Pratik Piramit Pasta

• Kullanıcı Cohen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Pasta-Tatlı-Reçel-Marmelatlar
Konu sahibi son olarak 3444 gün önce görüldü
pratik-piramit-pasta-500x333.jpg

yemek_tarifinin_malzemeleri.jpg

• 1 paket muzlu puding
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım paket kakaolu petibör bisküvi
  • Yarım paket sade petibör bisküvi
  • Arasına koymak için iki muz
yemek_tarifi_hazirlanisi.png

Muzlu pudingin arkasında 4 su bardağı süt yazıyordu. Ben onu 3 su bardağına indirdim öyle yaptım.

3 su bardağı sütü tencereye koyalım. Üstüne hazır pudingi boşaltıp çırpalım ve karıştırarak pişirelim.

Tepsiye yağlı kağıt serelim. Bununla Piramit yapması daha kolay oluyor. Bir kakaolu bir sade bisküvi olacak şekilde enlemesine 3, boylamasına 4 sıra olacak şekilde toplam 12 bisküviyi resimdeki gibi dizelim. Üstüne pudingden sürelim. Dizdiğimiz 3 sıra bisküvinin ortasına (2. Sırasına ) uzunlamasına 2 muzu yerleştirelim. Muzun kenarlarına birer kat bisküvi daha dizelim. üstüne tekrar pudingten gezdirelim. Orta sıra bir kat bisküvi; kenarları ise iki kat bisküvi olmalı. Muzlu kısmın her iki tarafına elimizi alttan koyup, her iki tarafı yukarıda birleştirecek şekilde aynı anda yukarı doğru dikleştiriyoruz. Piramit ortaya çıkıyor.

Piramitin üstüne de kalan pudingten sürüp, süsleyip soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca dilimleyip yiyebilirsiniz. öyle beklemenize gerek yok. Pudingi sıcak dökün ki bisküviler çabuk yumuşasın
Afiyet olsun...

Geri