proje

Konu sahibi son olarak 3661 gün önce görüldü
mrb bn erü şbp okuyorum 1. sınıfım ve hocalarımız bizden ütopya istedi ve ütopya konumuz turizm. Turizm ütopyası olacak kayseride bi bölge verildi bu alana bişeyler yapmamız lazım maket olarak fakat bunun öncesinde kayseri genelinde buraya yapılacak projeyi bi şekilde bağlantı kurarak anlatmamız lazım ve 2 haftadır bişey bulamıyorum nasıl anlatabilirim ve ne yapabilirim yardımcı olurmusunuz?

mrb bn erü şbp okuyorum 1. sınıfım ve hocalarımız bizden ütopya istedi ve ütopya konumuz turizm. Turizm ütopyası olacak kayseride bi bölge verildi bu alana bişeyler yapmamız lazım maket olarak fakat bunun öncesinde kayseri genelinde buraya yapılacak projeyi bi şekilde bağlantı kurarak anlatmamız lazım ve 2 haftadır bişey bulamıyorum nasıl anlatabilirim ve ne yapabilirim yardımcı olurmusunuz?

Anlamayanlar / bilmeyenler için;
ERÜ ŞBP: Erciyes Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
Şu üniversite ve bölüm isimleri kısaltıla kısaltıla nerelere kadar gidecek çok merak ediyorum.

Kayseri'de verilen bölgeyi tam olarak alabiliyor muyuz?

Anlamayanlar / bilmeyenler için;
ERÜ ŞBP: Erciyes Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
Şu üniversite ve bölüm isimleri kısaltıla kısaltıla nerelere kadar gidecek çok merak ediyorum.

Kayseri'de verilen bölgeyi tam olarak alabiliyor muyuz?
kayseri şeker fabrikasının alanı

kayseri şeker fabrikasının alanı

Aşağıdaki detayları alabilirsek yardımcı olabiliriz umarım. En azından kafanda bir şeyler şekillenmesine yardımcı olmuş olalım.

Ütopya Çeşidi nedir? Turizm istediğine göre, olumlu (eutopya) bir ütopya mı isteniyor?
Sadece planlama maketi mi isteniyor, hikaye isteniyor mu?
Kayseri'nin değerleri önemli mi diye soracaktım ama zaten bağlantılı olması gerektiğini söylemişsin.

olumlu evet mesela hoca diyorki bu alanda bi ütopya tasarlayacaksın fakat bu rda yapılan kayseri ili haritasınde bölge bölge bu bölgelerde çizimlerle gösterel anlatacaksın diyo bağlantılı olmalı olumlu olacak kayseri turizm kenti olacak . Kayserinin değerlerini koruyabilirsin eğerki işine yarayacaksa ve senaryo istiyorlar evet

planlama maketi evet ama mesela o makettede turizme dair bişeyler olacak ütopik bir şekilde

planlama maketi evet ama mesela o makettede turizme dair bişeyler olacak ütopik bir şekilde

Aslında önce bir ütopik hikaye çıkarılır sonrasında da o alana göre maket çıkarılır. Dur bakalım olumlu ütopya örneği yazmayı deneyeyim şimdi. :)

Geri