Putlar namaz kılar mı yada putlar müslüman mı?

Konu sahibi son olarak 3458 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
islamiyet-e-gore-putlar-ve-putperestlik-85823.jpg

yorum sizin canlar.

Biz namaz kılarken öyle mi elleri birleştiriyoruz ?

ama bunlar ne tanrısının putları ona göre yorumlayalım, hangi devirde kimler tarafından yapılmış mesela. yoksa fotoya bakarsam kız istemeye gelmiş damat duruşu da derim ben bunlara. :d

Hiç islam bilgisi olmayan biri dahi böyle bir soru sormaz. Putlar namaz kılar mı putlar müslüman mı nedir yahu? Müslümanlık zaten bir şeylerin putlaştırılıp onlara tapılması vb şeylerin çoğalması sebebi ile getirildi.

Hiç islam bilgisi olmayan biri dahi böyle bir soru sormaz. Putlar namaz kılar mı putlar müslüman mı nedir yahu? Müslümanlık zaten bir şeylerin putlaştırılıp onlara tapılması vb şeylerin çoğalması sebebi ile getirildi.

bunlar belkide zamanında namaz kılan sonrada insanlar tarafından putu yapılan kişilerdir olamaz mı?

ama bunlar ne tanrısının putları ona göre yorumlayalım, hangi devirde kimler tarafından yapılmış mesela. yoksa fotoya bakarsam kız istemeye gelmiş damat duruşu da derim ben bunlara. :d

kıispu putları bunlar.

nsanlar hata yapabilir ama ona bakarsan kanunide esir aldığı yerlerdeki putları ele geçirip saraya getirtmiştir.

Kanuni Sultan Süleymanın putları getirip saraya koydurduğunu söyleyen yazılı ve onaylı bir kaynak sunabilir misin lütfen, ilk defa duyuyorum merak ettim çünkü.

Kanuni Sultan Süleymanın putları getirip saraya koydurduğunu söyleyen yazılı ve onaylı bir kaynak sunabilir misin lütfen, ilk defa duyuyorum merak ettim çünkü.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Pargalı_İbrahim_Paşa

Pargalı İbrahim Paşa'nın en çok konuşulan faaliyetlerinden biri de Mohaç Meydan Muharebesi sonrasında Budin'den İstanbul'a getirerek sarayına diktirdiği mitolojik heykellerdir. Üç güzeller olarak anılan bu heykeller her ne kadar ilgi uyandırsa da bazı çevreler tarafından put olarak görülmüş ve hoş karşılanmamıştır. Heykellerin dikilmesinden birkaç yıl sonra dönemin ünlü şairlerinden Figânî'nin yazdığı iki mısralık şiir çok konuşulmuştur.

Dü İbrāhīm āmed be-deyr-i cihān

Yeki büt-şiken ü yeki büt-nişān

Figânî'nin şiirinde[5] İbrahim Paşa, "Cihan tapınağına iki İbrahim geldi. Biri putları kırdı, diğeri putları dikti" sözleriyle put dikmekle suçlanmaktadır. İbrahim Paşa bu duruma oldukça öfkelenmiş ve şairin cezalandırılmasını emretmiştir. Figânî 1532 yılında idam edilmiştir.[6]

Veziriazamına hediye ediyor hatta tarih bilen birisi varsa bilir onu etiketle istersen ben kaynak araştırmayı pek beceremem.

Senin dediğin olay ile ilgili küçük bir araştırma yaptım ve öyle bir şey bulamadım sadece

İbrahim Paşa tarafından Budin’den getirilen Herkül, Apollon ve Diyana figürleri olmasın?

Kaynak göstermeden direk şu şunu yapmış demek mantıklı bir şey değil.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Pargalı_İbrahim_Paşa

Pargalı İbrahim Paşa'nın en çok konuşulan faaliyetlerinden biri de Mohaç Meydan Muharebesi sonrasında Budin'den İstanbul'a getirerek sarayına diktirdiği mitolojik heykellerdir. Üç güzeller olarak anılan bu heykeller her ne kadar ilgi uyandırsa da bazı çevreler tarafından put olarak görülmüş ve hoş karşılanmamıştır. Heykellerin dikilmesinden birkaç yıl sonra dönemin ünlü şairlerinden Figânî'nin yazdığı iki mısralık şiir çok konuşulmuştur.

Dü İbrāhīm āmed be-deyr-i cihān

Yeki büt-şiken ü yeki büt-nişān

Figânî'nin şiirinde[5] İbrahim Paşa, "Cihan tapınağına iki İbrahim geldi. Biri putları kırdı, diğeri putları dikti" sözleriyle put dikmekle suçlanmaktadır. İbrahim Paşa bu duruma oldukça öfkelenmiş ve şairin cezalandırılmasını emretmiştir. Figânî 1532 yılında idam edilmiştir.[6]

Bu dediğin tarihi önemi olan heykeller, Put dediğin şey tamamen başka başka bir şey.

Nasıl yani ayın şey işte. Hepsi put işte hepsi ona hayranlık için yapılıyor. Put olmasa niye alk ayaklanıyor.

Put dediğin şeye tapılır, İbrahim Paşa ise hem sanat hem de tarihi şeyler üzerine müzik üzerine aşırı ilgili ve bilgili bir vezirdi. Onun getirmesindeki amacı tamamen sanatsal şeylere duyduğu ilgi olarak görmek gerekir. İbrahim Paşa 'nın o heykellere taptığını mı düşünüyorsun yoksa ^^

Put dediğin şeye tapılır, İbrahim Paşa ise hem sanat hem de tarihi şeyler üzerine müzik üzerine aşırı ilgili ve bilgili bir vezirdi. Onun getirmesindeki amacı tamamen sanatsal şeylere duyduğu ilgi olarak görmek gerekir. İbrahim Paşa 'nın o heykellere taptığını mı düşünüyorsun yoksa ^^

O kadar tarihi bilgim yok ama tapamaz mı bilemeyiz o insanın içi.

O kadar tarih bilgin yok ise, neden böyle bir şeyi iddia ediyorsun peki?

İhtimaller üzerine konuşuyorum. İçini bilemeyiz ki adam ateist bile olabilir. Dışarıda müslümanım demesi fark etmez.

Tarihi kaynaklar ve olaylar ihtimaller üzerine yargılanamaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri