Rembrandt Harmenszoon van Rijn (ışığın ve gölgenin ressamı)

Konu sahibi son olarak 4411 gün önce görüldü
Rembrandt-Harmenszoon-van-Rijn-The-Night-Watch-Oil-Painting.jpg

Çok saygı duyduğum bir sanatçı, bu tablosuna hayranım ve bu muhteşem eseri canlı canlı görmek isterdim...

geçtiğimiz yıl Sabancı Müzesinde eserleri sergilendi ama çoğu eseri maalesef yoktu. benim de en sevdiğim tablosu başta eklediğimdir. onu görmeyi isterdim ama kısmet olmadı:)

geçtiğimiz yıl Sabancı Müzesinde eserleri sergilendi ama çoğu eseri maalesef yoktu. benim de en sevdiğim tablosu başta eklediğimdir. onu görmeyi isterdim ama kısmet olmadı:)

Eserlerin buraya geldiğini bilmiyordum aslında öğrendiğim iyi oldu. Ama "Night Watch" gibi devasa boyutta bir eserin buraya geleceğini hiç sanmıyorum. Yerinde yani Hollanda'da görmek gerek. Zamanında orada bulundum ama Rijksmuseum'u gezecek kadar vaktim olmadı ne yazık ki. :(

Eserlerin buraya geldiğini bilmiyordum aslında öğrendiğim iyi oldu. Ama "Night Watch" gibi devasa boyutta bir eserin buraya geleceğini hiç sanmıyorum. Yerinde yani Hollanda'da görmek gerek. Zamanında orada bulundum ama Rijksmuseum'u gezecek kadar vaktim olmadı ne yazık ki. :(

"Rembrandt ve Çağdaşları" isimli sergiydi. zaten sayılı eseri vardı kesinlikle yerinde görmek lazım. Hollanda'ya gidip de görememek daha acı olsa gerek:(

"Rembrandt ve Çağdaşları" isimli sergiydi. zaten sayılı eseri vardı kesinlikle yerinde görmek lazım. Hollanda'ya gidip de görememek daha acı olsa gerek:(

Van Gogh Müzesini gezebilmiştim sadece, ki duyduğuma göre Rijksmuseum öyle yarım saatte dolaşılacak bir müze değilmiş, 2-3 saat bile ayırmak gerekirmiş... Diğer milletlerin kültürünü öğrenmek için muhakkak müzelerinin gezilmesi gerektiğine inanan birisi olarak, umarım ilerleyen senelerde oraya gidip görme fırsatımız olur...

Ben de boyle cizebilmek istiyorum

Geri