Psikolojik Filmler - En İyi Psikolojik Filmler

K
  • Kullanıcı Külkedisi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sinema Kulübü
hqtu3.jpg

Filmin Yapım Yılı ve Ülkesi:2006 – ABD
Filmin Türü:Dram, Gerilim, Gizem, Korku, Romantik, Psikolojik,
Filmin Yönetmeni:Asif Kapadia,
Filmin Oyuncuları: Sarah Michelle Gellar, Adam Scott, Sam Shepard, Katherine Willis
Filmin Süresi: 129 Dakika

Filmin Özeti:Joanna Mills’in (Gellar), bir nakliyat şirketinde satış temsilcisi olarak başarılı bir görevi vardır. Ancak özel hayatı babası ve onun için saplantılı duygular besleyen eski erkek arkadaşı tarafından alt üst olmuş durumdadır. Birgün hiç tanımadığı bir kadının hunharca öldürülmesine tanık olur ve bir sonraki hedef kendisidir. Gördüğü kabuslar, onu öldürülen kadının yaşadığı yere götürür. Bazı sırların saklanamayacağını ve ruhların asla yok olamayacağını keşfeder. Bu cinayeti çözerken, Joanna aslında kendi problemlerini çözecektir.​

kn3qk.jpg

Tür: Gerilim, Korku, Psikolojik
Yönetmen: Mark Tonderai
Senaryo: David Loucka
Oyuncular: Jennifer Lawrence,Elisabeth Shue, Max Thieriot
Müzik: Theo Green
Süre: 1 saat 41dakika

Filmin Özeti
Sarah ve kızı Elisse, sakin bir kasabada yeni bir hayata başlamak için ev kiralarlar. Hayallerini gerçekleştirdiklerini düşünürken evde bir takım garip olaylar yaşamaya başlanır. 4 yıl önce yan dairedeki küçük kız ailesini katletmiş ve bu katliamdan geriye sadece kızın abisi Ryan kalmıştır. Elisse ile Ryan’ın yakınlaşmaları gerilim dolu olayların da tetikleyicisi olacaktır.

Filmin IMDB Puanı: 7.1/10
Filmin Yapım Yılı ve Ülkesi: 1999 – ABD
Filmin Gösterim Tarihi: 14 Ocak 2000
Filmin Türü: Biyografi, Dram, Psikolojik
Filmin Yönetmeni: James Mangold
Filmin Senaristi: James Mangold
Filmin Oyuncuları: Winona Ryder, Angelina Jolie ve Whoopi Goldberg
Filmin Süresi: 125 Dakika
Filmin Özeti: Susanna aşırı miktarda alkol aldıktan sonra hastaneye yetiştirilir. Ve genç kız kendi rızasıyla psikiyatri hastanesine yatar. Hastanede geçireceği 18 ay, bir hapisten öte kendini keşfetme süreci haline gelir…

Diğer Adı – Sleep Tight
IMDB.Com Puanı – 7.0/10
Yapım Yılı – Ülke – 2011 – İspanya
Gösterim Tarihi – 14 Ekim 2011
Türü – Korku, Gerilim, Psikolojik
Yönetmen: Jaume Balagueró
Senaryo: Alberto Marini
Başroller: Luis Tosar, Marta Etura ve Alberto San Juan
Süre – 96 Dakika
Filmin Özeti – Hergün evinizin konforunu ve güvenliğini düşünerek mi uyanıyorsunuz. Ama bu gerçekten ne kadar güvenli? Ya siz uyurken en korktuğunuz şey başınıza gelirse…

IMDB Puanı: 6.2/10
Yapım Yılı: 2007
Ülke: ABD, Arjantin
Tür: Gerilim, Gizem, Psikolojik
Yönetmen: Joel Schumacher
Oyuncular: Jim Carrey, Logan Lerman, Rhona Mitra, Lynn Collins, Virginia Madsen, Mark Pellegrino, Danny Huston, Paul Butcher, Patricia Belcher, Michelle Arthur, Shannon Gayle, Ed Lauter
Senaryo: Fernley Phillips
Yapımcı: Fernley Phillips, Tripp Vinson, Beau Flynn
Görüntü Yönetmeni: Matthew Libatique
Süre: 95 DK
Filmin Özeti : Walter Sparrow çocukluğunda kendisine hediye edilen “23 Numara” isimli romanın etkisinde kalmış ve büyümesine rağmen kurtulamamıştır. 23 rakamını saplantı haline getirdiği için eşi,çocuğu ve çevresindekilere adeta psikolojik işkence yapar hale gelmiştir… Walter 23 sayısının arkasında ki gizemi çözebilirse geleceğini de kurtarabilecektir…

İzlediğim en iyi psikolojik filmlerden biri.Ve ayrıca genelde komedi tarzı yapımlarla tanıdığımız Jim Carrey'nin ne denli usta bir aktör olduğunu görebilirsiniz bu yapımda.

