Raflardaki fiyat artışı

Konu sahibi son olarak 1201 gün önce görüldü
Son günlerin en cok konusulan konusu raflarda ki fiyat artışı. Özellikle temel gida ürünlerinde her markette fiyatlar değişebiliyor, alim gücü düşük insanlar market market araştırıp ona göre alış veriş yapiyorlar. Rafta fiyati farkli, kasada daha farkli olan urunlerle hepimiz karsilasmisizdir.

Bu tur sorunlarin onune nasil geçilir?
Size gore denetimler yeterli mi?
Alim gücü zaten dusuk olan vatandas, temel gida urunlerine yeterince ulasabiliyor mu?
Her markette fiyat farkliligi nerden kaynaklaniyor olabilir?

Yazin basinda 30 lu 2kg Gures yumurtayi 18 tlye aliyorduk kendi isletmemize. Suan 25 tl 1 kolide 4 ayda 7 tl fark gelmiş.

100 kalem cikarsam 100’ude boyle.

geçen izledim
durumu iyi olanlar
pahalılığı işlerine nasıl geliyorsa
öyle anlatıyorlardı
hoca boşuna dememiş
bana eşekten düşeni getirin diye

Audi A7 çok pahalandı alamıyoruz artık. Nerde o eski günleeeer. Bolluk içünde yaşıyorduk. Uçak yoktu ama Alikopter alabiliyorduk.
Hep şu Erduvanın yüzünden.
Lanet gele

2825 lira asgari ücret kulağa yüksek gibi geliyor ama tek kişinin çalıştığı 4 kişilik ailenin kira ve gıda masrafını karşılamaya dahi yetersiz bir meblağ zira alım gücü yok denecek kadar az. Raflardaki fahiş fiyatlara gelince sebep olanların abv
20200411_103946.jpg

Bi iş arkadaşım var, diyor ki yalan konuşmasın bu millet. Türkiyede aç kimse yok. Rt öyle güzel düzen yapmış ki bir kişi işsiz değil. İşsiz olan bile aç değil. Fiyatlar da pahalı felan değil. Hani açız diyonuz. Telefonu çıkar göster! Ahan da o TV'de gördüğünüz fitne dayılardan biri de benim hergün gözümün önünde. Ekonomiz avrupadan daha iyidir diyor. Tabi evine ayda 20bin tl girince başkalarını da zengin sayıyor.

Pahaliliktan marketler sorumluymus bir daha ki secimlerde marketlere oy vermeyin

Ürünlerin çoğu İTHAL, yani DOLARLA geliyor.
Dolarla maaş almıyorsun ama DOLAR kuru üzerinden her şeye para harcıyorsun :D

benim merak ettigim konu daha cok bu; milletimiz uretici mi yoksa tuketici mi? cevaba bagli dusuncelerim var bu konuda.

Geçen sene 600 gr Muratbey kaşarı 25 TL alıyordum bu sene 30 kusur liraya çıktığında bıraktım şimdi teksut alıyorum yumurtayi da 0 numaralı kodunu alıyordum onu da artık 3 numaralı kodunu alıyorum

Ya aslında ben bir şey düşündüm ama bir defada herkes devlet böyle bir şeyi nasıl yapar ticari özgürlük olması lazım bu yaşama müdahale eder diye söylerler diye çekiniyorum. = maalesef Şöyle bir gerçek var Bir ürünün özellikle tarımsal alanda maliyeti belli bir sınırda tutulur üzerine gelecek olan toplanmasını nakliye gibi konular çok fahiş fiyat artışlarına sebep oluyor görünüyor böyle bir şey engellemek için valilikler tarafından tarım ile uğraşan bölgelerde günlük veya belirli günler ile sınırlı Nakliyat hizmeti yapılsa ya bunların hallere geliş maliyeti dolayısıyla da hallerden çıkış fiyatı bizzat devlet eliyle kontrol ederse daha mantıklı olur gibi geliyor bana siz ne düşünüyorsunuz?

Sorun var sorun var sorun var diyerek Biz sorunları çözemeyiz. Maalesef emek veren terdöken çiftçinin hakkını vermediğimiz sürece böyle şeylerle karşı karşıya çok kalırız. Bu konuyu nazara itibare alırsak asıl fiyatlar üzerinde yapılan bu Aşırı zam olayına karşı çıkması gereken Tarım Kredi Kooperatifleri olması gerekiyor Yani onların ..çiftçilerimize az ücret vererek alınan bir ürün bu kadar yüksek bir fiyat ile satılıyorsa bizim çiftçilerimiz kullanılıyor demek oluyor.. demelidir. Üzgünüm ama yine sadece para hırsı ile bu kadar lam yapan insanlar da yine bizim esnaf olarak baktığımız insanlar bu konuda ne yapmak gerekiyor Nasıl bir bilinçlenme düzeyine ulaşılmalıdır onun üzerine düşünmek lazım...

Geri