Ramazanda oruç tutmak isteyen ama tutamayan üyeler

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
tepsiyi çalan ben miyim w hanım mı karar veremiyorum… daha çok w gibi, ben de gülenlerden biri olurmuşum gibi…
W sever işi şova dökmeyi skj W hnm o olsun..... yüzünü göstermeyen sen ol.. cünkü siyaset konularında da böylesin daha hangi partiyi tuttuğunu bilmiyorum... seversin sen sevabı da günahıda gizli yapmayı......

ben sorularıma tatmin edici cevaplar alamadığım için tutmuyorum :

sakiz-orucu-bozar-mi-sorusu-sorunsali_1080049.png

Ben ilk günleri son 5 senedir düzenli olarak kaçırıyorum. Çok üzüldüm ama yarın aranızdayım din kardeşlerim…

Beni ilgilendirmiyo..

Aile sofralarının yeri bambaskadir.
Yıllar oldu

Oruç bir İbadet'tir.
İbadet spor, sağlık veya pehriz niyetine yapılmaz. Bir tek Allah rızası için yapılır.
Askerde tutamayacağımdan korkmuştum, baktım başkaları tutabiliyor ve Sahur yemeği de veriyorlarmış, ben de başladım.
Antalya'da gölgede 40 derece sıcaklıkta çalışırkende tuttum. Yoğun çalışırken açlığı hatırlamıyor insan. Bir kaç kez İftar'ı bile unutmuştum.
Niyet ve irade önemli. Tabi bir de sağlık durumu. Yoğun odaklanma gerektiren işlerde dikkat dağınıklı olabiliyor. Bu nedenle sorumluluk ve bilinç de önemli.

• Alkış
Tepkiler: ne
Askerdeyken subay tutmayacaksiniz dedi. Savaşta değildik kıtlık yoktu. Bol erzak vardı . kafasindan neresinden ezdiyse. Tutan tuttu tutmayan tutmadi .anılar canlandı. Gizli gizli tuttuk

• Alkış
Tepkiler: ne
Geri