Sözlük Ramazanı çağrıştıran şeyler

Sözlük
🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Bu konuyu böyle açtım ama hiç beğenmedim başlığı, önerilere açığım:d Yani ne demek istiyorum, ramazan ayı ile ilintili şeyler, mesela pide mesele güllaç ya da bir olay olabilir, bir his olabilir. Bir tv programı. Bazen ramazan ayı dışında da bir şey size bu havayı, ramazanı hatırlatabilir. Neyse yazalım, konu kendi kendine evrilsin.

insallah kimse nihat hatipoglu demez.,.

bereket, akşam ezanına yakın insanlardaki koşuşturma hali.

Bir de buralarda olur her yerde var mı bilmiyorum ama Ramazan'a özel pide çıkar mesela

IMG_4200.jpeg
Gecenin bi vakti ailece kalkıp yemek yemek….
Ramazan denince aklıma benimde pide geliyo. Güllacı her yerde gözümüze sokmasalar aklıma gelmez de nys. Kadayıf dolma bizde olmazsa olmazdır. Ramazan boyunca her iftarda masamızda bulunur..

• Beğen
Tepkiler: ne
Cumartesi cumartesi Kaleiçinde kapalı mekanlar

Teravih çıkışı kalabalıklaşan sokaklar.
Dikkat ediyor musunuz bilmiyorum, güneş batarken ezan okunmadan hemen önce kuş cıvıltısı oluyor, çok iyi dinlemek lazım ama. Ben o cıvıltının akabinde ezan geleceğini anlıyorum. Bir sükunet oluyor havada ayrıca.
Bir de şu dua; tv’lerde hep aynı sesle hep aynı metin okunurdu; “allah’ım senin rızan için oruç tuttuk, sana inandık, sana güvendik”…
halen böyle mi… Uzun süredir tv’den iftar beklemiyoruz.
Velhasıl güzel bir zaman dilimi.

İnsanların nasıl iki yüzlü, sahtekâr, dalavereci olduğunu gösteriyor.
Sahte paylaşımlar, gereksiz duyarlar ve benzer birçok şey.
Ben farklı açıdan bakmak istedim.

Güllaç, ramazan pidesi, sahur.

1771700752403.png

Samsun'a özgü atom tatlısı. Önceden sokaklarda atom satılırdı. İftardan önce,sonra atomcuuuu ifitariilik atom var diye sesler yankılanırdı.Renklileri de vardı ama ben en çok sadesini severim. Artık şimdi fırınlarda,pastanelerde satılıyor.

Nur Subaş'ının meşhur sesinden iftar duası.Ezbere bilirdim ben de okurdum.
Velhasıl kelam ömür geçiyor,her şey değişiyor. Yaşlandıkça geçmişe duyulan özlem daha çok artıyor.

...güneş batarken ezan okunmadan hemen önce kuş cıvıltısı oluyor, çok iyi dinlemek lazım ama. Ben o cıvıltının akabinde ezan geleceğini anlıyorum. Bir sükunet oluyor havada ayrıca..
edebiyat.. kırsal bir yerde değilsen (kaldı ki değiliz) bu betornarme şehirlerde nerde kuş, nerde kuş sesi. üstelik kış dönemi. resmen edebiyat.

eskiden davulcu vardı
buranın davulcusu yok gibi

Geri