Zindan adası hoşuma gitti onu izleyebilirim =)

nx1wp.jpg

Vizyon Tarihi: 20 Ekim 2006
Yapımı : 2006 - Türkiye
Tür : Dram , Komedi , Suç , Psikolojik , Gençlik
Süre: 120 Dak.
Yönetmen : Ömer Faruk Sorak
Oyuncular : Altan Erkekli , Jean-Claude Van Damme , Tuba Büyüküstün , İsmail Hacıoğlu , Okan Bayülgen
Senaryo : Yiğit Güralp
Yapımcı : Murat Akdilek

Film Özeti
Öykü ve senaryosunu Yiğit Güralp'in yazdığı, yönetmenliğini Vizontele ve G.O.R.A. gibi gişe filmleri rekortmeni ÖMER FARUK SORAK'ın gerçekleştirdiği 'SINAV'; aile baskısı, gelecek kaygısı, sınav depresyonu ve bir yandan süregelen yoğun okul temposuyla birlikte öncelikle okuldaki yazılı sorularını ele geçirmekle başlayıp, sonrasında işi ÖSS Soru Bankası Soygununa kadar götüren Mert (İsmail Hacıoğlu), Sinan (Yağmur Atacan), Gamze (Rüya Önal), Kaan (Caner Özyurtlu) ve Uluç (Volkan Demirok) 'un heyecan dolu hikayelerini anlatıyor.​

Davetsiz (2009)
"The Uninvited" (original title)

images

Vizyon Tarihi: 29 Mayıs 2009
Yapımı : 2009 - ABD
Tür : Dram , Gizem , Korku
Süre: 87 Dak.
Yönetmen : Charles Guard, Thomas Guard
Oyuncular : Emily Browning , Arielle Kebbel , Elizabeth Banks , David Strathairn , Jesse Moss
Senaryo : Craig Rosenberg , Doug Miro
Yapımcı : Laurie MacDonald , Walter F. Parkes

Film Özeti
Anna, annesinin ölümünden sonra kaldırıldığı psikiyatri kliniğinden eve geri dönmüştür. Ablası Alex (Arielle Kebbel) onun geri döndüğüne çok sevinmiştir. Tabi Anna’nın bilmediği bir şey vardır; o yokken babası bir kadınla nişanlanmıştır. Rachael adındaki bu kadının Anna’yı rahatsız eden gizemli bir yanı vardır. Eve geri döndükten sonra her şeyin iyiye gideceğini ümit eden Anna rüyalarında görmeye başladığı çocukların aslında birer hayalet olduklarını öğrendiğinde işler daha da kötüye gitmeye başlar. İki kız kardeş bir yandan Rachael’ın gerçekte kim olduğunu öğrenmeye çalışırken bir yandan da hayaletlerle dolu olan bu evde hayatta kalmaya çalışacaklardır.

Sonu çok şaşırtıcı. :)

Ben X

Vizyon Tarihi: 25 Temmuz 2008
Yapımı : 2007 - Belçika , Hollanda
Tür : Dram , Gerilim
Süre: 93 Dak.
Yönetmen : Nic Balthazar
Oyuncular : Greg Timmermans , Laura Verlinden , Johan Heldenbergh , Marijke Pinoy , Pol Goossen
Senaryo : Nic Balthazar
Yapımcı : Burny Bos , Erwin Provoost

ben-x-film-afisi.jpg

Film Özeti
Ben, kimseye benzemeyen birisidir. Kendine özgü hayatı olan Ben, dış dünyadan bağımsız bir şekilde yaşamını sürdürmektedir. Gününün büyük bir kısmını internet üzerinden “Archlord” isimli oyunu oynayarak geçirmektedir. Oyunda, çok güçlü, saygı duyulan bir karakteri vardır. Ben'in en büyük hayali, gerçek hayatta da oyundaki gibi bir karaktere sahip olmaktır. Fakat “Otizm” adı verilen hastalığı yüzünden bu hiç te kolay değildir. Sürekli arkadaşlarının şakalarına maruz kalan, dışlanan Ben'in yardımına “Archlord” oyunundan tanıştığı Scarlite adlı kız koşacaktır...

Ders niyetine okutulmalı bu film!

Her iki filminde sonu şaşırtıcıdır.

Deney ( the experiment )

Gercek bir olaydan alinmis , insanlar uzerinde yapilan psikolojik bir deney.
Izlerken gerim gerim germisti beni. Eski bir film ama bu trz seviyorsaniz tavsiyemdir.

Ben 2001 yapimini daha cok begenmistim.

The number 23

Filmi izledikten sonra paranoyak olmanız kaçınılmaz. Her şey de 23'ü arar oluyorsunuz.
Bi de sonun da dumur eden Zindan adası var.

Pet Sematary(Hayvan Mezarlığı)

1408. Benim için mükemmel psikoloji filmdir.
Çok da gerilmiştim izlerken. Spoi verilecek bi' yanı da yok =/

5150-Ölüm Oyunu

Mezarına Tüküreceğim nasıl yazılmamış =//

ve Bay Hiçkimse... Filmin sonunda az sövmedim..
Allak bullak ediyor ve filme adaptasyon çok zor oldu benim için.

Aklıma geldikçe eklerim.

Zindan Adası :/
Izlerken bu kadar gerildigimi ve sasirdigimi başka bi film de hatırlamıyorum.

Geri