Regl Döneminde Ağrı Kesici İçmek Doğru mu?

Konu sahibi son olarak 4114 gün önce görüldü
adet kanaması sırasında ya da hemen öncesinde hissedilen ağrılarda doktora danışılmadan kesinlikle ağrı kesici kullanılmalıdır.Adet sancısı alt karın bölgesine lokalize, sırta ve bacaklara yayılan yaygın bir ağrıdır. Ağrı genellikle adet başlamadan 1 gün önce başlar. Adetin ilk günü çok şiddetlidir ve en çok 2-3 gün sürmektedir.

Ağrı kesicileri kullanmadan önce hekime danışılması ve ilacın yan etkilerinin öğrenilmesi gerekir. Başkalarında herhangi bir probleme neden olmayan bir ilaç size zararlı olabilmektedir bu nednele uzman bir doktora danışmadan bu döneminizde ağrı kesici kullanmanız uygun olmayabilir.

Majezik harici içilmiyor bildiğim kadarıyla. Ve regl iken normal ağrı kesici içilirse regl'i durduruyor. Ben ağrıdan ölsem yine icmiyorum.

Adet başlamadan önce ağrı kesici alınması gerekir diye biliyorum. Çünkü başlayan ağrıyı durdurmak zor oluyormuş.

Ağrı kesici falan içmeyin bence arkadaşlar. Bitkisel yoldan işinizi halledin derim.
Adet Sancıları için Çay var bu çayı deneyin mutlaka, iyi geliyor...
* 1 tatlı kaşığı ahududu yaprağı
* 250 cc kaynar su
Ahududu yaprakları bir bardağa veya bir demliğe konularak üzerine kaynar su eklenir. Kapağı kapatılarak 5 dk. Kadar demlenmesi beklenir. Sıcak sıcak içilir. Günde 3-4 Fincan içmek sancılarınızın azalmasına yardımcı olacaktır.

Genellikle hiç bir ilacı içmemeye gayret edin bence. Papatya çayı iyi geliyor deneyin derim bende :)

Agri kesici icin, kanamanizin durmasinin da bi onemi yok. Ilk gun yeterli duvari atmak için.

Agri kesici icin, kanamanizin durmasinin da bi onemi yok. Ilk gun yeterli duvari atmak için.

Bir önemi yok mu ? Kist yaratabilirsin eğer ilaç içersen yumurtalıkların kan toplar ve bundan sonra ki hayatını ilaç kullanıp geçirmeye çalışırsın ve ileri zamanlar da anne olabilme ihtimalin %30 inme şansın var.O yüzden dikkat edilsin. Uyarmak zorundayım kusura bakmayın.

burdakiler artik agri kesici yazmiyorlar herkes adet sorunu yasiyor
bence en iyiisi, nazli bir yerde yazmisti direk karina degil (yumurtaliklara dikkat etmek icin) diger bolgeleri sicak tutup bitki cayi arti dinlenme, en temizi

Bir tane jelibona benzeyen agrı kesici vardı doktor vermisti bana o da iyiydi:d

Bir önemi yok mu ? Kist yaratabilirsin eğer ilaç içersen yumurtalıkların kan toplar ve bundan sonra ki hayatını ilaç kullanıp geçirmeye çalışırsın ve ileri zamanlar da anne olabilme ihtimalin %30 inme şansın var.O yüzden dikkat edilsin. Uyarmak zorundayım kusura bakmayın.

Kan yumurtaliklarda mi bekliyormus?
Nasil bi hayal gücü?

burdakiler artik agri kesici yazmiyorlar herkes adet sorunu yasiyor
bence en iyiisi, nazli bir yerde yazmisti direk karina degil (yumurtaliklara dikkat etmek icin) diger bolgeleri sicak tutup bitki cayi arti dinlenme, en temizi

Bitki çayının bobrek yetmezligi yapma ihtimali agri kesicinin kist yapma ihtimalinden daha yüksek olabilir =)

Şahsen ben icmiyorum. Tatlı bişeyler atıyorum agzima geçiyor. Genetik olsa gerek. Sansliyim.

İçin ağrı kesici acile gitmeyin sakın genç kız tribi çekilmiyor

Dayanılmayacak kadar siddetli ise agri bitki cayi filan fayda etmez agri kesici icmeninde bi zarari oldugunu dusunmuyorum.

Yakında biri forumda doğuruyorummm diye bağırırsa şaşırmam ;s

Kan yumurtaliklarda mi bekliyormus?
Nasil bi hayal gücü?

Hayal gücümü nerde yaşıyorsun sen ?Lafı nasıl anladın çok merak ettim. Eğer vucüdun dan pis kanı atamazsan yumurtalıklarında kist olarak birikiyor bunu bizzat yaşıyorum bildiğim için konuşuyorum. Sen ilaç içmeye devam et. Kimyagerim hangi ilacın nasıl bir etki yarattığını biliyorum arkadaşım bilmişlik taslamıyorum ben burda gerektiği için bildiklerimi söylemek zorundayım. Umarım böyle bir ağrıyla karşılaşmazsın umarım...

Hayal gücümü nerde yaşıyorsun sen ?Lafı nasıl anladın çok merak ettim. Eğer vucüdun dan pis kanı atamazsan yumurtalıklarında kist olarak birikiyor bunu bizzat yaşıyorum bildiğim için konuşuyorum. Sen ilaç içmeye devam et. Kimyagerim hangi ilacın nasıl bir etki yarattığını biliyorum arkadaşım bilmişlik taslamıyorum ben burda gerektiği için bildiklerimi söylemek zorundayım. Umarım böyle bir ağrıyla karşılaşmazsın umarım...

Himm. Evet pis kan. Bütün venöz sistem böyle temizleniyor.

dövüşmeyin bi pis kan yüzünden.

Dövüşmek mi :D pis kan evet :D burada sağlık dersi verecek değilim arkadaş. Venöz mü hımm :D kısaca varis canım o :D

Geri