Renkler Hakkında Bunları Biliyor Muydunuz?

• Kullanıcı Aleyna1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Bunları Biliyor musunuz? Arşiv
Konu sahibi son olarak 1276 gün önce görüldü

Kadınlar Renkleri Daha Detaylı Görür

femme-maquillee,-couleurs-187630.jpg

Araştırmalar, kadınların işitme ve koku almadaki üstünlüklerinin görme duyusu içinde geçerli olduğunu gösteriyor. Kadınlar renk nüanslarını ve tonlarını erkeklerden daha iyi ayırt ediyorlar.

Renklerin Psikolojik Etkisi

PHO9e4670d6-9a6d-11e3-9232-0778f4ed652b-805x453.jpg

Siyah renk güç ve güven duygusunu desteklerken beyaz, devamlılık, umut ve temizliği hissettirir. Rahatlatıcı özelliğe sahip olan yeşil, hastanelerde bolca kullanılır. Mavi ise sakinleştirici bir renktir, kan akışını yavaşlattığına inanılan mavi, nazar boncuklarında da bu yüzden kullanılır. Kırmızı iştah açar, o yüzden yiyecek paketlerinde bolca rastlarız. Sarı ise gelip geçici duygusu verir taksiler o yüzden sarı renklidir.

En Favori Renk

Smug_love_by_juliadavis.jpg

İnsanların büyük bölümü mavi rengi daha çok severken bunu kırmızı ve yeşil takip etmekte.

Kazadan Koruyan Renk

2003_Ascari_KZ1_prototype_%28_UK_version_%29_004_1747.jpg

Araştırmalar, gümüş gri arabaların kaza yaşama olasılığının diğer renklerden daha az olduğunu söylüyor. Gümüş gri arabalar yolda kolay fark ediliyor ve yetersiz ışıkta bile görülebiliyor.

İnsanların Korktuğu Renk Mor

69bf3c4b0e131bc1e79a52c8bae14671.jpg

Mor, insanların bilinç altına olumsuz mesajlar göndererek depresyonu destekler bir özellik gösterebilir. İntihar eden bir çok insanın evinde mor rengin hakim olduğu görülmüştür.

Yas Tutmak İçin

tumblr_nnpr5w00FS1s5syojo1_1280.jpg

Dünyada genellikle siyah renk, hüznün ve yasın rengi olsa da Uzakdoğu ve Afrika'da ölümün rengi beyazdır.

Mavi İştah Kapatır

92436304364574697_36bd20437d3d.jpg

Mavi yeme iç güdüsüne gem vuran bir renktir. Bu yüzden yemek firmaları kesinlikle bu rengi kullanmazlarken diyet ürünleri ise ısrarla mavi rengi kullanır.

Kırmızı Çizgi

2780441a9b8fc9683a0fe290ddb628d4.jpg

Kolay ezberlemek için yazıların altını kırmızı kalemle çizmek veya kırmızı kalemle not almak çok etkilidir. Çocuklara bir şeyler öğretmek için yazdığınız notlar sarı renkte olursa daha fazla ilgileneceklerdir.

renkler1.jpg

çalışırken renkli kalemleri kullanıom rengarenk not alıom

Kadınlar için renkler daha mühim,bu doğru.Renklere verilen değerlerde sadece psikolojik değil kültürel yaklaşımların da yeri olduğunu düşünüyorum.
Canlı renkleri seviyorum:))

Konu için teşekkürler.

Kırmızı renk kıyafet giyildiğinde iştah artışı etkisi yaptığını okumuştum.

Canlı renkleri seviyorum, iyi hissettiriyor

Geri