Risale i Nur Talebeleri İman İle Ölüp Cennete Gidecekler...

Konu sahibi son olarak 2797 gün önce görüldü
Risale i Nur Talebeleri İman İle Ölüp Cennete Gidecekler...
Dün fetö'yü elestirdigimiz icin bizi "tekfirci, fitneci" olmakla itham edenler bugün said nursi ve risale'i nur'u elestirdigimiz icin hiç kuskusuz ayni tutumlarini sürdüreceklerdir. sunu bilsinler ki gün gelecek yine pisman olacaklar. görmedik, anlamadik, bilemedik demeyin, iste gösteriyoruz. bakin cenneti pazarlayanlar durmuyorlar. genc dimaglari nasil da zehirliyorlar. Risale i Nur Talebeleri İman İle Ölüp Cennete ...
Gidecekler Kur'an'da Ayet Var !!
.
üstad diyor

Risale i Nur Okuyanlar Öldüklerini Anlamazlar Ve Mezarda Risale Okurlar
"BİRİNCİ MESELE: Birinci Şuada iki üç âyetin işârâtında,Risaletun-Nur'un sadık talebeleri imanla kabre gideceklerine ve ehl-i Cennet olacaklarına dair kudsî bir müjde ve kuvvetli bir beşaret bulunduğu gösterilmiştir. Fakat bu pek büyük meseleye ve çok kıymettar işarete tam kuvvet verecek bir delil ister diyebeklerdim, çoktan beri muntazırdım. Lillâhilhamd, iki emâre birden kalbime geldi:.."(1)
Üstad Hazretlerinin yukarıda sözünü ettiği ve Birinci Şua'da "Yirmi Yedinci Ayet" olarak geçen Hudsuresinin 105 ve 108. ayetleridir:
"Ogün insanlardan şakîler ve saidler vardır."
"Saidlere gelince, onlar da cennettedirler. Rabbinin dilediği hariç, gökler ve yer durdukça onlar da orada ebedî kalacaklardır. Bu (nimetler)bitmez, tükenmez bir lütuftur."

Üstad Hazretleri bu ayetlerin ebcet ve cifir değerleri ile aşağıdaki müjdeli keşfiyatı yapıyor. Yani Birinci Şua'da bahsedilen ayetler bu ayetledir.
"Bu müjde-i Kur'âniyenin binden bir veçhi bize teması, bin hazineden ziyade kıymettardır. Bu müjdenin bir müjdecisi bir sene evvel görülmüş bir rüyayı sadıkadır. Şöyle ki:"
"Isparta'da başımıza gelen bu hadiseden bir ay evvel bir zâta, rüyada ona deniliyor ki, "Resâili'n-Nur şakirtleri imanla kabre girecekler, imansız vefat etmezler." Biz o vakit o rüyaya çok sevindik. Demek o müjde, bu müjde-i Kur'âniyenin bir müjdecisi imiş..."(2)
Dipnotlar:
(1)bk. KastamonuLahikası, (13. Mektup)
(2)bk. Şualar,Birinci Şua, Yirmi Altıncı Ayet

Ben de talebe edinicem. Benim sayemde cennete giderler belki akdnsksksdjska

İman ile ölüp gidecek olanlar yalnızca Allaha talebe olanlandır , Said Nursinin iman ile ölüp ölmeyeceği de Allah'tan soruluyor iken ne talebesi ne imanı? Bu tür söylemlere gerçekten inan var mı ?

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz551365_429975087082390_1270300144_n.jpg

Nasıı yaa?

Tımarhane geçmişi olan adamı yıllarca üstat diye yutturdular. Ne acı..

Geri