Rakıya su katınca neden beyazlar?

• Kullanıcı iFt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Bunları Biliyor musunuz? Arşiv
Konu sahibi son olarak 889 gün önce görüldü
Rakı, içinde suma ve anason yağı bulunan alkollü bir içkidir. Öyle ki, anason yağı suyla tepkimeye girerek rakının beyaz renge bürünmesini sağlar.

Rakının rengi
, içindeki alkol oranı %38′in altına düştüğünde beyazlamaya başlar. Çünkü anason yağı alkolde çözünen bir maddedir ve su katılmadığı sürece su rengindeki şeffaf görünümünü korur. Fakat su katıldığında, su da çözünemeyeceği için rakıda beyaz rengi ortaya çıkaran çok küçük damlacıkların oluşmasına neden olur. Su ile anason yağının tepkimeye girmesi yani rakının beyazlaması su katıldığında hemen gerçekleşir.

Rakı içenler alkol oranı fazla düşmesin diye daima suyu az koyar. Böylece rakının tadı ve vermiş olduğu rahatlık daha fazla hissedilir.

Bi sefer anasonsuz el yapması bi rakı içmiştim; viski falan hikaye :icon_smile: üç bardaktan sonrasını hatırlamıyorum :icon_smile:

@Anastriaanna boğma rakı içmissin.Tekirdağ'da çok güzel yaparlar.Kokusu olmadığı için hızlı tüketilir.Ancak sarhoş olma etkisi daha fazladır.

Bi de incir rakısı diye bi şey varmış. O nasıl oluyo?

İncir rakısı da boğma rakıdır.Hatay çevresinde meşhurdur.Bulmaca çözüyorsan eğer incir rakısı sorusu vardır cevabı "tini"dir.

Orada geçiyodu incir rakısı tabiri, oradan merak saldım ben de -)

Bi an bir rakı sevdalısı var diye düşünmüştüm,geçti.

Sürekli tüketme zaten.Ama maharet içmek de değil yanında ki mezeyi hazırlamakta.

yeni rakı içerim.sadece kırmızı etle içerim.balık yemem.delikanlı adam balık yemez

Nasıl bir mantık bu.Delikanlı adam balık yemez,diyorsun.Çok merak ettim.Eğer kalamar ile rakı içmediysen bişey diyemem tabi.

He o zaman dua edelim.İnş sadece balık yiyen bi eşin olur.

İlişki durumlarına bakmadan medeni hallerine bakmak gerekir.Gerçekten de evliyse bişey diyemem.

Piyasada bi dünya rakı çeşidi var.Hakikaten farklı farklı rakılar mı onlar Ruhsuz ??

Boğma rakı yurdumuzun çeşitli yerlerinde insanlarımın kendi imkanlarıyla yaptıkları rakıdır.Tekirdağ da Hatayda meşhur bir durumdur.Elbette ki farklı şehirlerde de yapılır.Mesela Hatay da ki incir rakısına ayran konulduğu söylenir.Ben ayranlı içmediğim için bir yorum yapamıcam.Piyasada ki rakılar ile alakası yoktur yani.

Geri