Kimbuhatunyahu?
Gümüş Üye
-
-
-
-
-

Sözlük daha evvelden acilmis ise bulamadim..
Cilgin dede ve torunlari üzerine kurulu bi tv dizisi.
İnsan, varolus amacini ararken onu anlamlandirma telasesindedir hep.
Onun anlamsiz oldugu fikri korkunc bi fikir oldugu icin, kendi cemberinin icerisine koydukları ile comfort zone yaratip yasayip gitmek ister..
"Rick" karakterimiz de yasamin anlamsizliginin farkinda olan ve bundan acı ceken,
Cektigi aciyi ilk sezon boyunca "wubba lubba dub dub(aci cekiyorum yardim edin!)" ifadeleriyle sik sik dile getiren bi stereotype.
İlk sezonu müteakip olarak ileri bölümlerde bu nihilist hava kirilir. Buhran dagilir. Rick acının yerine sevgiyi koyar: torun sevgisi
Öyle ki bi bölümde "neden artik 'wldd' demiyorsun?" sorusuna verdigi cevap:
- Gerek yok! Artik daha iyi bi lafim var! Torunlarımı seviyorum, olur
Yani karakter artik kendi zihin cemberinin ortasina "anlamsizligi" ve "anlamsizligin getirdigi bosa yasama hissinin acisini" kaldırır,
yerine anlamsizliga yarenlik etmesi adina "sevgi"yi koyar. İc catismaci kuramlari birakir. Schopenhauer rüyasından silkinir. Camus sacmasi felsefesini kazanir.
Torunuyla uzay boslugunda gezinirken esas bi "Carpe diem!!" halindedir Rick...
Hayatin anlamsiz olmasina ragmen ondan keyf alinabilecegi bir mentaliteye yöneltir seyirciyi.
Cesedini gömüp, hicbi sey olmamis gibi tv karsisina gecerek Albert Camus "absürt"üne isaret eder; "evet hayat bu kadar anlamsiz! ama dur enseyi karartma, televizyonunu acip keyfine bakabil!" der aslinda ve gözü sulu varoluscularin eylemsizligini ufak bi igneler. Hem de tek bi bölüm boyunca yalnizca tv izleyerek yapar bunu...
Ask yasanasi, saykodelik bi dizi
Son düzenleme: