Problemlerini hep yardım alarak mı çözersin ?

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Lan ben peygamberden sonraki adamım. Tanrıdan başkası yardım edemez bana

• Beğenmedim
Tepkiler: W
cozemem halinin altina supururum

Çözemediğim, işin içinden çıkamadığım bir şey ise evet.

hangi problemimi.

Probleme göre değişir. Halledebileceksem kendim hallederim…

Dinlemeyi, tartmayı, farklı görüşleri değerli bulurum. İnsanın bazen tek başına gücü yetmiyor her şeye. Akılla makılla ilgisi olmadığını düşünüyorum bazı durumların, naçizane.

bir dönem hiç yardım ya da destek almadım. o çok yıpratıcı bir şey, sonra saçma sapan yorgunluklar ve patlamalar yaşıyorsunuz. kendimden bahsediyorum. birilerinin size yardım etme isteğini de geri çevirmek istiyorsunuz, sanki öylesi daha doğruymuş gibi :d halledebilirsem hallederim, halledemiyorsam nasihat de alırım destek de. akıllı insan kadar değer verdiğim az şey var. o yüzden zaman zaman o insanlardan akıl, fikir, destek almak önemli.

• Beğen
Tepkiler: glu
Her zaman olmasa da dönem dönem içinden çıkılamaz ya da çözülemez bir durum olursa arayıp yardım isterim.

problem olarak kalması daha iyi , yardım almaktansa
çözemezsem tabi

Problemlerimi hep kendi çabamla çözmeye çalıştım. Bu problem bana ait ve kimseye bu konuda yük olma hakkım yok, ayrıca ben güçlüyüm bunu rahatlıkla çözebilirim. Peki bir başkası için aynı şeyi düşündüm mü? Hayır, yeter ki sorununu çözebilmesine ufakta olsa katkım olsun rahatlasın ve mutlu olsun.. Bir başkasına gösterdiğim şefkatin kendim için zayıflık olduğunu düşündüm. Bence bu bir noksan. Güçlü olmak bu değil tıpkı zayıf olmanın yakınlarından destek almak olmadığı gibi. Bu konudaki en önemli nokta dozunu ayarlayabilmek.

bu konuda geniş düşünüyorum, insan her şeye yetişemez, yetişmesi de mümkün değil.
birilerinden yardım istemek zorundasınız, bu zayıflık değil. kısa vadede her sorunun altından kalktığınızı düşünseniz de uzun vadede biriken yorgunluk sizi yıpratır.
siz herkül değilsiniz her şeyi kaldıramazsınız.
gerektiği yerde yardım isterim, istedim

Kimseden yardım almam savaşa girer çıkarım bazen sağlam bazen yaralı.

çok paylaşma gereği duymam içsel bir mevzu kendi içinde halledilir tşk

Minnet duygusundan hoşlanmıyorum. Mümkün olduğunca kendim halletmeye çalışırım.

Geri