Ramazan’da tüketilmesi gereken 5 mucize! Sofradan bu besinleri sakın eksik etmeyin

• Kullanıcı Sanem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Sağlık Konuları
Konu sahibi son olarak 1205 gün önce görüldü
Ramazan’da tüketilmesi gereken 5 mucize! Sofradan bu besinleri sakın eksik etmeyin
Sıvı kaybını telafi ve düşük kalorisi için çorba, tok tutan zeytin, yüksek lif içeriği ile hurma, protein deposu yumurta ve hazımsızlığa karşı zerdeçalı sofradan eksik etmeyin

Koronavirüsle mücadele ettiğimiz bugünlerde Ramazan ayı evde geçecek. Ancak evde de geleneksel Ramazan sofraları hazırlayabilir, sağlıklı bir şekilde oruç tutabiliriz. Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, Ramazan'da tüketilmesi gereken 5 "mucize besin"e ve "5 önemli beslenme taktiği"ne dikkat çekti. Ramazan'a özel çorba ve tatlı tarifi de veren Özdemir şu önerilerde bulundu:
ÇORBA: Sıvı dengesini düzenler, düşük kalorisi sebebiyle kilo kontrolü sağlar.
ZEYTİN: Uzun süre tok tutar. Hem sahur hem iftarda tüketilebilir.
HURMA: Tok tutar. Tatlı krizlerinizi bastıracağınız harika bir yiyecek olması yanı sıra yüksek lif içeriği nedeniyle mide bağırsak sisteminizde de düzenleyici etkisi olacak.
480

YUMURTA: Kas kaybetmemeniz için günlük yeterli protein almanız gerekir. Yumurta protein içeriği bakımından en yüksek besindir. Bu yüzden sahurlarınızda eksik etmeyin.
ZERDEÇAL: Özellikle yemek sonrası oluşan hazımsızlık ve rahat bir sindirim sistemi için muhakkak yemeklerinizin ve salatalarınızın üzerine zerdeçal ekleyin.

BUNLARA DİKKAT
İftarda midenizi çok yormayın, sahuru mutlaka yapın, iftar ve imsak arasında 2 litre su için, lif içeriği ile bağırsak sağlığı için sofranızdan zeytinyağlı salatayı eksik etmeyin. Kas kaybetmemek için et, tavuk, balık ve hindi gibi hayvansal proteinler yanı sıra yeşil mercimek, siyah mercimek, kuru fasulye ve barbunya gibi kurubaklagiller tüketin.

Alinti

Ya bu zerdecal ne? Her yerde, her tarife boyle alangirli seyler yazmaya basladilar.
Kimsin sen zerdecal .p

bu zerdaçal konusunda bende bilgisizim bizde de hiç kullanılmazdı.aldım ama evde öyle duruyor neye nasıl kullanılır bilemedim

Mercimek corbasinda kullaniyorum ben genelde corbanin rengini cok guzel yapiyor

Corba pistikten sonra bir cay kasigi koy ve blendarden gecir corba, ascilarin yaptigi gibi olacaktir mutlaka denemelisin

teşekkürler.ama ben çorba içmiyorum dietisyen tavsiyesiyle içmiyorum.zaten evde blender da yok :)))

yemeklere atın deniyor nette ama detaylı bir araştırma yapmadım.teşekkürler ama bilgi için.

Ya ben bunu hic yemedim, fotograflarina bakiyorum da bizim evde kullanilan bir baharat degildi bu. Yeni mi cikti, noldu .p Neye benziyor tadi?

aslına bakarsan asla tadını ayırt edemiyorum ben. yani damak zevki/tadı çok gelişkin olanlar belki ayırt edebilir aromayı. ben faydası için kullanıyorum. annemden gördüğüm bir şey, et yemeklerine de koyuyorum, mercimek, sebze çorbalarına da ekliyorum. bir sürü faydasından bahsediyorlar. ayrıntılı bakabilirsin ama çok fazla eklenmiyor, az bişi ekliyorum ben.

Geri