Prenses Pasta Tarifi

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Prenses Pasta Tarifi

prenses-pasta-tarifi-foto-500x333.jpg

Prenses Pasta Tarifi'nin Malzemeleri
Pandispanya:

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1, 5 su bardağı un
kabartma tozu
vanilya
KREMA İÇİN:

1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı+2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
100 gram margarin
1 paket vanilin
ÜSTÜNE:

8 paket krem şanti
1 litre süt
Prenses Pasta Tarifi'nin Yapılışı
Yiğenim ve kızımın doğum günü için hazırladığım barbie bebekli pastam. Herkes çok beğendi ve hazır zannedenler oldu. İnşallah sizlere de güzel bir fikir olur.
smile.gif
önce pandispanya için yumurtaları sarılarından ayırıp ayrı ayrı 8 dk çırpıyoruz. Sonra şekeri unu kabartma tozu ve vanıilini ekleyip 18 20 cm kalıpta 180 derece ısınmış fırında pişiriyoruz. Bu pasta için 2 pandıspanya hatta gerekli olursa 3 pandispanya yapılmalı. Krema içinde 1 litre sütü tencereye alıp kaynatalım. Ayrı bir kapta unu şekeri ve nişastayı karıştıralım. Süt ılıkken 2 su bardağı kadar sütü karışıma ekleyip hızlıca karıştıralım. Sütün kaynamasını bekleyip kaynadıktan sonra karışımı süte ekleyip biraz daha pişirelim ve altını kapatalım. Kremayı soğutup içine 100 gram margarin koyup karıştıralım. Kremamız hazır. Pandispanyayı katlara ayırıp ortasını yuvarlak bir aparatla ya da çay bardağıyla delik açalım. Buraya barbie bebek koyacağız. Bütün katları aynı şekilde yuvarlak açarak ve krema sürerek üstüste koyalım. Arasına damla çikolata ekleyebilirsiniz. Meyve tercih etmedim yüksek bir pasta olduğu için kaymasını istemedim. En üst kattaki kekin kenarlarını keserek oval bı görünüm verelim. Tarifine göre kremşantileri hazılayalım. Bir kat sıvayıp buzdolabında 1 gece dinlendirelim. Daha sonra tekrar bir kat daha sıvayalım ve süsleme aşamasına geçelim. öncelikle ben pastanın pembe kısmında gıda boyası kullandım sizde dilediğiniz rengi kullanabilirsiniz. Barbie bebeğin bacaklarına streç film ile kaplayalım ve bebeği pastanın ortasına açtığımız deliğe yerleştirelim. Bebeğin üstünde elbisesi yok belinden yukarısına dilediğiniz değil de santi ile elbise yapın
smile.gif
şanti torbasına koyup ince ucla çok rahat yapabilirsiniz. Daha sonra santi torbasına yıldız gibi olan ucu takıp etek kısmını pembe şanti ile doldurun. Pastanın ön kızmını temiz bir santi torbasına beyaz şanti dolduraru yine yıldızlı ucla doldurun. Ben bu şekilde yaptım eteğını siz dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. çocuklarınızın doğum günlerinde güzel bi supriz yapabılirsiniz. Bizim ailemiz biraz kalabalık olduğu için ben altına yine pandispanya kekini tepside pişirerek platform yaptım. Benim pastam 40 kişilik falandı. Sadece etek kızmını yaparsanız 20 kişilik olacaktır. Afiyet olsun

Geri