Rap Müzik

Konu sahibi son olarak 2405 gün önce görüldü
Rep, Hip hop altkültürünün bir bir koludur. Kökeni 1970'lerde özellikle siyahi insanların yaşadığı Amerika'nın kenar mahallelerine, bir diğer deyişle "getto"lara dayanmaktadır.
RAP'in "Rhytm And Poem" ('Ritim ve Şiir' ya da 'Ritmik Şiir') veya "Rhytmic American Poetry" (Ritmik Amerikan Şiiri) sözcüklerinin kısaltması olduğu görüşü yaygın olsa da aslında rap kelimesi, İngilizce sözlük anlamı olarak "ağır eleştiri" anlamına gelmektedir.
Rap, sözlerin müziğin tempo ve ritmine uyarlanarak söylendiği bir yapıdadır. Hiphop kültürünün içindeki başlıca dört elementten biridir. (Rap, DJ'lik, breakdance ve graffiti...) Rap yıllar boyunca değişim geçirmiştir ve rap içinde çeşitli alt türler oluşmuştur. (Gangsta, g-funk gibi...)
Rap çoğunlukla hızlı ritimle söylenen sözlerdir. Bu şekilde müziğin temposuna uygun olarak kâfiyeli kelimelerden oluşan sözler söylemek de MC'lik olarak adlandırılmaktadır. MC'nin açılımı olarak Master of Ceremonies (Seremoni Ustası), Microphone Control ya da Mic Check (Mikrofon Kontrol) gibi terimler söylenebilir. Rap terimi 1979 yılında keşfedilen iki kayıt sâyesinde hiphop'la özdeşleşmiştir. Bunlardan ilki King Tim III'nin Personality Jock'u idi ki bu şarkı hiphop'un bilinen ilk kaydı olarak târihe geçmiştir.

Tartışmasız Ceza'dır.Medenidir Ceza.Sövmez öyle kolay kolay.Saygılıdır babalara,annelere.Birde rhyme ları yakar kavurur ortalığı.Sözlerini anlamak özel bir çaba ister...

uzun zaman sonra hiçbirinin bi bok olmadığını anladım
eminem dinleyin boşverin bunları

Ceza mı saygılı küfür mü etmez.. ?

Sago'ya ilk küfürlü diss atan kendisi olur bilmeyenler varsa diyelim de..

Ne sago ne ceza artik ,
Benim icin Allame :)

:cat:

Bana rapi sago sevdirdi. Sonra norm ender sonra rapozof sonra sansar sonra sancak sonra sokrat st sonra alef sonra canfeza sonra cumali efrah . ! :)

Arkadaslarim Turkiye'de okundugu zaman bana hep turkce muzik getiriyorlardi. Rap ta vardi, Ceza falan. Suan kim var ortada tavsiye edermisiniz..

Hosuma gitti.. ama sibirya sapkasi oldugu icin degil )

[YOUTUBE]Ul0qEpswXj8[/YOUTUBE]

Geri