Putlar Namaz Kılar mı Sorusu Üzerine ...

• Kullanıcı EkSen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 47 gün önce görüldü
Sevilay'ın konusu gereksiz bir biçimde kapatılmış .. Konu içerisinde İslam'a hakaret içeren hiç bir kelime hitap üslup göremedim .. Arkadaş belki İslam'ın bir açığını bulduğunu sandığı için belki de safiyane bir niyetle bir soru sormuş ..
Açıkcası uzun zamandır bu kadar latif bir soru görmemiştim, hoşuma gitti dolayısıyla buradan cevap vereyim istedim ..

Paylaştığı konuda gerçektende de kıyamda duran put ve heykel resimleri bulunmakta ..

Bunun iki sebebi olabilir kanımca ;
Kıyamda durmak yani dik bir şekilde ayakta durup elleri göğüs ya da karın bölgesi üzerinde birleştirmek bir saygı ifadesidir ve bu duruş İslam ile bulunmuş bir hareket değildir .. Dolayısıyla putlarında bu şekilde tasvir edilmelerinde bir gariplik yok .. ZİRA MÜŞRİKLERDE ALLAH'A İNANIRLARDI VE ALLAH'a ortak koştukları putlarını tasvir ederlerken onları ALLAH'ın makamında düşünerek böyle bir duruş ile şekillendirmiş olabilirler .. Sonuçta onları rüku da ya da secde de gösterecek halleri yoktu ..

Diğer sebebe gelince ; Yeryüzüne yüzbinlerce peygamber gönderildiği sahih hadisler ve ayetler de belirtilmiştir .. Bu peygamberler tebliğ yaptıkları bölgelerde kabul görmüş olabilirler .. Hayatları boyunca bu peygamberlerin de namaz kıldıkları aşikardır zira ne de olsa NAMAZ MÜSLÜMANLARDAN ÖNCE DE YAPILAN BİR İBADETTİ .. Taa Hz.Adem'den ibaret .. İşte bu peygamberlerin vefatlarından sonra aradan geçen uzun yıllar sonrasında bu peygamberler kuşaklar arasında ululaştırılmış tabulaştırılmış ve tanrılaştırılmış olabilir .. Öyle ki heykelleri resimleri yapılmaya başlanmıştır ve bunlar yapılırken kıyamda hatırlandığı üzere şekilleri yapılmıştır kanımca ..

Bir de namaz konusunda kısaca bilgi vereyim .. Erkekler de avret yerleri göbek deliği ile diz kapağı arasındadır .. Bu alan kapalı olduktan sonra kişinin namaz kılmasına bir mani yoktur ..

Putlar, daha üzerindeki sineği kovmaktan acizdi :D Müslüman olsalar put olmazlardı zaten :)

Birçok sapmanın köküne indiğimizde iyi niyet ve cehaleti görüyoruz.

Geri