Ptt

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Efenim acilimi "posta telgraf telefon". Bir yaz mevsimi hayatimda ilk defa giriyorum yer Samsunun bir ilçesi. Sadece posta gondericem. Icerisi tiklim tiklim dolu. Sira numarami alirken posta gonderme tusuna basiyor ve numarami aliyorum.. Beklemeye koyuldum cunki bize sirani bekleme ogretilmis oyle manyakca bir kulturle buyumusum. Evet uzun bir muddet ayakta bekledim. Erkeklerden sira gelince sandalye kaptim. Benden sonra gelenlerin hepsinin sirasi geldi ama benimki gelmedi. Herkes gitti ben kaldim cunki ozumde cok sabirli bir insanim beklerim yani. Kimse kalmamisken benim siram ne zaman gelecek acaba beyefendi diye sordum. Adam "neden sadece mektup gondericem demedin burada bekledin" diyip cemkirdi. Evet boylelikle sira beklememe kulturunu de ogrenmis oldum .p

diğer işletmelerin aksine paketlerin açılıp kontrol edilmesinde çok katı oldukları için bütün dolandırıcıların (ayakkabı yerine patlıcan, telefon yerine salatalık gönderen) çalıştığı kurum. :cici:

Dönem sonu yurttan dönerken 2 dev valiz (kitap dolu) ve 2 epeyce büyük koliyi İzmir'e 39 liraya göndermemi sağlayan kurum. Kargosu epey ucuzdur ve birçok indirimleri de vardır.

Gearbest'ten aldığım ürünü getirmeyen şirket

Kargosu hem ucuz hem de işini iyi yapıyor.
Kargoyu getirmeden evvel arayıp teyit ederek getiriyorlar.

Eskiden kartpostal gönderirdim. Şimdi dışarıdan görüyorum sadece.

Bir ara kitap yollarken ciddi indirimleri vardi hala var mi bilmiyorum. Ben de buyuk boy valize zor sigan kitaplarimi 25 tl gibi bir fiyata yollamistim(+ bizim okula ozel indirimleri vardi) Kargo falan icin kullanirim yani en uygunu ptt.
Ayrica Ptt kartim var alisveris yaptigim sjzjs
Bir de gecen pttavmden alisveris yaptim.
Hayli hasir nesirim yani.

2 gündür sıradan geri dönüş yaptığım yer. Anama bir e-devlet alamadık.:mrslkm:

Geri