatlı Hasan gibi birçok tarihi yanlışları veya yaşanmamış efsaneleri anlatıyor.

Emrah Safa Gürkan ile tanıştım kitapıda var bende.bahsettiğin serilere bir ara bakarım ama önemli olan kaynaklardır.bir ara izlerim.

Geri