Ramazana hürmetin neticesi

Konu sahibi son olarak 2791 gün önce görüldü
RAMAZANA HÜRMETİN NETİCESİ
Bir Ramazan günü idi. Müslüman mahallesinde oturmakta olan bir Mecusi’nin küçük çocuğu, oruçlu müslümanların arasında ekmek yiyordu. Babası, çocuğun bu yaptığını görünce:
“Oğlum! Müslümanlar oruçluyken yanlarında hiç yemek yenir mi? Onlar bu günlerde çok acıkırlar, yinede oruç tutarlar, bu günler onların mübârek günleridir, hürmet etmemiz lâzımdır…” diyerek azarladı ve “Git evde ye, ne yapacaksan yap!” diyerek çocuğu eve gönderdi.
Bu hadiseden birkaç sene sonra Mecusi öldü. O şehirdeki bir müslüman rüyasında bunu Cennet-i âlâda gördü. Vefat eden Mecusiye:
“Nasıl oldu da bu nimete eriştin? Biz seni Mecusi bilirdik. Hattâ öldüğün zaman, cenaze namazını bile kılmadık!” diye sorunca o da şu cevabı verdi:
“Evet! Doğru söylüyorsun komşu. Ben bir Mecusi idim. Fakat bir gün küçük oğlumun Ramazan-ı şerîfte, müslümanlar arasında yemek yemesine müsaade etmedim. Müslümanların hürmet ettiği şeye hürmet ettiğim için; Cenâb-ı Allah, hasta yatağımda beni Müslüman olmakla şereflendirdi. Mümin olarak öldüm ve bu sonsuz nimete kavuştum. Elhamdülillah…”

Geri