PS ustası aranıyor!

Konu sahibi son olarak 1013 gün önce görüldü
Bir eserimin kapak yazısı için, PS programının hemen her sürümüne oldukça hâkim, efekt konusunda kendine bir hayli güvenen bir grafiker arıyorum. Bu konuda kendini başarılı gören/ler bu başlık altında kendilerini bildirirlerse, kendileri ile PM'den özel görüşeceğim.

Saygılarımla, :hi:

*Kei, Ahmosis, Akay, alcatraz34, Allecra, alone., Amy, Arda, Asminâ, Asr., Bahar, Beste, Byakuren,Captain, CastieL, Classiic, Elia, Elysion, FaRaH, Fasl-i Mavi,GüLSe, Gölge, Hatem, HeavenLy, Henry Chinaski, iFt, Insomnia,Jose Chilavert, Kaan, kamer, KaranLIK,Lena, Lethe, mak res, Marla, Mavi, MechuL, Medusa, Myself, Narin, Nevra, pietà,PunK, PureLove6, PıRıLTı, Qwer, Raskolnikov, resistance, ReSTFuL, Romeo, Rose., Sabah Uykum, Santiago, SiyahBeyaz, Sky, Sleepwalker, Soğuk Kahve, Spy, SunSet, Tugce, Ukala Sözler, YareN,

kapak derken baskı olacakmı edatları ne olacak .eps .ai .cdr hangi format istiyorsun ?

Kısmi lak çizgileri olacakmı ? kabartma gofre istermisin ?

kullanmayı düşündüğün renk tonlaması hangisi ?

sadece bu eser sanaldamı gösterilecek yoksa baskı olacakmı ? baskı olacaksa isbn ve barkod kodlarını aldınmı ? gibi gibi :)

Forumda PS kullanan arkadaşlar var. Ben de kendimi Real Draw uzmanı olarak tanımlayabilirim (:
Yardımcı olmaya çalışırım (:

Detayları belirtirsen elimden geldiğince yardımcı olurum.
Diğer arkadaşlar da olacaktır mutlaka.

kapak derken baskı olacakmı edatları ne olacak .eps .ai .cdr hangi format istiyorsun ?

Kısmi lak çizgileri olacakmı ? kabartma gofre istermisin ?

kullanmayı düşündüğün renk tonlaması hangisi ?

sadece bu eser sanaldamı gösterilecek yoksa baskı olacakmı ? baskı olacaksa isbn ve barkod kodlarını aldınmı ? gibi gibi :)

Corpse & *Kei

İçeriğin tabanı png. uzantılı bir resim dosyasından ibaret. İşlem görecek resim hazır, Ebatları 424X552. Resim bu forumda bir link olarak yayınlanacak. Yani durum gayet sâde ve basit. İşin çetrefilli tarafı resmin üzerine eklenecek yazı da.

Şöyle ki;

Örnekleyecek olursam, yazının bir harfini bir simge, bir resim, bir nesne oluşturacak. Atıyorum Tel Örgü yazısının ''T' harfi bir çekiç nesnesi olacak, geri kalan harfler, gerek renkleri gerek gölgelendirme ve tonları ile o resime eşlik edecekler. Yazıdaki diğer harfler sıradan efektlerle değil, bir kaç efektin karışımı ile görüntü bulacak. Mesela buhar tonu, sis tonu, duman tonu gibi, üzerinde nem, su damlası gibi efektler barındırabilecek. Harfleri fiili olarak sanki bir saunada saatlerce bekletmişsiniz gibi :)

Ben yöneltilen sorulara ışık tutmak adına bu şekilde örneklendirme yaptım. Kapak için gerekli efekt farklı olacak.

ben değilim o aradığın uzmanda değilim :p hayıır hayır :p :kiki::kiki::zuha::zuha:

Şöyle ki;

Örnekleyecek olursam, yazının bir harfini bir simge, bir resim, bir nesne oluşturacak. Atıyorum Tel Örgü yazısının ''T' harfi bir çekiç nesnesi olacak, geri kalan harfler, gerek renkleri gerek gölgelendirme ve tonları ile o resime eşlik edecekler. Yazıdaki diğer harfler sıradan efektlerle değil, bir kaç efektin karışımı ile görüntü bulacak. Mesela buhar tonu, sis tonu, duman tonu gibi, üzerinde nem, su damlası gibi efektler barındırabilecek. Harfleri fiili olarak sanki bir saunada saatlerce bekletmişsiniz gibi :)

Ben yöneltilen sorulara ışık tutmak adına bu şekilde örneklendirme yaptım. Kapak için gerekli efekt farklı olacak.

Çok ta zor bir şey değilmiş gibi ama yine de zorluk derecesini yapmaya başlarken anlayacakmışım gibi geliyor. Neyse kesin yapılacakları öğrenince deneriz.

Corpse bu konuda benden daha başarılı diye düşünüyorum.
Aynı şekilde @Asminâ'm da öyle kendime pek güvenemiyorum bu konuda.
Yine de eğer ilgilenen olmaz ise yardımcı olmaya çalışırım.

Bir kaç resimle örnekleri zenginleştirmek gerekirse;

fotoshop-yapmak-photoshop-cc-dersleri-ta%C5%9Fl%C4%B1-yaz%C4%B1-efekti-actions-yap%C4%B1m%C4%B1.jpg

fresh-text-effect-photoshop-tutorials-13.jpg

coloreffect38.jpg

coloreffect8.jpg

coloreffect29.jpg

coloreffect31.jpg

coloreffect34.jpg

qnq ben paintten çöp adam çizemiyorum la ):
ps diyince playstation dan bahsediyosun sandım heyecan yaptım.

Maalesef dostum, pek anlamam o işlerden. (:

Yaptığın işi değerlendirme kısmında fikirlerimi sunabilirim anca ben

Wuhu. Örnekleri görerek vazgeçtim sanırım :D

Koyduğun örneklere benzer bir çalışma kolayca yapılabilir Karâni.

Bir karaktere, nesneye Photoshop'ta sis efekti, metal efekti vs. vermek oldukça basit. İşin zor kısmı karakterler arasındaki bütünlük. Dediğin tarzda bir çalışma yapılırsa her karakter ayrı telden çalacağından bir bütünlük oluşmayacak ve uyumsuz bir tasarım ortaya çıkacaktır. (Fikir kötü olarak algılama, uygulama kısmından bahsediyorum). O yüzden karakterleri birbirinin devamı veya bütünün parçası gibi göstermek gerekir.

İlk bakışta söyleyebileceğim bu, işin detaylarını öğrendikçe farklı çözüm yolları geliştirilebilir elbette.

Benim tavsiyem, ilk sayfadaki kişilere (ben de dahil) işin detaylarını -ne yazılacak, hangi efektler kullanılacak vs.- yollaman, gerisi bir şekilde gelecektir.

Rose. estağ. Benim Ps'im senin Ps'in önünde diz çöker tövbe ister :b

Geri