Ramazanda Alkol tüketirmisiniz?

Konu sahibi son olarak 3970 gün önce görüldü

?

• İçerim

Kullanılan: 10 41.7%
  • İçmem

Kullanılan: 13 54.2%
  • ayetler var ayetler

Kullanılan: 0 0.0%
  • diğer

Kullanılan: 1 4.2%

• Kullanılan toplam oy
    24
Normalde de tuketmem. (:

Benim için her gün aynı.

Ben bu ramazana kadar hep içtim. Tatil zamanım hep ramazana denk geldi , zaten normalde de içen bir adamım.

Ne yalan söyleyeyim içiyorum ama sokakta yiyip içmem insanların nefsine ve inançlarına saygılı olmaya gayret ediyorum.

Ben bu ramazana kadar hep içtim. Tatil zamanım hep ramazana denk geldi , zaten normalde de içen bir adamım.

Ne yalan söyleyeyim içiyorum ama sokakta yiyip içmem insanların nefsine ve inançlarına saygılı olmaya gayret ediyorum.

Sokakta yiyip içmen kimsenin nefsine saygısızlık değildir. Onların senle içmemesi sana saygısızlık mı? Buna rağmen dininin gereğini yerine getirmeli ve saygı duymalılar. Bugün buna saygı yüklersen, yarın ezan okunurken neden müzik dinledin diye seni taşlarlar... Saygıyı yanlış bilmişsiniz!

Sokakta yiyip içmen kimsenin nefsine saygısızlık değildir. Onların senle içmemesi sana saygısızlık mı? Buna rağmen dininin gereğini yerine getirmeli ve saygı duymalılar. Bugün buna saygı yüklersen, yarın ezan okunurken neden müzik dinledin diye seni taşlarlar... Saygıyı yanlış bilmişsiniz!

Dikkat ediyorum. Ben Avusturya'da doğdum büyüdüm komşular bile Ramazan ayında ailem tutuyor diye akşam yemeğe davet ederdi , dikkat eder değer verdiklerini gösterirdi.

Ben böyle yaşamayı hoşgörülü olmayı tercih ediyorum.

İnanmıyorum deistim bu beni ilgilendiren bir durum ama topluma açık alanda kendi adıma daha kontrollü davranmayı haklar özgürlükler çerçevesinde değil tercihlerim çerçevesinde davranış gösteriyorum.

Zaten Ankara'da şuan yaşadığım alanda da fazla tutan yok, zorlama baskı hissettiren bir alan değil.

Ben senin vurgulamak istediğin noktayı anladım , haklısın da o başka.

Dikkat ediyorum. Ben Avusturya'da doğdum büyüdüm komşular bile Ramazan ayında ailem tutuyor diye akşam yemeğe davet ederdi , dikkat eder değer verdiklerini gösterirdi.

Ben böyle yaşamayı hoşgörülü olmayı tercih ediyorum.

İnanmıyorum deistim bu beni ilgilendiren bir durum ama topluma açık alanda kendi adıma daha kontrollü davranmayı haklar özgürlükler çerçevesinde değil tercihlerim çerçevesinde davranış gösteriyorum.

Zaten Ankara'da şuan yaşadığım alanda da fazla tutan yok, zorlama baskı hissettiren bir alan değil.

Ben senin vurgulamak istediğin noktayı anladım , haklısın da o başka.

O senin büyüklüğün. Biri açken ben de karşısında yemek yiyemem. Bu ayrı. Duyduğun bu saygıyı bir gereklilik gibi görüp de saldırı adına veri olarak kullananlar var. Saygı duymadı, vurun. Aha oruçta alkol aldı, bunlar yüzünden deprem oldu, bunlar yüzünden taş yağacak v.s. diyip geleyana getirenler var. Kaldırımda oturup sigara içenlere neden saygı duymuyorsun diye saldıranlar var. Ramazanda kendi evinde ve herkesten bihaber içtiğini farkedenler bile saldırabilir. Dedim ya; o senin büyüklüğün. Bizler dinin en bağnaz haliyle yaşandığı toplumda büyüdük. Bu yüzden alıntıladım. Kendine iyi bak.

Geri