Tarif Ramazan Menüleri / Forumsal Üyeleri Mutfağı

• Kullanıcı yoSun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Yemek Tarifleri
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
1.günü menümüz:
tarhana-corbasi.jpg
sddefault.jpg
sadepilav.jpg
kremali_mantarli_tavuklu_makarna_tarifi_1468239364_5861.jpg

1.gün menümüz böyleydi :=)
Tarhana çorbası tamamen doğal kendi yapımımız.
arpacık soğan ve et enfes.
Pilavın üstünde ki maydonozu bende erkek kardeşimin tabağına koyuyorum yabancılık çekmesin diye takımıyla yemek yiyor edasında:D
Makarnayı alternatif yaptık sebebi ise yeğenlerim vardı oruçlu özel rica ettiler.
ilk gün tatlı yemek istemedik birden yüklenme olur diye:D

Hadi bakalım bugün menüler ne olacak esinlenelim :p

bugün tavuk sote pilav yapacağım…..
yarın da tavuk sote pilav yapacağım…
sonraki gün yine tavuk sote pilav yapacağım….
tek bildiklerim….

Oo et bulmuşsun havandan geçilmez artık..

dün ve bugün patates yemeği var,sahurda zaten kahvaltı şeklinde ilerliyoruz.

yarın ve perşembe kuru fasulye bulgur pilavı planlıyorum bakalım.

• Kalp Gözler
Tepkiler: ne
Evde oruç tutan yok lakin hafif ve pratik bir yemek(meze) tarifi veriyorum. Biraz önce yaptım. Mücverle birlikte. Mücver tarifi vermeye üşendim.

Kurutulmuş biber ve patlıcanları suya atıp haşlıyoruz biraz. Sonra onları ince ince dilimliyoruz.

Kızgın bir tavada hilal şeklinde kestiğimiz soğanlar ve yuvarlak kestiğimiz sarımsaklı biraz soteleyip, biraz biber biraz domates salçası ekleyip azcık daha döndürüyoruz.

Sonra dilimlediğimiz kurutulmuş biber ve patlıcanı atıp düzgünce soteliyoruz. Çıkarıp kaseye alıp üzerine yoğurdu döküyoruz. MÜK.

İsteyen keyfine göre baharat eklesin.

Güllaç tarifi veriyorum

Marketten aldığımız kağıtları sütle ıslatıp aralarına fıstık serpiştirip dolaba atıyoruz sonra çatal kaşık ne bulursanız dalın eliniz ile de yiyebilme şansı sunan bu tatlımız geçmişimize dayanıp hiç bir ülkeden yada bir milletten özenti yada çalıntı değildir. Has tatlı Sjsjs

bu aksama hepimiz icin ilk olarak anne corbasi ve hurma, evde et yiyenler icin firinda tavuk-patates yemegi ve bana brokoli-patates (beyaz peynirle karistirilmis) yemegi var :emoji_blowfish:

@Berdush neden sad attin ya? cok mu kotu, anlamadim ki :d

Geri