Pretty privilege

🕒 Konu sahibi 9 saat önce aktifti
reddit'te denk geldigim bir konuydu ''pretty privilege''. kadinlar ve erkekler bu konuda, fiziksel goruntulerinden dolayi, insanlarin kendilerine (olumlu) ayricakli olan davranislarindan bahsetmislerdi. bazilari da boyle bir sey hic yasamamis olduklarini yazdi. cok komik yorumlar da okudum. onu bunu gecerek, peki ''pretty privilege'', bu ne demektir?

guzellik ve cekicilik ne kadar goreceli bir kavram olsa da, dunya geneli ve standartlarinda, net olarak ''guzel'' ve ''cekici'' olarak kabul edilen insanlar vardir. fiziksel olarak her goze olumlu hitap eden insanlardir bunlar. dunya genelinde, yine ''genel standartlarin'' bir tik ustundedir kendileri. kisacasi, yuz-fizik proporsiyonlariyla matematik formul konulari gibi derine girecegimiz bir mevzu degil. burada ''bu kisiyi guzel yapan nedir peki?'' sorusunu degil, direkt ''hic boyle bir sey yasadiniz mi?'' sorusuna gececegiz.

sunu da yazayim, bu insanlar cok kotuluge ve zorbaliga, istenmedik ilgiye maruz kalabilir. sadece fiziki yonden bahsettigimiz icin, aura ve karakter, zeka gibi mevzulara girmeyecegim. iste insanlarin size hayati, kirmizi uzun haliyla onunuze sermesi, hayatinizi kolaylastirmasi ''pretty privilege''in karsiligidir. sirf fiziksel olarak guzelsiniz diye, hayatinizda bir cok kapinin acilmasi, insanlarin asiri iyi davranmasi, istediginiz ise daha kolay alinmaniz, isinizde daha kolay yukselmeniz, daha populer olmaniz gibi gibi seyler.

mikrofonu size birakiyorum;;;

Görselik avantajı bazı meslek gruplarında öne çıkıyor. Örneğin hostesler, fuar hostesleri, oyuncular ve son yıllarda hayatımıza dahil olan fenomenler...

İş ilanlarında belli kalıplar vardır ve bu standartlara uygun kişiler her zaman bir adım önde olur.

Müşteri ile sürekli iletişim halinde olunan iş gruplarında görsellik çok daha fazla önem arz etmektedir.

böyle bir şey hiç yaşanmadı diyenler ya samimiyetsiz ya da saf. güzelliğiniz, yakışıklılığınız, giyiminiz kuşamınız hayatın her alanında insanların size farklı davranmasını sağlıyor.

Forumdan örnek verecek olur isek, Egiş
Adam neye el atsa,bir adim öndedir.
Yetenek mi? Tartisilir.
Fekat yakiskli arkadaslar.
Hemen hemen "altin oran" a uyuyor.

Geri