Ramazan anısı

Konu sahibi son olarak 2790 gün önce görüldü
Hüseyin Hilmi Işık Hazretleri bizzat kendi yaşadığı bir hadiseyi şöyle anlatır:
Askerî okulda, birinci sınıfa başlamıştım. Ramazân-ı şerîf yaklaşmıştı. Doktor, talebeleri muâyene edip, “oruç tutabilecekler” ve “oruç tutamayacaklar” diye ayırıyordu... Seksen kişi oruç tutmak isteyen vardı. Bunların içinden güçlü kuvvetli olanlarından otuz kişiyi, “oruç tutabilir” diye ayırdı. Elli kişiyi de, zayıf gördüğü için “tutamaz” diye ayırdı. Ben de ufak tefektim, zayıf idim. Beni de “tutamayacaklar” listesine yazdı. “Ben tutmak istiyorum” deyince bana kızdı. “Sen zayıfsın, oruç tutarsan sınıfta kalırsın, hasta olursun, ölürsün!” dedi...
Nihayet Ramazân-ı şerîf geldi. Oruç tutacak olan otuz kişiye yemek çıkıyordu. Ben de onlarla beraber gece sahura kalkıp, orucumu tutuyordum...
Havalar çok sıcaktı. Bizi “oruç tutar” “oruç tutamaz” diye ayıran doktor orucunu tutmuyordu...
Bir ara o doktor görülmez oldu. Sorup soruşturduk. Öğrendik ki ölmüş! Bana; “Sen oruç tutarsan ölürsün!” demişti. Kendisi öldü. “Oruç tutarsan sınıfta kalırsın!” demişti, ben okulun birincisi oldum... Seksen senedir oruç tutuyorum. Oruçtan dolayı hiç hasta bile olmadım...

Geri