??????
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Ben bu ramazana kadar hep içtim. Tatil zamanım hep ramazana denk geldi , zaten normalde de içen bir adamım.
Ne yalan söyleyeyim içiyorum ama sokakta yiyip içmem insanların nefsine ve inançlarına saygılı olmaya gayret ediyorum.
Sokakta yiyip içmen kimsenin nefsine saygısızlık değildir. Onların senle içmemesi sana saygısızlık mı? Buna rağmen dininin gereğini yerine getirmeli ve saygı duymalılar. Bugün buna saygı yüklersen, yarın ezan okunurken neden müzik dinledin diye seni taşlarlar... Saygıyı yanlış bilmişsiniz!
Dikkat ediyorum. Ben Avusturya'da doğdum büyüdüm komşular bile Ramazan ayında ailem tutuyor diye akşam yemeğe davet ederdi , dikkat eder değer verdiklerini gösterirdi.
Ben böyle yaşamayı hoşgörülü olmayı tercih ediyorum.
İnanmıyorum deistim bu beni ilgilendiren bir durum ama topluma açık alanda kendi adıma daha kontrollü davranmayı haklar özgürlükler çerçevesinde değil tercihlerim çerçevesinde davranış gösteriyorum.
Zaten Ankara'da şuan yaşadığım alanda da fazla tutan yok, zorlama baskı hissettiren bir alan değil.
Ben senin vurgulamak istediğin noktayı anladım , haklısın da o başka.