RIFKI - Guinea Pig - Ginepig

• Kullanıcı Neo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Evcil Hayvanlar
Konu sahibi son olarak 1167 gün önce görüldü
Orta ve Güney Amerika, evcil kürklünün atası olan yabani kürklünün yurdudur. Yabani kürklüler ve diğer kobay türleri tüm Güney ve Orta Amerika’ya yayılmışlardır. Yabani kobay, mara (pampa tavşanı), kapibara (su domuzu) gibi türlerden oluşan kobaygiller, kemirgenler arasında en geniş aileyi oluştururlar.

Yaklaşık on bin yıl öncesine tarihlenen ilk evcil kürklü kemikleri Peru’da bulunmuştur. Tıpkı bugün olduğu gibi o dönemde de Güney Amerika’da kobaylar etleri için besleniyordu. Kobayların yetiştirilmesinden kadınlar sorumluydu. Gerektiğinde kesip yemeğini pişiren gene kadınlardı. Özellikle İnka döneminde evcil kobayların yetiştirilmesi iyice yayıldı.

İspanyolların Güney Amerika’yı keşfetmeleriyle beraber evcil kobaylar Avrupa’ya taşınmaya başlandı. Zamanla Avrupa’da ve tüm dünyada evlerde beslenen popüler bir hayvan haline geldi.

Kaynak: Ginepig - Vikipedi

1665186957570.png

Senin mi bu şapşal şey sklsk çok tatlııı

• Kahkaha
Tepkiler: Neo
bakınıyorum ben de bölgeme yakın sahiplendirme ilanlarına. ya bu minnoştan alacağım ya da muhabbet. ne alırsam alayım adını "haşmet" koyacağım jdjd
Ya bundan ya da muhabbet nedir ya allahını seversen agshdjjdj ya adanaya taşınırım ya da californiaya afshjdjd

büyüdükçe kablo yeme alışkanlığı kazanmaları beni üzdü...

Geri