Rakı kaç günde bozulur?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Diyet Ve Sağlıklı Beslenme
Rakı en popüler alkoller arasındadır. Bolca da tüketilir. Rakı uzun süre bozulmadan tazeliğini korur; tabii buzdolabında muhafaza etmek şartıyla. Eğer rakı şişesi açılmış; yani bir miktarı içilmiş, geri kalanı kalmışsa buzdolabında bozulmaz. Sadece şişe hava almış ise biraz anasonu ve alkol oranı azalır o kadar. Şişeyi biraz çalkalayıp ışığa tutunca içinde yabancı maddeler yoksa içilebilir.
Kapağı açılmamış içki bir seneye kadar dayanır. Buzdolabında saklanmalı, dışarıda bırakılmamalı.

Buzdolabının üstünde haftalardır duran, sadece dibi kalmış bir rakı şişesi var.. Tereddüt ettim şimdi.:)

Kolay kolay bir içki bozulmaz. alkolü azalır sadece..

Alkolü azalan bir rakının tadı da bozulur. Bazen geceden kalıyor ve sabah bakıyorum tadına, bildiğim rakı değil yani. Yine de içiyorum o ayrı tabi :D

bazıları kıyamıyor içmeye bozulana kadar dsşgg

rakının bozulması değil de,rakı içenin kendini bozması sıkıntılıdır

tipine bakıyorum kristallenme gibi bişi yoksa içerim varsa içmem tadı bir garip oluyor.

Kapağı açılmamışsa 2 3 sene dayanır bence.

Eğer ben ve rakı başbaşa kalmış isek, o rakının bozulmadan mideme ineceği kesindir. En fazla 2 gün bekletmişliğim vardır Lethe . O yüzden bozulma zamanını bilemeyeceğim :D

Geri