Ralph Waldo Emerson Sözleri

Konu sahibi son olarak 1729 gün önce görüldü
“Başkalarının yanlışları ve kötülükleriyle uğraşarak ruhunu karartma, düzeltilmesi gereken tek insan kendinsin.” Ralph Waldo Emerson

“Birçok kez, okunan bir kitap birinin geleceğini etkiledi.” Ralph Waldo Emerson

“Eğer insan daha iyi bir kitap yazar, daha iyi bir vaaz verir veya komşusundan daha iyi bir fare kapanı yaparsa, evini ormanda bile yapsa, dünya onun kapısına kadar düzgün bir yol döşeyecektir.” Ralph Waldo Emerson

“Yolunu kaybetmiş birine yön sorulmaz.” Ralph Waldo Emerson

“Doğanın hızını benimseyin; onun sırrı sabırdır.” Ralph Waldo Emerson

“Monotonluğu bırakın. Sıradışı ve aşırı bir şey yapın!” Ralph Waldo Emerson

“İnsanlar dünyaya ait görüşlerinin aynı zamanda kendi karakterlerinin bir itirafı olduğunu görmüyor gibiler.” Ralph Waldo Emerson

“Şimdiye kadar kimse bir kitabın değerini ödememiştir, yalnız baskı tutarını ödemiştir.” Ralph Waldo Emerson

“Her duvar bir kapıdır.” Ralph Waldo Emerson

“İyi bir konuşmacı, etkili konuşmasını bilen değil, gönlü inançla dolu olandır.” Ralph Waldo Emerson

“Bu hayatın en güzel ve en olumlu taraflarından biri de, hiç kimsenin kendine yardım etmeden bir diğerine içtenlikle yardım edemeyeceğidir… Yardım edin ki, yardım görün.” Ralph Waldo Emerson

“Hepimiz değişik derecelerde kaynarız.” Ralph Waldo Emerson

“Bir yaşına basmamış hiçbir kitabı okumayın. Tanımadığınız ve sevmediğiniz hiçbir kitabı okumayın.” Ralph Waldo Emerson

“Ne olduğun o kadar yüksek sesle haykırıyor ki, senin ne dediğini duyamıyorum.” Ralph Waldo Emerson

“Dünyadaki her şeyden çok insanları yenilgiye uğratan korkudur.” Ralph Waldo Emerson

“Gün boyunca ne düşünüyorsak, o oluruz. Eğer ne düşüneceğinizi şansa bırakırsanız ya da gazete ve radyoya bırakacak olursak, kendi zihnimiz üzerindeki denetim gücümüzü büyük ölçüde yitiririz.” Ralph Waldo Emerson

“Diğer tüm insanlar, kendi zihnimizi yansıtmak için bize yöneltilen aynalardır.” Ralph Waldo Emerson

“Elime biraz para geçerse kitap alırım. Eğer birkaç kuruş artarsa, onunla da yiyecek ve giyecek alırım.” Ralph Waldo Emerson

“Zengin bir kalp yoksa, servet çirkin bir dilencidir.” Ralph Waldo Emerson

“İnsanlar yalnızca görmeye hazır oldukları şeyi görürler.” Ralph Waldo Emerson

Geri