Restoranlarda "shrinkflasyon" dönemi

🕒 Konu sahibi 9 saat önce aktifti
Restoranlarda "eko" yani ekonomik ürün dönemi başladı. Artan fiyatlar nedeniyle müşteri kaybetmek istemeyen esnaf, gramajları düşürerek daha uygun fiyatlı ürünleri menülerine koydu

RESTORANLARDA "SHRİKLASYON" DÖNEMİ

Artan fiyatlarla müşteriler azalınca restoranlar da yeni bir yöntem uygulamaya koydu. Gramaj düşürüldü, porsiyonlarla birlikte fiyat da azaldı. Bu ürünler menüye de "eko" ön adıyla girdi.

Ekonomim'in haberine göre, bir restoranda patlıcan kebabının 1 porsiyonunda iki şiş kullanılırken, tek şiş kullanılmaya başlandı. Böylece fiyatlar yarı yarıya düştü.

ATO Kafe, Restoran ve Lokanta Komite Başkanı Abdurrahman Işıksever, restoranların beyti, ali nazik, Adana kebap, döner ve bu gibi ürünlerde gramajın düşürülerek fiyatın azaltıldığını söyledi. Işıksever, restoranların eko beyti, eko iskender gibi isimler vererek ürünlerini pazarlamaya devam ettiğini ifade etti.

Artan et fiyatlarına da değinen Işıksever, "Bizim ana temel ürünümüz et. Et artınca haliyle fiyat da artıyor. Ramazan menülerine de yansıyacak, diğer ürünlere de yansıyacak. Et fiyatlarının bir an önce kontrol altına alınması lazım." diye konuştu.

Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı yazsınında Türkiye'de enflasyona bağlı olarak shrinkflasyon (üründe gramaj düşürme) yaşandığını aktarmıştı.

Kaynak

1708845350211-rter.jpg

• Beğen
Tepkiler: ne
Son dönemlerde benim de dikkatimi çekmeye başladı ve bazı menülerde görüyoruz.

• Beğen
Tepkiler: ne
Geçen bir cafe de Osmanlı kahvesi adı altında bişey 80 tl idi ben çok takılmam ama bu kahveyi 80 tl yapacak şey nedir bunu Bi sorguladım

Geçen bir cafe de Osmanlı kahvesi adı altında bişey 80 tl idi ben çok takılmam ama bu kahveyi 80 tl yapacak şey nedir bunu Bi sorguladım
Mekanın kalitesine göre değişiyor ve 80 TL kahve fiyatına şaşırmıyorum ancak 250 TL omlet fiyatı, sıradan bir mekan için çok fazla.

Restoranlarda porsiyon küçültülmeye başlandı ve böylece fiyatı düşük tutup daha çok müşteri çekmeye çalışıyorlar.

Çalıştığım restaurantta da ekonomik olarak değil ama israf önleme amaçlı, artan yemeklerin gramajına göre müşteriden para alıyoruz dkfjfjfjfj bunu çok seviyorum. Yiyeceğiniz kadar alın. O paraları da birçok hayır kurumuna bağışlıyoruz.
Türkiye’de de serpme kahvaltı için böyle bir düzenleme yapılacaktı sanırım.

Geri