Profiterol Nedir?

Konu sahibi son olarak 1013 gün önce görüldü
Profiterol, top şeklindeki hamurun içine doldurulmuş özel krema ve üstü eritilmiş çikolata kaplı bir tatlıdır. Profiterolün nereden geldiği bilinmemektedir. Nitekim Sahrap Soysal profiterolün bir Fransız tatlısı olduğunu belirtmiştir.

Bugün yaptık soğusun yiyeceğim :p

Depra(e)syondan çıkış sebebi.:ask

hiçbir şeyi unutmamak gibi pis bir huyum var :honk: yanlış hatırlamıyorsam 2014 ocak gibi vermiştim bu sözü :dyg:

1 yıl önce facebook ta ilk eklestigimizde :dyg:
Sinemadan cıktım eve yol alicam :asd:
Röportajıni okudum tebrik ederim ünlü olduğunu bi kez daha hatitlattin:asd:

Babamın hep çok güzel yaparım diyip , ama hiç yapmadığı tatlıdır :D

Prof. Un acilimi.

Mesela profiterol doktor falan fistan gibi.

İnci pastanesi demektir. Ne zaman açılacak acaba? Yada açıldı mı tekrar?

En sevdiğim 3 tatlidan biri. :dyg:

1 yıl önce facebook ta ilk eklestigimizde :dyg:
Sinemadan cıktım eve yol alicam :asd:
Röportajıni okudum tebrik ederim ünlü olduğunu bi kez daha hatitlattin:asd:

he doğru diyon ama bana sanki forumda yazmışım gibi geldiydi :dyg:
çok geziyon maria çooookkkk :honk:
teşekkür ederim, okuduktan sonra ben de fark ettim bildiğin anam babam röportaj vermişim :honk: buralarda ünlü olduk maria sürekli bir arkadaşlık isteği bi mesaj trafiği allah sonumuzu hayretsin artık :honk:

Yok biz zaten sevmiyoruz. Bize söz verme [emoji19]

ya o marianın en sevdiği tatlı olduğundan ben ona söz verdimdi gerçi hala tutamadık sen de seviyorsan bi gün karşılaşırsak sana da ısmarlarım nolcak sanki :dyg:

Çok severim olsa da yesem :yemek:

Profiterol, benim afiyeetle yediğim karşı koyamadığım tatlıdır! :oy:

profesor erol kaynak. lakabi it erol du. ogrencilerine cikolotali icinde pasta krema falan olan bi tatli yapardı . iyi hocaydi. gel zaman git zaman onun elleriyle yaptigi tatli prof it erol tatlisi olarak anilmaya baslandi.depresyona tecavüz eden tatlı olarakda bilinir içindeki çikolatanın şevkati ve duyguları düzenlemesiyle meşhurdur
sonra sorna kisaca profiterol denildi. hatirladim da duygulandim...

ve abisi latif kaynakda , prezervatifi türkiyeye getiren prezer latif lakaplı iş adamıdır

profesor erol kaynak. lakabi it erol du. ogrencilerine cikolotali icinde pasta krema falan olan bi tatli yapardı . iyi hocaydi. gel zaman git zaman onun elleriyle yaptigi tatli prof it erol tatlisi olarak anilmaya baslandi.depresyona tecavüz eden tatlı olarakda bilinir içindeki çikolatanın şevkati ve duyguları düzenlemesiyle meşhurdur
sonra sorna kisaca profiterol denildi. hatirladim da duygulandim...

ve abisi latif kaynakda , prezervatifi türkiyeye getiren prezer latif lakaplı iş adamıdır

Bu hikayeyi yazacaktım vazgeçtim :D
Prezervatifli olanı da ilk kez duyuyorum.
Çok kadirşinas insansıniz vesselâm. :p

Prof: Profezör
i: ben
terol: ilaç

prof.i.terol

PROFESÖRÜN İLACI.

Profiterol göründüğü gibi profesörün ilacı manasına gelen bir anlama taşır fekat ülkemizde yanlış bilgi edinimlerinin önüne geçemediğimiz için maalesef bir tatlı cıns'ine ad olarak verilmiştir.

im89ealjinkk94waueoi.jpg

Geri