Ramazan Ayında Evlenilir Mi ?

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Ramazan Ayı süresince birçok konuda fikir ayrılıkları yaşanabiliyor.Cinsel ilişki orucu bozar mı , kulak damlası orucu bozar mı gibi.

Bir diğer konu da Ramazan Ayı içerisinde evlenilip evlenilmeyeceği konusu.Peki sizce Ramazan Ayı'nda evlenilebilir mi ?

iki bayram arasında evlenilmez diye biliyorum ben

Bence evlenilebilir.Ama yazın ortasında battaniye aramak kadar abes bir durum olur.Ramazan ayı ibadetle değerledirilmeli.Diğer 11 ay valezini alıp gurbete gitmedi ya ?

Evlilikte bi nevi ibadettir :) Alkollü, dansözlü, eglenceli dügün olmazsa aslinda ne güzel bi evlilik olur o. Mübarek aylara edilen dualar, tebrikler.. Biliyorsunuz ki, ramazan ayinda edilen dualar apayridir Allah katinda..
Iftardan sonrada yemek faslina gecilebilir :))

Evlilikte bi nevi ibadettir :) Alkollü, dansözlü, eglenceli dügün olmazsa aslinda ne güzel bi evlilik olur o. Mübarek aylara edilen dualar, tebrikler.. Biliyorsunuz ki, ramazan ayinda edilen dualar apayridir Allah katinda..

Arkadaşa katılıyorum. Oruç farz evlilikse sünnettir nikahın vakti, saati yoktur.

Kesinlikle evlenilmez yapmayın öyle bir hata Taşa tutarlar sizi :)

Dediklerinize katılıyorum ama her evlenen sizin gibi düşünmüyor ki.Dinen orucu bozan durumlar yapılmadığı müddetçede bir sakıncası yok.Ama ne bileyim.Ramazan sonrası olması daha makul gibime geliyor bana.

Dediklerinize katılıyorum ama her evlenen sizin gibi düşünmüyor ki.Dinen orucu bozan durumlar yapılmadığı müddetçede bir sakıncası yok.Ama ne bileyim.Ramazan sonrası olması daha makul gibime geliyor bana.

Ya tabikide ramazan ayina saygili olundugu sürece yapilabilir. Ama herkesin bu kurallara ne kdr uyacagi bilinmez dedigin gibi :cici:

Tabii. Düğün faslı bittikten sonra da saflar alınır teravih kılınır. :p

Dinen gereğini bilemiyorum ama benim için abes bi yanı yok.

LaL arkadaşımıza teklif var heralde illa ramazan ayında evlenecek :D

Ramazan Ayı'nda evlenilebilir mi buna dair kesin bir bilgim yok ama 11 Ayın Sultanı'na saygıdan ötürü evlenilmemesi daha uygun geliyor.

Aslinda evlenilmez diye birsey yok, ama baya bir yorucu olur, sonra genelde ailelerde bir anlasmazsizlik oluyor, yani sevabindan cok günah alirlar diye düsünüyorum :D

Tutan kişi orucun gerekliliklerini yerine getirdiği sürece evlilikte sakınca olmaz sanırım.

neden olmasın ayın güzelliklerine uygun bir merasim yapılabilir, kur'an ziyafeti verilebilir, yani o gün herkesi bir araya toplamış oluyorsun, toplu bir iftar bundan güzel ne olabilir ki, illa davul, zurna olacak değil

Günler çuvala mı girdi demek geldi içimden. Aç susuz biilaç Zekeriya Beyaz moduna geçmeye gerek yok şimdi. Daha müsait zamanlara bırakmak lazım :honk:

ne komik bir tartışma konusu ya bu böyle mübarek gecelerde dahil evlenilebilinir :D

Az sabredin sonra evlenin. İki bayram arası da evlenilmez diye biliyorum.

geçen tüm zaman iki bayram arası zaten.konu ve yorumlar çok dikkat çekici ki evlenmemek için ortaya atılan gerekçeler daha da ilgi çekici.

Geri