Resmi evlilik Erkek için cinayettir.!

🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Şöyle bir bakıyorum dost hayatı yaşamak ve bütün masrafları ortak ödemek var iken neden bir erkeğe bütün yükü yüklerler ki?Resmi evlilik belgesi bir erkeğin sonudur.!!hele böyle bir dönemde..

Oralarda bilemem de Türkiye'de tam tersi bence .Dostlarina parayı daha çok yediriyor erkekler.

resmi evlilik belgesi değil o. erkeğin adına düzenlenmiş taksitli hüzün sözleşmesi

üstelik iptal-iade de yok asdfghjkl

benimkine hadi evlenelim desem
o nasıl bi evlenme teklifi diyebilir
bu işlerden hiç anlamıyorum

Bir kaç sene öncesinde bizim köy kasabaydı şimdi mahalleye çevrildi ve bir il’e bağlandı.belediyeden önce ise büyüklerimiz kendi aralarında senet yani evlilik sözleşmesi yapardı..günümüzde ise belediye gidip hazır alıyorduk.ayrılma,boşanma bedeli erkek tarafından tahsil edilecek miktar 50 bin Euro ve bütün eşyalar filanda içinde.bu dediğim senet 2009 yıllarına ait! Şimdi 100 bin Euro vardır..Eğer kadın erkeği boşarsa bu senetten pek bir hakkı olmuyor resmi tarafında..gene aramızda bir şeyler verip hallediyoruz.Ama erkek ayrılmak isterse o paranın en az yarısını ve altınları vermek zorunda yoksa ayrılma işi zor gerçekleşir.bir sürü şahit olması lazım şiddetli geçimsizliği kanıtlamak için.

Evlilikte de ortak ödenebiliyor yaboş söylemedilerse aklında olsun. Ancak siz erkolar paranızı cukkalayanları değerli gördüğünüz için kaybetmeye devamke ıfkfkfk

Evlilikte de ortak ödenebiliyor yaboş söylemedilerse aklında olsun. Ancak siz erkolar paranızı cukkalayanları değerli gördüğünüz için kaybetmeye devamke ıfkfkfk
Onlar sadece ambarda bir buğday tanesi.genel olarak erkeğe yüktür..Ayşeler,Merveler yiyeceğine irina’lar manolyalar yesin.

evleniyorsun tonla masraf yapıyorsun yüzbinlerce tl lik borcun altına giriyorsun en ufak birşeyde karı seni boşuyor üzerine birde dünyanın nafakasını ödüyorsun geçmiş olsun.

Erkekler katil , kurban her role girerler hem ölür hem helvalarini yerler sorun yok efendim

geçen senelerin birinde sağdıcım işte
baktım bizim damadı kaçıracaklar
sıyırdım kolları gelin ulan modunda
bazen deliriyorum

Türkiye'de boşanmak çok kolay @Yabani

Gidiyorusun boşanma mahkemesine, dosya dolduruyorsun, masrafları ödüyorsun ve çıkıyorsun. Burası özgür bir Ülke.

İso islami üsullere göre boşanmak daha kolay eşi benzeri yok! Üç defa boş ol diyorsun boşanıyorsun elhamdulillah

dost hayatında masraflar ortak miymiş?

ne çok şey biliyon sen Yabani : ))

İso islami üsullere göre boşanmak daha kolay eşi benzeri yok! Üç defa boş ol diyorsun boşanıyorsun elhamdulillah
O zaman bir daha evlenemiyorsun. Ve mehir var arada. İsviçre sanırım İslâm'ı örnek almış. Çok benzeşiyor anlattıkların.

dost hayatında masraflar ortak miymiş?

ne çok şey biliyon sen Yabani : ))
Kahretsin kafam zehir gibi çalışıyor

O zaman bir daha evlenemiyorsun. Ve mehir var arada. İsviçre sanırım İslâm'ı örnek almış. Çok benzeşiyor anlattıkların.
İsviçre’de resmiyette evli çok nadir bulursun.aynı evde iki farklı soyadları vardır.çünkü burada ne kadın erkeğe maddi anlamda bağlıdır nede erkek kadına..Git üç avrat al diyen Allahları da yok! Anlayacağın yoktan var etmişler bir şeyleri

Her şeyin kayıtlı kuyutlu kanuna usule uygun olması iyidir. Evlilik olsun, miras olsun, çocuk sahibi olmak olsun, mülkiyet üzerindeki haklar olsun, böyle işlerde resmiyetin olması bu işlerin problemsiz halledilmesini dahada kolaylaştırır.

Geri