Pozitif ayrımcılık

• Kullanıcı Mihri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Toplumsal etkinliklerde dezavantajlı konumda olan bir kesime yönelik uygulanan katılımcı ve müteşebbis olmaya özendirme politikası.

Literatürde yanlış isimlendirildi. Bu yüzden de tepki çekti.

Aslında pozitif bir ayrımcılık yapmıyorsun. Ayrımcılık olumsuzdur, pozitifi negatifi olmaz.

Doğru tanımlama Eşitlikçi Uygulama ya da Destekleyici Uygulama olmalıydı.

Doğru tanımlama Eşitlikçi Uygulama ya da Destekleyici Uygulama olmalıydı.

Esitlikcilik hefdeflenmiyor bu terimin amaci ile.
Destekleyici daha yakin duruyor.

Pozitif ayrimcilik, bir yandan diskrimine edilmis kitleyi "korumayi" hedefler iken, diger yandan diskrimine uygulamis kitleyi,baska sebeblerden dolayi hedef haline getiriyor.
Dilemma.
Eşitlik yok.

bu çok yapmacık ya
pozitif ayrımcılık yapıyoz
ne yapıyoz
ilk sözü kadınlara veriyoz
verdik gitti

Destekliyorum bazı alanlarda.
Regl izni vb. bu kapsama girebilir.
O değil de geçen Çapa'da idim bi sunumda (halk sağlığı) çokça giden hoca olmuş (fakülteden ayrılan) özel klinik açan ya da yurt dışına giden.
Bu iki fakülte ülkemizin çok büyük birer değeri. Batı dahil göç alabildiğimiz (sağlık) ileri kalitede kurumlar. Buradaki hocalara da maaş kapsamında pozitif ayrımcılığı desteklerim şahsen. Teşvik verilmeli öğrenci yetiştirmeleri konusunda.

Destekliyorum bazı alanlarda.
Regl izni vb. bu kapsama girebilir.
O değil de geçen Çapa'da idim bi sunumda (halk sağlığı) çokça giden hoca olmuş (fakülteden ayrılan) özel klinik açan ya da yurt dışına giden.
Bu iki fakülte ülkemizin çok büyük birer değeri. Batı dahil göç alabildiğimiz (sağlık) ileri kalitede kurumlar. Buradaki hocalara da maaş kapsamında pozitif ayrımcılığı desteklerim şahsen. Teşvik verilmeli öğrenci yetiştirmeleri konusunda.
Cok utopik bir düsünce degil mi sevgili Nyc?
Para/egitim sentezi sinif ayrimciligi dogurmustur her zaman.

Bana sey gibi geliyor. Iki kucuk cocugu olan bir baba alet edevat ile is yapiyor ve bir oglu ile isi bitiriyor. Diger oglu ise ben de yardim edicem diye agliyor. Is bittiginde baba eline cekici verip zaten cakilmis civiye
"Heh hadi sen de vur bakalim (1 tane vurur cocuk islevsiz bir sekilde) heh tamaaaam bak sende yardim ettin"

Cok utopik bir düsünce degil mi sevgili Nyc?
Para/egitim sentezi sinif ayrimciligi dogurmustur her zaman.

Hayır.
Şu an zaten hali hazırda Dr.lar memur sınıfında diğerlerinden yüksek maaş alıyorlar zaten (fazlasını da hak ediyorlar)
Neden ülkeye hem ekonomik hem kalkınma açısından fayda doğuracak bir şey zarar olarak dönsün ki? ki devlet kimseye engel olmuyor; çalışıp emek veren herkes tıp fakültesinde hoca olabilir. Burjuva vari soyla alakalı bir şey değil hoca olmanın şartı. Hem sağlık sistemi kalkınacak, hem kıdemli hekimlerimiz ülkede kalacak, hem de Sağlık göçü alımımız artacak ne güzel işte. çifter üçer maaş alanlara bir şey demeyen halkın buna gocunacağını sanmam. Teyzemin maddi durumu iyi. Fransa'da MS hastalığını gittiği hiçbir hastane teşhis edemedi. Çapa'da teşhis konuldu ve tedaviye başlandı. Ordumuz kadar güçlü ülkemizde hekimlerimiz, zaten hiyerarşik işleyişleri de benziyor.Güçlü olduğumuz yere devletin yapacağı maddi bir pozitif ayrımcılığın kaos oluşturacağını sanmam. ABD'de Virologlar aç geziyor. Çünki devlet fon vermiyor. Yapay zeka mühendisleri ise vergi rekortmeni.

Hayır.
Şu an zaten hali hazırda Dr.lar memur sınıfında diğerlerinden yüksek maaş alıyorlar zaten (fazlasını da hak ediyorlar)
Neden ülkeye hem ekonomik hem kalkınma açısından fayda doğuracak bir şey zarar olarak dönsün ki? ki devlet kimseye engel olmuyor; çalışıp emek veren herkes tıp fakültesinde hoca olabilir. Burjuva vari soyla alakalı bir şey değil hoca olmanın şartı. Hem sağlık sistemi kalkınacak, hem kıdemli hekimlerimiz ülkede kalacak, hem de Sağlık göçü alımımız artacak ne güzel işte. çifter üçer maaş alanlara bir şey demeyen halkın buna gocunacağını sanmam. Teyzemin maddi durumu iyi. Fransa'da MS hastalığını gittiği hiçbir hastane teşhis edemedi. Çapa'da teşhis konuldu ve tedaviye başlandı. Ordumuz kadar güçlü ülkemizde hekimlerimiz, zaten hiyerarşik işleyişleri de benziyor.Güçlü olduğumuz yere devletin yapacağı maddi bir pozitif ayrımcılığın kaos oluşturacağını sanmam. ABD'de Virologlar aç geziyor. Çünki devlet fon vermiyor. Yapay zeka mühendisleri ise vergi rekortmeni.
Buna karsin sana Kuba örnegini sunmak istiyorum.

pozitif ayrımcılığı sadece twix yerken yapıyorum...

Kendi adima statü ya da başka bir alanda yaptığım bişey değil sadece nadir tercihler sonucunda ender yaşadığım ve yaşattığım oluyor.

Bana ise elbette yapıldı ve kimse bunun önüne geçemez eşit olmayan birileri her daim vardır

Geri