Haber Prof.Dr. İlber Ortaylı Hayatını Kaybetti

Konu sahibi son olarak 11 gün önce görüldü
kütüphane gibi adamdı
allah rahmet eylesin

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Allah rahmet eylesin güzel insan

kendisinden dinleyeceğimiz çok şey vardı. maalesef.. allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Türk ulusunun büyük tarihçisi, Cumhuriyetimizin aydın yüzü, yattığın yer incitmesin ^8

Gitti tontişimiz :(
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah..

Allah rahmet eylesin, Yeri yurdu cennet mekan olsun inşallah.

Aslında üzüldüğüm şey şu. İlber hoca elbet birgün ölecekti. Adama bir konu başlığı ver, bir saat konuşurdu.

Peki yerine koyacak bişi var mı elinizde? Klasik her cenazade "yeri dolmaz" falan denir ya. Abi bu adamın yeri gerçekten dolmaz. En azından beş yüz sene boş kalır. Öyle pespaye tipler var ki etrafla. Bu ortamda böyle bir adam nasıl yeşerecek?

Üzüldüm Topluma iyi yönde yön veren insandı. Allah rahmet eylesin

Bazı insanlar vefat etse bile Dünya'da o kadar çok iz, kıymetli eser bırakmıştır ki öldü diyemezsin onlar için. İlber Hocamız da böyle biriydi. Okullarda öğretmenler öğrencilere ders anlatır, o ise koca bir ulusa bir millete öğretti tarihini. Bütün bir milletin hocası oldu. Nur içinde uyu İlber Ortaylı. Allah mekanını cennet eylesin. Biz millet olarak senden çok razıydık, Rabbim de senden razı olsun inşAllah.

sözleri anlatimlari ve önerileri miras gercekten.

Allah rahmet eylesin

Cumhuriyetin kurucuları Halil İnalcık’ı, o da İlber Ortaylı’yı yetiştirdi ama şimdi tarihçiliğimiz kimi çıkaracak?
(benden geçti, beni beklemeyin .p )

İlber Ortaylı paylaşımlarına bakıyorum da herkeste bir şeyler var özel veya kurumsal. Onu görmek için İzmit’ten kalkıp toplu taşıma ile Beylikdüzü’ne gidip dönmüştüm. Uzaktan da olsa görmüştüm. Kuyruk olmasa kitabını da imzalatırdım. Büyük bir hayalin gerçekleşmesi idi benim için.

Sadece tarihi sevdirmedi insanlara, hatta tarihi daha az kullanmış olabilir anlatımlarında. Yaşama ufku açmak istedi, kariyer hedefleri koymak istedi insanlar için.

Başta Türk entelijansiyası olmak üzere Türk ulusunun büyük kaybı 🙏

Geri