Ripper Street | Tanıtım

• Kullanıcı Lyssa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yerli ve Yabancı Diziler
Konu sahibi son olarak 3079 gün önce görüldü
logo.jpg

BBC'nin yeni dizisi Ripper Street; 1888 yılında ortaya çıkan ve hiçbir zaman yakalanamayan hatta kimliği bile tespit edilemeyen efsanevi "Karındeşen Jack" lakaplı seri katilden sonrasını anlatan, suç drama türünde bir dönem dizisi olarak karşımıza çıkıyor.

600808_333092463431448_966731490_n.jpg

Londra'nın varoş semtlerinden Whitecapel'da ortaya çıkan ve 20'ye yakın cinayet işleyen Karındeşen Jack'in yakalanamadığı ve uzunca bir süredir ortalıkta görünmediği bir zamandan sonra H Tümeni (H Division) daha rahattı belki de... H Tümeni, çağın karanlık atmosferine ayak uydurmuş ve suçluların korktuğu acımasız bir polis teşkilatı olarak ün yapmıştı. Müfettiş Edmund Reid (Matthew Macfadyen), Çavuş Bennet Drake (Jerome Flynn) ve çaylak Hobbs'un (Jonathan Barnwell) öne çıktığı bu takımda hâlâ geçmişten gelen izler ve korkular yerini korumaktadır. Reid'e bu zor görevlerde, eski Amerikan ordusu askeri Yüzbaşı Homer Jackson' da (Adam Rothenberg) cesetlerde incelemeler ve otopsi yaparak yardım ediyor ve ipuçlarını kovalamakta Reid ve arkadaşlarıyla sırt sırta vererek sahada yer alıyordu. Karındeşen Jack'in ortadan kaybolmasına sevinenler kadar bu işten ekmek yiyen gazeteciler gibi üzülenler de vardı. Sonuçta bir seri katil de olsa turistlerin ilgisini çekmiş ve o varoş semt için birçok iş imkanı sağlamıştı. Bu yüzdendir ki her yeni cinayet vakasında H Tümeni'nin işini zorlaştıracak gazeteci Best yada emektar müfettiş Abberline gibi isimler ortaya çıkacaktı. Bu düzen içinde Reid'in tek amacı ise Jack'in onu düşürdüğü bu durumdan kurtulabilmek ve suçlularla olan savaşına kaldığı yerden devam edebilmektir.

timthumb5.jpeg

Stephen Smallwood'un prodüktörlüğünde ve Richard Warlow'un yazdığı Ripper Street'in yönetmen koltuğunda ise The Fades'i de yönetmiş olan Tom Shankland ve Sinbad'ın yönetmeni Andy Wilson gibi isimler oturuyor. Müfettiş Reid'i canlandıran Matthew Macfadyen'i hep bir yerlerden tanıdık gelen simasıyla seyrettim ama bundan önce oynadığı yapımlardan (Spooks, Any Human Heart, The Pillars of the Earth) hiçbirini izlememiştim. Game of Thrones'un Bronn karakteriyle ünlenen Jerome Flynn ise burada Drake rolünde ve hakkını veriyor. Person of Interest, Alcatraz ya da Elementary'den hatırlayacağınız Adam Rothenberg de Homer Jackson karakterine can veriyor. Ayrıca dizideki bayanlara da göz atarsak; The Descent ve The Twilight Saga serilerinden tanıyacağımız ve dizide bir genelevi işleten Susan rolüyle MyAnna Buring; Raw, Merlin ve Misfits dizilerinden tanıdık gelen, Susan'ın çalışanlarından Rose ismiyle Charlene McKenna ve son olarak Müfettiş Reid'in karısı Emily'i canlandıran Amanda Hale.

Ripper Street ilk bölümü "I Need Light" ile 30 Aralık'ta İngiliz BBC kanalında yayınlandı ama BBC Amerika kanalında 19 Ocak'ta izleyicileriyle buluşmayı planlıyor. Her ne kadar mekan olarak Doğu Londra'yı anlatsa da çekimler İrlanda'da yapılmış. İlk sezonun şimdilik 8 bölüm olarak göründüğü Ripper Street'ın onay alması da bir hayli yüksek görünüyor..

alıntıdır..

Geri