Pratik Fincan Tatlısı

• Kullanıcı GüLARZU
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Pasta-Tatlı-Reçel-Marmelatlar
Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
3AyU6mJ.md.jpg

Çay saatlerinize tatlı bir dokunuş! Evdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu pratik fincan tatlısı, hem hafif hem de çok lezzetli!

Malzemeler:​

• 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • Hindistan cevizi (bulamak için)

YAPILIŞI:​

Tencereye süt, un ve şekeri alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın, içine tereyağını ve vanilini ekleyip iyice karıştırın.

Tatlıyı hafif ıslattığınız fincanlara dökün ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Soğuyan tatlıları buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.

Dinlenen tatlıları fincanlardan dikkatlice çıkarın ve Hindistan cevizine bulayın.

Üzerini fındık, fıstık veya meyve dilimleriyle süsleyerek servis edebilirsiniz.

KAYNAK

Hindistan cevizli tatlıları severim, çok güzel görünüyor.

Hayır, hiç denk gelmedim galiba çünkü cips reyonu ile pek aram yoktur. Elma cipsi gördüm ancak onu da denemedim.
Cips reyonunda degil zaten adi cips sadece. Kurutulmus meyvelerin cipsi guzel oluyor baya, muz olsun, elma olsun, hindistan cevizi olsun. Kuruyemis niyetine tuketiyoruz artik bunlari. Tavsiye ederim cok guzel :)

Cips reyonunda degil zaten adi cips sadece. Kurutulmus meyvelerin cipsi guzel oluyor baya, muz olsun, elma olsun, hindistan cevizi olsun. Kuruyemis niyetine tuketiyoruz artik bunlari. Tavsiye ederim cok guzel :)
Denk gelirsem mutlaka deneyeceğim.:)

• Öpücük
Tepkiler: W
Elma cipsi yedim mi onu bile hatırlamıyorum, sanki elma-armut cipsi bir ara ikram edildi, denemiş olabilirim ancak tadı aklıma gelmiyor. @W

• Beğen
Tepkiler: W
Yemiştim, hafif ve lezzetli bi tatlı. Yapılışı da çok pratik

öğren böyle şeyleri
biliyordur gerçi

Geri