reklamcılardaki ad soyad kombinasyonlu nick ısrarı

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
ufaktan merak ettiğim ve incelemeye değer bulduğum ısrar. şimdi forumlarda multi olarak gelen üyelerin anlam olarak birbirini andırmasa da bütünlük olarak birbirini andıran nickler kullandığına aşinayız. mesela iki kelimeli nick kullanan biri genelde yine iki kelimeli bir nick ile gelir ya da nickini küçük harflerle yazan biri yine küçük harf kullanır. alışkanlık edindiği ve rahat hissettiği format odur.

ama bu arkadaşların motivasyonu ne olabilir?

neden cansuaytan ya da denizaltunel gibi forum formatına sıfır uyumlu, direkt "ben reklam yapmaya geldim" diye bağıran bir nick? eğer tercih buysa, neden sanki doğal akışında yazıp çiziyormuş gibi görünme çabaları? daha mı inandırıcı? daha mı samimi? daha mı "ben de sizdenim" alt metnine sahip? yoksa sadece konu başına dağıtılacak prim hesaplanırken daha kolay olduğundan mı?

sayın cansuaytan, denizaltunel ve adını hatırlamadığım diğer emekçi arkadaşlar zahmet edip aydınlatabilirse sevinirim.

gerçek isimleri mi yoksa sahne isimleri mi merak ediyorum.

ciddi ve resmi bir profil izlenimi veriyor, böylelikle reklamın hedef kitle üzerindeki inandırıcığı artıyor....... kazıkdiken32 olarak üye olsa ciddiye alır mısınız........

• Kahkaha
Tepkiler: 0
ben cansu hanım' dan alışveriş yapmak istiyorum. alışverişimi kurbağaprensiöpenprenses' ten yapmak istemem

• Beğen
Domates favorim ayrıca cansunun kadın olduğuna da emin değiliz

• Kahkaha
Cok sükür ki en fazla soru cvp ilerledik, adıma konu acılmadı.. :s
Beterin beteri varmış.. :)

Çalıştığı firmanın sahibi olabilir ya da reklam departmanı adına kendi ismi ile hesap açıyor da olabilir. Güven vermek adına kendi isimleri ile açtıkları düşüncesindeyim.

• Beğen
Tepkiler: 00
Çünkü, temel amaçları forumun formatı değildir, yapmış olduğu işidir. Forum içerisinde bulunma amaçları " Backlink " dağıtmak ve " SEO " çalışması yapmalarıdır. Fakat, sohbet forumu içerisinde sağlamış oldukları " Backlink " ağ bağlantıları ve " SEO " çalışmaları temel anlamda verimli değildir. Çünkü, yapmış oldukları çalışmaları aslında reklamını yaptıkları firmaların kategorileri veya ilgi alanlarıyla ilintili olan konulara sahip siteler üzerinden yapmaları gerekir.

Ör: Araba aksesuarı satan bir firmaya SEO ve Backlink çalışması yapılacaksa eğer üst düzey verim alınması için daha niş ve kategoriye uygun alanlarda çalışma yapılması gerekir. (SEAT, BMW, VW forumları gibi)

Bunun dışında forum içerisinde kullanılan " isim soyisim " mantalitesi; kişinin reklam çalışması yapıldığı bilindiğinden dolayı " isim soyisim " ile arama motorlarında aratıldığında kendi satış ajanslarının çıkmasından dolayıdır. Buna en güzel örnek r10.net üzerinde kendi kişisel markasını yaratan; Ayhan KARAMAN, Haldun YILDIZ, Kamil KELEŞ gibi isimler sayılabilir.

Ad Soyadları arama motoruna yazıldığı anda ilk sayfa ve ilk sırada çıkması bu tarz ajans, firma ve kişisel markalaşmaya yatırım yapmış insanlar için en önemli unsurdur.

a1.png

a2.png

a3.png

Tabi, her zaman ki gibi bizim forumdaki arkadaşlar çok ileri seviye ve profesyonel olamayacak kadar iyi olduklarından dolayı nickname altında kullandıkları " isim soyisim " arama motorlarında gözükmeyebilir.

Yani, özet olarak merkezinde pazarlama ve kişisel markalaşma yatar.

örnek profil olarak ta;

Geri