Fayda tanzimi yapabilirsem kendime ayırdığım pay yok edici olmayacak. Hayalin yüksek kalorisinden yararlanarak evcilleştiğim dönemlerin muhasebesini tuttukça, hesap dökümü yaptıkça hatalarımı anlıyorum. İçimdeki kabahat totemini kimse görmesin - ben de görmeyeyim diye sığlıkla örtmüştüm.
Sakladığım kahraman bendim. Herkes sakladığı kahramanın kendisi olduğunu anlamalı. Utanmamalı, çekinmemeli ondan.
-Kusura bakma!
Oysa kusura bakmazsan bir denklemde çözüme ulaşamazsın. Kusura bakmayan bir bilim adamı/kadını, bir kompozitör mümkün mü?
Evet, kusursuz yok. Ama bu, kusurlu olmanın mazereti mi?
Toplum, topluluk, toplam, toplama: Sözcüğün sese bağımlılığına iyi örnekler bunlar.
Bilinçaltları ekrana yansıtılmadıkça, projeksiyon gerçekleşmediği sürece hep itham ve ihanetle yüzleşilecek.
Anadili doğa olanın anlaşamayacağı şey yok. Valizime bir sözlük koymalıyım, yeni dilimi öğrenmek için.
Mesela bana ne deniyor?
Ne anlama geliyorum?
Soru çok. Yanıt sayısı, şıkkı kısıtlı.
Kurgulandığını fark ettiğin an işte. Olup biten sadeleşip sahicileşiyor.
Kaç iç organın var onu bilmiyor ama Aşktan, siyasetten bahsediyorsun?!
Bazı yargılar soru cümlesidir.
Tesadüfen geldim. Karar verince gideceğim.
Sakladığım kahraman bendim. Herkes sakladığı kahramanın kendisi olduğunu anlamalı. Utanmamalı, çekinmemeli ondan.
-Kusura bakma!
Oysa kusura bakmazsan bir denklemde çözüme ulaşamazsın. Kusura bakmayan bir bilim adamı/kadını, bir kompozitör mümkün mü?
Evet, kusursuz yok. Ama bu, kusurlu olmanın mazereti mi?
Toplum, topluluk, toplam, toplama: Sözcüğün sese bağımlılığına iyi örnekler bunlar.
Bilinçaltları ekrana yansıtılmadıkça, projeksiyon gerçekleşmediği sürece hep itham ve ihanetle yüzleşilecek.
Anadili doğa olanın anlaşamayacağı şey yok. Valizime bir sözlük koymalıyım, yeni dilimi öğrenmek için.
Mesela bana ne deniyor?
Ne anlama geliyorum?
Soru çok. Yanıt sayısı, şıkkı kısıtlı.
Kurgulandığını fark ettiğin an işte. Olup biten sadeleşip sahicileşiyor.
Kaç iç organın var onu bilmiyor ama Aşktan, siyasetten bahsediyorsun?!
Bazı yargılar soru cümlesidir.
Tesadüfen geldim. Karar verince gideceğim.