PS Yardımı

Konu sahibi son olarak 2510 gün önce görüldü
merhaba arkadaşlar.
bir afiş hazırlamam gerekiyor. bunun için elimde olan bir fotoğrafın arka planını transparan yapmam gerekiyor ya da üzerine yazı yazılabilecek herhangi bir renk tonu da olabilir. yardımcı olabilir misiniz?

resmin boyutu büyük, bu yüzden yardımcı olabilecek arkadaşım mail adresini yazarsa bozulmadan gönderebilirim.

19blueoverlap.jpg

sol taraftaki şu toolbar'da üstten üçüncü arkadaşa(lasso tool) tıklayıp, resmini crop'la. eğer ilkiyle zorlanırsan, aynı ikon içinde magnet'li seçim aracı var. onunla daha kolay yaparsın. arkaplanı böyle ayırabilirsin.

idcc-65938.png

eğer direk resmin üzerine okunabilir yazı yazmak istiyorsan, T ikonuna bas istediğin yere yazını yaz. daha sonra sağ taraftaki yazı layer'ına sağ tıklayıp blending options'a bas. şu panel gelecek.

The-Blending-Options-dialogue-in-Photoshop-Under-Advanced-Blending-we-can-decide-to.png

bu panelde stroke ya da drop shadow etkilerini kullanabilirsin. stroke yazı çevresinde istediğin renge göre kalıp atar. drop shadow, gölge atar.

programa az çok hakimsen, template indirip düzenleyebilirsin. psdkeys.com ya da graphicex.com adresinlerinde arama bölümüne flyer diye yaz. işine yarar bişeyler çıkar. onu editleyip paketle, uğraşma.

kocaeli'de bi fotoğrafçıda 6 ay düğün fotoğrafı rötüşlamış biri olarak istanbul'dan bildirdim. tşk.

bilgilendirme için müteşekkirim kardeşim, emeğine sağlık; fakat herhangi bir fotoşop tecrübesi olmayan biri olarak ne görseldeki programdan ne de kullanılan terimlerden anlayamadım :)

istediğim şey sadece resmin içinden küçük bir kız çocuğunu çekip almak :)

bilgilendirme için müteşekkirim kardeşim, emeğine sağlık; fakat herhangi bir fotoşop tecrübesi olmayan biri olarak ne görseldeki programdan ne de kullanılan terimlerden anlayamadım :)

istediğim şey sadece resmin içinden küçük bir kız çocuğunu çekip almak :)

anladım. şu video yardımcı olacaktır. uygulamalı gösteriyor.

[YOUTUBE]7GU_cDJYoUY[/YOUTUBE]

Geri